İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • ALİ KOPUZ “İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİ ÜLKENİN SİLAHSIZ KUVVETLERİDİR”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    ALİ KOPUZ “İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİ ÜLKENİN SİLAHSIZ KUVVETLERİDİR”
    (28.02.2018 . 17:23:51) (Okuma: 1660)

    Gebze Ticaret Odası Vakıf Mütevelli Heyet toplantısı ve Şubat ayı Meclis Toplantısı yenilenen meclis salonunda TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz’un katılımı ile gerçekleşti.

     

    İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Bilim, Sanayi Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya’nın da katıldığı toplantıda Gebze Ticaret Odası Vakıf Mütevelli Heyet toplantısının ardından GTO Şubat Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi.

     

    Gebze Ticaret Odası Meclis Toplantısının açılışında bir konuşma yapan TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz sözlerine “Afrin’de süren terör operasyonunda şehitlik mertebesine ulaşan askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize de başsağlığı diliyorum.  Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum” diyerek başladı. 

     

    İş Dünyası Temsilcileri Ülkenin Silahsız Kuvvetleridir.

     

    Herkesin maddi manevi desteği’nin Mehmetçikle beraber olduğunu belirten Kopuz; “Mehmetçiğimizin “ayağına taş değmesin” inşallah. Kahraman askerimiz silahlarıyla ülkemizi savunuyor. Türk iş dünyası olarak bizler de daha çok çalışarak, daha çok üreterek ülkemizi savunuyor ve vatanımıza karşı görevimizi yerine getiriyoruz.

     

    Askerimiz cephede savaşarak, iş adamlarımız ve iş kadınlarımız daha çok yatırım yaparak, daha çok istihdam sağlayarak, işçimiz işinin hakkını vererek, ev hanımı evinde çocuklarına iyi bakarak; kısacası her Türk vatandaşı, yaptığı işin hakkını vererek vatan savunmasına katkıda bulunur.

     

    Ben iş dünyamızın temsilcilerinin, ülkemizin “Silahsız Kuvvetleri” olduğuna inanıyorum. Vatanımıza, milletimize, bayrağımıza bir tehdit geldiğinde, bir arada ve tek yumruk olmayı biliyoruz” dedi.

     

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta söylemiş olduğu, “Sefer görev emri olanlar hazır olsun” sözlerini hatırlatan Kopuz, “Ben inanıyorum ki, Türk reel sektörünün her temsilcisi bu emir geldiğinde göreve hazırdır” şeklinde konuştu.

     

    Türk Milleti Bir Yumruk Gibi Sımsıkı

     

    Meclis toplantısının 28 Şubat tarihine denk gelmesi sebebiyle 21 yıl önce yaşanan 28 Şubat postmodern darbesini hatırlatan TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz şöyle konuştu: “Ülkemizdeki hainler o günlerde de işbaşındaydı. Milletimizi bölmek için kirli senaryolarından birini gerçekleştirdiler. Kahraman ordumuzun içine çöreklenmiş bir çetenin eliyle yapılan bu operasyonun içerisinde medya ve iş dünyasından da işbirlikçiler bulunuyordu.

     

    Sonuçta ne oldu. Toplumun huzuru bozuldu, ekonomimiz altüst edildi, bankalarımız batırıldı, ülkemiz milyarlarca dolar zarara uğratıldı. Gayrı safi milli hasılamızın üçte biri buharlaştırıldı.

     

    O günlerde ne olduğunu 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra daha iyi anladık. Bu hainlerin meseleleri, irtica, başörtüsü, modernlik, demokrasi falan değilmiş. 21 yıl sonra ortaya çıkacak 15 Temmuz hainliğinin altyapısını hazırlamakmış. Bugün gördük ki içimizdeki hainler temizlendiğinde Türk milleti bir yumruk gibi sımsıkı durmayı bilmektedir. Bu vesile ile 28 şubat döneminde bütün bu hainliklerle karşı karşıya kalmış olan Eski TOBB Başkanımız, Eski Başbakanımız Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN’ı rahmetle ve minnetle anıyorum.”

     

    Gebze Ticaret Odası Vakıf Mütevelli Heyet toplantısı ve Şubat ayı Meclis Toplantısı

    Gebze İl Olmayı Hakediyor

     

    Gebze’nin yatırım, üretim, sanayi ve teknoloji ile anıldığını belirten Kopuz: “Gebze’de AR-GE merkezleri var. Tasarım merkezleri var. Organize Sanayi Bölgeleri var ve sayısı da artmaya devam ediyor. Tüm bunların sonucunda da “katma değerli üretim” var.

     

    Türkiye Ekonomisinin 2017 yılının 3. çeyreğinde % 11,1 büyümesinde, sanayi üretimi büyük pay sahibi oldu. Dolayısıyla bu başarıda, çoktan il olmayı hak eden Gebze’mizin katkısı çok büyük. Türk İş Dünyası olarak hepimiz bu gerçeğin farkındayız.

     

    Lojistik bakımından, Gebze zaten Türkiye’nin en güçlü bölgelerinden biriydi. İki yıl önce buraya geldiğimde, “Osman Gazi Köprüsü” henüz açılmamıştı. Bugün çok şükür ülkemizin ve sizlerin hizmetine girmiş durumda. Bahaneler üretmeden, “yapılamaz” denilen her projeyi gerçekleştiren hükümetimize, buradan bir kez daha şükranlarımı sunmak istiyorum. Bugün burada, 2 yıl evvel geldiğim zamanki halinden çok daha farklı bir Gebze Ticaret Odası ile karşılaştım. Yenilenmiş, sizlere ve iş âlemimize layık bir salonda, sizlerle buluştuk.

     

    Nail Başkanın çok beğendiğim bir sloganı var “Hep Birlikte Gelişme” diyor. Gebze’deki gelişmeyi her köşesinde görüyoruz. Gebze’deki birçok gelişmede, bu vizyonun payı olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

     

    Konuşmasında Dünya ekonomisine de değinenTOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz, Dünya ekonomisinin 2017 yılının sonlarından itibaren bir toparlanma dönemine girdiğini ve rakamların da bu öngörüyü teyit ettiğini söyledi.

     

    Kasım ayında küresel ticaret hacminin % 4,2 arttığına dikkat çeken Kopuz, “Euro Bölgesi ise, 2017 yılının son çeyreğinde % 2,7 büyüyerek son on yılın en iyi büyümesini yakaladı. Yine Avrupa Komisyonu tarafından, Euro Bölgesi 2018 yılı büyüme tahminleri  % 2,1’den % 2,3’e yükseltilmiş durumda. Güzel bir sözümüz var “durumdan vazife çıkarmak” diye.

     

    Biz iş adamları olarak dünyadaki bu gelişmelerden kendimiz, sektörümüz ve ülkemiz için yeni vazifeler çıkarmalı, pazarlarımızı genişletmeli ve yeni pazarlar bulmalıyız. Ben bu toparlanma döneminin, Gebze’miz için de büyük bir sıçrama fırsatı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

     

    Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler

     

    Toplantı açılışında konuşma yaparak TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz’a katılımları için teşekkür eden Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, GTO olarak gerçekleştirmiş oldukları projeleri anlattı. Bilişim Vadisi içinde oluşturulacak Bilişim Lisesinin Türkiye’deki 3 Tematik Liseden biri olduğunu belirten Çiler; “Ayrıca Gebze’den İzmit’e gitmek zorunda kalan küçük yaştaki 250 özel öğrenci kardeşimiz bu okulda eğitim görecek. Eğer 4 yılda onlara okul tahsis edilmezse, biz kendilerine okul yapacağız” dedi. Teknolojik dönüşüme ayak uydurabilmenin önemine değinen GTO Başkanı Nail Çiler “Bu amaçla Bilişim Vadisi içinde Bilişim Lisesi kuruldu. Bilişim vadisi projesi dünyaya ayak uydurmak için çok önemli. Şu an da 70 firma orada kuluçka merkezi kurdu. Yakında kamu spotu da yapılacak ve tanıtıma çıkılacak. Bilişim Vadisi genel kurulunda verilen müjdeyi sizlerle paylaşıyorum. Siber suçlara karşı birimle ilgili akademi kurulmak isteniyor” şeklinde konuştu.

     

    Gebze Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak Sanayi Zirvesine de değinen Çiler, 11-14 Nisan’da yapılacak Sanayi ve Teknoloji Zirvesi’nin bir üniversitede yapılan ilk fuar olduğuna dikkat çekti. Çiler şöyle konuştu. “Fuar yapılıyor. Biz de bu zirveye sponsoruz. İlk defa 8 bin metrekare büyüklüğünde şişme stant kurulacak. Gelecek parayla Üniversite öğrencilerine burs verilecek. Bu bölgenin fuar alanına ihtiyacı olduğunu söylüyoruz. Eğer bu sene başarılı olursa, seneye Uluslararası arenaya çıkmak istiyoruz. Böyle olunca da uluslararası bir fuar merkezi isteyeceğiz. Ayrıca vergi haftasındayız. Kocaeli tahakkukta Türkiye birincisi. Toplamda 72 ilin vergi gelirlerinden daha fazla bir rakam Kocaeli’de toplanıyor. Vergide ödüllendirme sisteminin getirilmesine öncülük ettik.”





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?