İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • ALİ KOPUZ “GENÇLER TARIMA YÖNELMELİ”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    ALİ KOPUZ “GENÇLER TARIMA YÖNELMELİ”
    (25.12.2019 . 15:29:59) (Okuma: 805)

    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Uzman Eller' projesiyle ilgili bir açıklamada bulunan İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, gençleri kırsalda üretim yapmaya yönlendiren bu tip projelerin çok önemli olduğunu belirterek, “Gençler hem kendilerinin hem ülkenin refahı için tarıma yönelmeli” dedi.

     

    Köye dönüşü sağlamak için daha önce başlatılan  ‘Genç Çiftçi Projesi’, ‘300 Koyun Projesi’ ve ‘Düve Desteği Projesi’ gibi desteklerin başarıyla uygulandığını ve sonuçlarının alınmaya başladığını belirten Başkan Ali Kopuz, “Bu destekler sayesinde Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2017’de 6 milyon 49 bin 393 olan köy ve beldelerde ikamet eden nüfusun 2018’de 6 milyon 337 bin 385 kişiye yükseldi” dedi.

     

    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, üretimde verimliliği ve kaliteyi yükseltmek için kırsalda yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversite mezunlarının projelerine 100 bin lira hibe desteği verileceğini hatırlatan Ali Kopuz, “Her fırsatta belirttiğim gibi tarım en az savunma kadar stratejik ve önemli bir sektördür. Bu nedenle böyle bir projenin başlatılmasını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

     

    Genç nüfusun tarıma yönlendirilmesinin önemini İstanbul Ticaret Borsası olarak her fırsatta vurguladıklarını hatırlatan Başkan Kopuz, konuya İSTİB tarafından 3. Tarım Orman Şurası’na verilen raporlarda da değindiklerini belirterek şöyle konuştu: Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli Şura’da alınan kararlarla ilgili ilk adımları atmaya başladı. Sayın Bakanımıza da, Türkiye’deki tüm borsaların taleplerinin toparlanarak, belirli bir disiplinle hazırlanmasını sağlayan TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na da iş dünyası olarak müteşekkiriz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Şura sonuçlarını açıklarken söylediği gibi, ‘Karar almak önemli ama asıl mesele alınan kararları takip edip hayata geçmesini sağlamak. Uygulamaya geçmeyen her karar ne kadar ufuk açıcı olursa olsun havada kalmaya mahkûmdur.’ Tarım Orman Şurası’nda alınan kararlarla ilgili atılan adımlar tarım sektörüne 2020 yılı için umut veriyor.”





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?