İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • 15 TEMMUZ TEHDİDİ HENÜZ BİTMEDİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    15 TEMMUZ TEHDİDİ HENÜZ BİTMEDİ
    (14.07.2022 . 15:59:58) (Okuma: 222)

    İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümün vesilesiyle yaptığı açıklamada, “Hain darbe girişimi 15 Temmuz ertesinde Türkiye’de kesintisiz demokrasinin şafağı doğdu. Ancak son zamanlarda yaşadıklarımız gösteriyor ki 15 Temmuz tehdidi henüz bitmedi. Özellikle bazı siyasetçilerin 15 Temmuz’da yaşananların düzmece olduğuna ve ‘masum mağdurlar’ doğurduğuna dair söylemleri demokrasimiz ve cumhuriyetimiz için büyük bir tehlike içeriyor. Milletimiz teyakkuzda olmalı” dedi.

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, darbeyi ve düzenleyenleri lanetleyerek, “15 Temmuz gecesi vatana ihanet eden bir takım hainlerin giriştiği darbe teşebbüsü, milletin basireti ve direnişiyle başarısız oldu. Türk milleti 1960 yılından beri süren darbeli demokrasi dönemine, canını ve kanını ortaya koyarak son verdi. O gün Türkiye’de kesintisiz demokrasi dönemi başladı” dedi.

    İSTİB Başkanı Ali Kopuz, Türkiye’nin ve Türk milletinin darbelerden çok çektiğini, her darbeyle onlarca yıl kaybettiğini belirterek, “Türk demokrasisi darbelerin ve muhtıraların kesintileriyle doludur. 27 Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980 darbeleri; 12 Mart 1971, 28 Şubat 1997 muhtıraları demokrasinin kesintiye uğramasına ve milletin iradesinin yok sayılmasına yol açmıştır. Türkiye’de bu tip müdahale ve darbelerin döneminin bittiğinin ilk işareti 27 Nisan 2007’deki muhtıra sonucunda görülmüş, Hükumetin sert tepkisi ile bu müdahale etkisiz kalmıştır. 15 Temmuz 2016’da ise emir komuta zinciri dışında gerçekleşen darbe girişimi, tarihimizde ilk kez milletin tepkisiyle karşılanmış ve başarısız olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, milletin canı pahasına iradesine sahip çıkması, gelecekteki darbe girişimlerinin önünü kesecek nitelikte çok önemli bir olaydır. Cumhuriyet tarihimizin en uzun gecesi 15 Temmuz’da milli irade gaspçılarından kurtulduk. O gecenin sabahında Türkiye’de kesintisiz demokrasinin şafağı doğdu” dedi.

    Başkan Ali Kopuz, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden çok uzun bir süre geçmemesine rağmen, yaşananların unutturulmaya çalışıldığını belirterek, “Bu hain darbe girişimi sanki onlarca yıl önce olmuş gibi, sanki o gecenin tanıkları bugün yaşamıyormuş gibi, hepimizin aklıyla alay edilircesine yorumlar yapılıyor. O gece milleti katledenler masum ve mağdur gibi gösterilmek isteniyor. Bazı siyasiler, bu darbecilerin yakınlarıyla yan yana gelmekten utanmıyor, sıkılmıyor… Milletin canına kastetmiş alçaklara af sözü veriyorlar. Bu da gösteriyor ki, 15 Temmuz tehdidi henüz bitmedi. Milletimizin teyakkuzda olması lazım… Bu tehdit, demokrasimiz ve cumhuriyetimiz için büyük bir tehlikedir. Alçak FETÖ’cü hainlerin en büyük özelliğinin sinsilik ve takiyye olduğu, ortam buldukları takdirde yine hıyanete kalkışmaktan çekinmeyecekleri asla akıldan çıkarılmamalıdır. Bu nedenle, hiçbir zaman bitmeyecek iç ve dış tehditlere karşı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında milletçe kenetlenmeliyiz” dedi





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?