İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • 1. MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    1. MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI
    (13.05.2016 . 05:13:30) (Okuma: 3497)

     

    İstanbul Ticaret Borsası 2016 yılı Meslek Komiteleri Müşterek toplantısının birincisi İstanbul Ticaret Borsası Meclis salonunda yapıldı. Meslek Komiteleri, Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, İstanbul Ticaret Borsasının 17 Meslek Komitesinin temsilcileri kendi sektörlerine ilişkin sorun ve çözüm önerilerini dile getirdiler.

     

    Toplantı açılışında bir konuşma yapan Başkan Ali Kopuz, meclis kürsüsünün her türlü fikrin açıkça ifade edilebildiği, öz eleştirilerin yapılabildiği bir alan olduğunu belirterek, her sektörün temsilcisinin, ticaretin önünde gördüğü tüm engelleri ve çözüm önerilerini ortaya koymasının önemini vurguladı. Kopuz  müşterek toplantıların,  İstanbul Ticaret Borsası’nın ortak akıl etkinliği olduğunu ifade etti. 

     

    Ali Kopuz, şunları söyledi: "Değerli Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Meslek Komitelerimizin Kıymetli Temsilcileri, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum, İstanbul Ticaret Borsası Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısının, 2016 yılı ilk toplantısı için İstanbul Ticaret Borsası Meclisinde toplanmış bulunuyoruz. Göreve başladığımızdan bu yana yılda iki kez olmak üzere Meslek Komiteleri Müşterek Toplantılarını düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Borsa çalışmalarımızın yoğunluğu sebebiyle Mart toplantımız Mayıs ayına sarktı. Ancak bu durum, hepimizin bu önemli toplantıya daha rahat hazırlanması için bir fırsat oldu. Bizler bu toplantıları, temsilcisi olduğunuz sektörlerin sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek için düzenliyoruz. Eskiden, sanki derdimizi söylesek de sesimizi kimse duymayacakmış gibi geliyordu. Fakat eski alışkanlıklarımızı artık geride bırakmamız gerekiyor.

    Bakınız, geçtiğimiz yıl baharat ürünlerindeki tağşişin önlenmesi ile ilgili Borsamız tarafından bir çalışma gerçekleştirilmişti. Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk ve 2016 yılı itibari ile girişimlerimizin karşılığını aldık. 

    Toplam 13 üründe gümrük vergilerinin değiştirilmesiyle ilgili taleplerde bulunduk. Bu 13 talepten 10 tanesi kabul gördü. Karabiber, Yenibahar, Tarçın, Hindistan Cevizi, Kakule, Zencefil, Zerdeçal ve Kına gibi ürünlerdeki gümrük vergileri yüzde 10-yüzde 15 gibi oranlarda düşürüldü., Demek ki istenildiği, çalışıldığı ve emek verildiği zaman sonuç alınıyor.

     

    Biz yönetim olarak, Meslek Komiteleri temsilcilerimizden gelen her talebin değerlendirmesini yapıyor ve sonuna kadar mücadelesini vererek karşılığını alıyoruz. Arkadaşlar komiteler iyi çalışırsa Ankara'da kesin çözüm alırız. Komite çalışmalarına çok önem verelim, üyelerimizin sorunlarını buraya getirin hep beraber çözelim. Bakın Tarım Bakanımız herkesin derdini dinliyor. Buradan hepinizin huzurunda Tarım Bakanımıza teşekkür ediyorum sorunlarla ilgileniyor ve çözüm üretiyor. Göreve ilk geldiğimizden beri tüm komitelerin kendi sektörlerinde yaşadıkları sorunları bizlere iletmeleri gerektiğini söylüyoruz. Biz zaten hizmet için buradayız. Umuyorum ki bugünkü toplantıdan da öncekiler gibi iyi sonuçlar elde edeceğiz. Samimiyetle inanıyorum ki, Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı bir kez daha Borsamıza işlerlik ve dinamizm katacaktır. 2016 yılının bu ilk müşterek toplantısının da önceki toplantılar gibi sorunlarımızın çözümüne ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?