İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • ALİ KOPUZ "MİLLETİMİZ ŞAŞMAZ SAĞDUYUSUNU 31 MART’TA BİR KEZ DAHA GÖSTERECEK"
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    ALİ KOPUZ "MİLLETİMİZ ŞAŞMAZ SAĞDUYUSUNU 31 MART’TA BİR KEZ DAHA GÖSTERECEK"
    (14.03.2019 . 11:05:53) (Okuma: 1131)

    İstanbul Ticaret Borsası’nın Mart ayı meclisinde konuşan İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, 31 Mart’ta gerçekleşecek seçimlerle ilgili görüşlerini paylaştı. 31 Mart’ta yapılacak “Mahalli İdareler Genel Seçimlerin”in sadece bir yerel seçim olmadığına inandığını belirten Kopuz, “Ülkemizin belirsiz bir sürece girmemesi ve 2023 yılına kadar istikrarlı bir yönetimin sürmesi, yerel seçimlerdeki sonuçlara bağlıdır. Bu nedenle,  Ben Ali Kopuz olarak oyumu Cumhur ittifakı adaylarına kullanacağım. Milletimizin de şaşmaz sağduyusunu bir kez daha kanıtlayacağına inandığım bu seçimlerin, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

     

    Büyüme Memnuniyet Vericidir

     

    Konuşmasında güncel ekonomik değerlendirmelerde bulunan Başkan Ali Kopuz, 2018 yılında başlayan ekonomik saldırıların ekonomimizi olumsuz etkilemesine rağmen son dönemde gelen verilerde nispeten iyileşmeler gözlenmeye başladığını belirtti.

     

    Kopuz şöyle konuştu: “Tüketici Fiyat Endeksi, şubat ayında yüzde 0,16 oranında; beklentilerin altında artış göstermiştir. Yıllık bazda ise TÜFE yüzde 19,67 oranında gerçekleşerek, uzun zaman sonra yüzde 20 seviyesinin altına gerilemiş durumdadır.

     

    Genel Ticaret Sistemi'ne göre şubat ayı ihracatımız, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,7 yükselerek 14,3 milyar dolar civarında olmuştur. Bu rakam, Türkiye tarihinin en yüksek Şubat ayı ihracatı olarak kayda geçmiştir.

     

    Böylece 2019 yılının ilk 2 ayında ihracatımız yüzde 5 artarken, ithalat yüzde 23 azalmıştır. Dış ticaret açığı ise, 2018 yılı Şubat ayında 6,78 milyar dolar iken, yaklaşık yüzde 70 azalarak 1,85 milyar dolara düşmüştür. Bunlarla beraber bildiğiniz gibi, Pazartesi günü büyüme rakamları açıklandı. Son çeyrekte yüzde 3 daralan Türkiye ekonomisi, 2018 yılının genelini ise yüzde 2.6 büyüme ile tamamlamış oldu. Geçmiş konuşmalarımda, ekonomik saldırıların yol açtığı kur dalgalanmalarının, önümüzdeki en büyük engellerden biri olduğunu belirtmiştim. Zira yükselen kur, üretim maliyetlerine etki ederken, yaşanan türbülans da bazı reel sektör kollarındaki üretimde tedirginlik yaratıyordu. Ayrıca unutulmaması gerekir ki, Ticaret Savaşları ve Brexit başta olmak üzere, konjonktürel sebeplerle, Avrupa ve dünya ekonomisinde ciddi yavaşlama beklentilerinin olduğu bir dönemden geçiyoruz. Nitekim OECD, geçen hafta yayınladığı raporunda, 2019 yılı küresel büyüme tahmini, yüzde 3.5’ten, yüzde 3.3’e düşürüldü. Tüm bu olumsuzlukları hesaba katarsak, 2018 yılı için yüzde 2,6 oranındaki büyüme memnuniyet vericidir. Ancak altını çizmek isterim ki, bu büyüme oranı, Türkiye’nin ekonomik potansiyelinin çok altındadır.” 

     

    Mücadele teşviklerle sürüyor…

     

    Hükümetin ekonomik saldırılarla çok yönlü olarak mücadele ettiğini belirten İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Bu noktada devletimiz kararlı bir mücadele sürdürmeye devam ediyor. Önce kur dalgalanmaları belli ölçüde dizginlendi. Şimdi de sağlanan sayısız destek ve teşvik ile KOBİ’lerimiz ve iş dünyamıza önemli  kolaylıklar sağlanıyor.

     

    Son olarak, 20 milyar TL’si Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kefalet desteği olan, toplamda 25 milyar TL’lik “KOBİ Değer Kredisi 2” devreye girdi. Bunun yanında, bir süredir Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla başlatılan istihdam seferberliği kapsamında da, önemli adımlar atılmaya devam ediliyor” dedi.

     

    Bu mücadelede iş dünyasının üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getireceğine olan inancının tam olduğunu belirten Başkan Kopuz, “İş dünyası olarak, üzerimize düşen görevi yapıp iç piyasada hareketliliği sağlamak için, bu destek ve teşviklerden yararlanıp, istihdam sayımızı artırmalıyız.

     

    Bu kapsamda, yarın İstihdam Seferberliği 2019 ile alakalı, Sayın Çalışma Bakanımızın ve Sayın Valimizin de içinde bulunduğu, geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. Bütün İstanbul iş âlemine bu destekleri anlatacağız. Fakat, destek ve teşvikleri açıklayıp kenara çekilmek yok. Daha güçlü bir iş dünyası ve ekonomi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. 

     

    İş dünyası ve hükümetimiz arasında üstlendiği köprü görevini sürdüren, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Hem özel sektörün talep ve ihtiyaçlarının gözetildiği, hem de milletimize fayda sağlayacak istihdam teşviklerinin hayata geçmesi noktasında TOBB’un büyük katkısı olmuştur” şeklinde konuştu.





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?