İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • 15 TEMMUZ’DA TÜRK DEMOKRASİSİ RÜŞTÜNÜ İSPAT ETTİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    15 TEMMUZ’DA TÜRK DEMOKRASİSİ RÜŞTÜNÜ İSPAT ETTİ
    (14.07.2021 . 14:44:17) (Okuma: 445)

    İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, “15 Temmuz 2016’da Türk demokrasisi rüştünü ispat etti. Türk milleti darbeye karşı bedenini siper ederek direndi ve Türkiye’nin geleceğini kurtardı. Bu nedenle 15 Temmuz’un Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlanması çok isabetlidir” dedi.

     

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, 15 Temmuz’un sadece Türk tarihinde değil dünya demokrasi tarihinde de çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Üstünden beş yıl geçen bu alçaklığın, asil milletin direnişiyle önlenmesi, dünyada benzeri görülmemiş önemde bir demokrasi destanıdır. Özellikle bizim gibi demokrasisi askeri darbelerle zaman zaman kesilen ülkelerde sistem çok kırılgan olur. Bu kırılganlık da hukukun üstünlüğünü, sosyal adaleti, kurumların sürekliliğini ve ekonomik gelişmeyi engeller. Sonuçta da yeterli ve sürekli bir refah oluşturulamaz. Bu nedenle her darbe için ‘ülkeyi yıllarca geriye götürdü’ saptaması yapılır.

     

    Tüm engellemelere rağmen 19 yıllık istikrarlı bir dönemde elde edilen olağanüstü başarılar bunun en büyük kanıtı. Türkiye tarihinde hiç yaşamadığı uzunlukta bir istikrar döneminin içinde… Bu nedenle ihracatta rekorlar kırıyor, bu nedenle savunma sanayimiz bölgemizdeki savaşların kaderini değiştiriyor, bu nedenle sağlık sistemimizi dünyanın gıpta ettiği bir hale getirebiliyoruz” dedi.

     

    Ali Kopuz, bu gerçeğin millet tarafından da idrak edildiğini belirterek, “Türk milleti, bazı gafillerin sandığının aksine çok zeki ve sağduyulu bir millettir. Ona hizmet edeni bilir. 15 Temmuz 2016’da da gerektiğinde, demokrasiyi ve istikbalini koruyabileceğini göstermiştir. Türk milleti o gece, istikbaline kasteden alçak FETÖ’cü ihanet şebekesine karşı savaşarak, Türk demokrasisinin rüştünü ispat etmiştir. Türk milleti o gece, ülkemizi müstemleke haline getirip emperyalist efendilerine teslim etmek isteyen ruhu satılmış hainlere, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla gereken dersi vermiştir. Bu vesileyle, o gece feraseti ve cesaretiyle vatanımızı savunarak, hainlere “dur” diyen aziz Milletimizin asil evlatlarına şükranlarımı sunuyor, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Aziz milletimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun” dedi.

     





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?