İstanbul Ticaret Borsası

               

  • DUYURULAR
  • 7159 SAYILI KANUN’UN; 7143 SAYILI KANUN ÇERÇEVESİNDE TAKSİTLENDİRİLMEK SURETİYLE YAPILANDIRILAN KAMU BORÇLARINA İLİŞKİN DÜZENLEMESİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

     

     

    Tarih : 08.01.2019

     

    Konu 7159 sayılı Kanun’un; 7143 sayılı Kanun Çerçevesinde Taksitlendirilmek Suretiyle Yapılandırılan Kamu Borçlarına İlişkin Düzenlemesi

     

    Açıklama : 28.12.2018 tarihinde 30639 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmış olan 7159 sayılı “Karayolları Trafik Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” da 7143 sayılı Kanun ile yapılandırılmış olan borçlarla ilgili düzenlemeye de yer verilmiştir.

     

    Bu çerçevede; kamuya olan borçlarını ödemek için, 7143 sayılı Kanun’a uygun şekilde yapılandırma başvurusunda bulunarak taksitle ödeme seçeneğini tercih eden ve 28.12.2018 tarihi itibarıyla ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek Kanun hükümlerini ihlal edenler, ihlale neden olan tutarları 2019 yılı Şubat ayı sonuna kadar ödemeleri koşulu ile yapılandırma kapsamında kabul edileceklerdir.

     

    Bu kapsama Borsamıza olan borsa yıllık aidatı ve borsa tescil ücretleri borçları asıllarını taksitle ödeme seçeneğine başvurarak yapılandıran üyelerimiz de girmektedir.

     

    7159 sayılı Kanun ile yapılan düzenleme gereğince; 2019 yılı Şubat ayı sonuna kadar yapılacak ödemelere borcun asıl ödenmesi gerektiği tarihten (yapılandırma kapsamında ödenmesi gereken taksitin son ödeme tarihi), ödeme tarihine kadar (bu tarih dahil) geçen süre için 6193 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun kapsamında belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammı uygulanacaktır.

     

    Kanun’un konuya ilişkin hükmünden yararlanılabilmesi için ayrıca yazılı bir başvuru aranılmayacak olup aşağıdaki hususlar aranacaktır:

     

    1. 7143 sayılı Kanun kapsamında borçların yapılandırılmış olması,

     

    1. 28/12/2018 tarihi itibarıyla ödenmesi gereken tutarların süresinde ödenmemesi nedeniyle Kanun hükümlerinin ihlal edilmiş olması,

     

    1. İhlale neden olan tutarların, ödenmesi gereken tarihten ödeme tarihine kadar (bu tarih dâhil) geçen süre için hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte 28/2/2019 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ödenmesi, gerekmektedir.

     

    Sayın üyelerimize saygı ile duyurulur.

     

    7159  Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

     

    Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği (Seri No: 5)

     

    7143   Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun

     

     

     

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?