İstanbul Ticaret Borsası

               

  • BAŞKAN'DAN
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

    Mayıs
    2020
    Tüm üniversite öğrencilerimizi “Gıda İsrafını Engelleme Proje Yarışması”na davet ediyoruz

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, İstanbul Ticaret Borsası tarafından sürdürülen “Gıda İsrafını Engelleme Projesi” ve proje kapsamında düzenlenen “Gıda İsrafını Engelleme Projesi Yarışması” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

     

    Kopuz, bir tarafta yeterli gıda bulamayanlar, diğer tarafta gıdayı israf edenlerin olduğuna dikkat çekerek, bu durumun çözümü zor bir küresel sorun haline geldiğini belirtti.

     

    Türkiye’de yalnızca belediyeler tarafından bir yılda 33 milyon ton atık toplandığı tespitini yapan İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Bu atığın 14,5 milyon tonunun gıda olduğu düşünülüyor. Maalesef bunun da tahmini değeri 14,5 milyar dolar… Ülkemizin yıllık tarımsal gıda ihracatının 18 milyar dolar civarında olduğu göz önünde bulundurulduğunda nerdeyse yıllık gıda ihracatımız kadar gıdayı israf ediyoruz. Bu rakamlar artık gıda israfının önlenmesine daha fazla önem vermemiz gerektiğini gösteriyor” dedi.

     

    Sürdürülebilir gıda üretiminin, çevresel ve iklim değişikliği gibi nedenlerle tehlikeye düşme ihtimalinin de giderek arttığını belirten Kopuz, “Bu konuda, gerek toplum gerekse de birey olarak yapabileceğimiz ilk ve aslında en basit önlemlerin başında gıda israfının önlenmesi geliyor” ifadelerini kullandı.

     

    İstanbul Ticaret Borsasının 10.000’i aşkın üyesinin tamamına yakınının faaliyetinin gıda ile ilgili olduğu bilgisini paylaşan Kopuz “İSTİB olarak gıdanın korunması, gıda israfı konusunda farkındalığın artırılması ve israfının önlenmesi için çözümler aranmasını görevimiz sayıyor, tüm bu sorunların çözümüne katkı sunmayı hedefliyoruz.

     

    Üniversiteler Arası Ödüllü “Gıda İsrafını Engelleme Proje Yarışması”

     

    Bu hedefimizi gerçekleştirmek amacıyla hayata geçirdiğimiz projelerden biri de ülkemizdeki tüm üniversite öğrencileri arasında düzenlediğimiz ödüllü bir yarışma… Üniversite öğrencisi gençlerimizin gıda israfına getirebilecekleri çözümlerin, üretecekleri projelerin etkili sonuçlar almamıza yardımcı olacağına dair inancımızla bu yarışmayı düzenledik.

     

    Esasen yeni tip koronavirüs (Covid 19) salgını nedeniyle içinde bulunduğumuz durum ve uzaktan eğitime geçilmiş olması nedeniyle yarışmanın bir süreliğine ertelenmesi düşünülmüş ise de pandemi nedeniyle gençlerimizin evde bulunduğu bu sürecin değerlendirilmesinin hem öğrencilerimiz hem de projemiz açısından daha verimli olacağı sonucuna vararak yarışmamızın hayata geçirilmesine karar verdik.

     

    Birinciye 30 Bin Lira Ödül

     

    Gıda İsrafını Engelleme Proje Yarışması ile distribütörler, perakendeciler, lokantalar, oteller, hastaneler, okullar ve evlerde gıda israfının önlenmesi ve israf olacak gıdanın toplanarak değerlendirilmesini sağlayacak projeler geliştirilmesini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

     

    Üniversite öğrencilerine bir çağrıda bulunan İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Zor günlerden geçiyoruz. Sevdiklerinizden, okulunuzdan, sokaklardan uzakta evinizde yeni bir düzene adapte olmaya çalışıyorsunuz. Eski günlere tekrar dönmenin hayalini kuruyor, yemekler yapıp bambaşka keşifler yapıyorsunuz.

     

    Bizim de bir hayalimiz var! Salgından bile daha eski bir tarihe sahip olan ve zararı ölçülemeyecek kadar büyük olan gıda israfını engelleyebilmek ve tüm insanlığın bu durumun en az salgın kadar tehlikeli olduğunun farkına varmasını sağlayabilmek. Özellikle salgın döneminde yapılan panik alışverişlerinin ve ihtiyaçtan fazlasını ‘’istiflemek’’ gibi davranışların evlerdeki gıda israfına neden olduğuna dikkat çekmek istiyoruz.

     

    Bu nedenle ‘’Gıda İsrafına Son Verecek’’ bilimsel ve pratik projelerinizle ödüllü yarışmamıza sizi de bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

     

    Son Başvuru 30 Kasım 2020

     

    Ali Kopuz, birinciye 30 bin ve toplamda 65 bin lira ödül verilecek olan yarışmaya son başvuru tarihinin 30 Kasım 2020 olduğu bilgisini paylaşarak, “Detaylı bilgiye https://gidaisrafiprojeyarismasi.com/ web sitesinden ulaşabilirsiniz. Tüm üniversite öğrencilerimizi “Gıda İsrafını Engelleme Proje Yarışması”na davet ediyoruz” dedi.

Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?