İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • ALİ KOPUZ “O GECE MİLLET, BİR DAHA ASLA, DEDİ!”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    ALİ KOPUZ “O GECE MİLLET, BİR DAHA ASLA, DEDİ!”
    (14.07.2019 . 18:11:13) (Okuma: 1160)

    İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümün vesilesiyle yaptığı açıklamada, “15 Temmuz gecesi yaşananlar Türkiye tarihinin tüm darbelerine milletin verdiği cevaptır. 15 Temmuz, Türkiye tarihinin en önemli günlerinden biridir. O gün millet hâkimiyetin kayıtsız şartsız kendisinde olduğunu gösterdi ve ‘bir daha asla!’ dedi” ifadelerini kullandı.

     

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, üç yıl önce düzenlenen darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi İstanbul Ticaret Borsası olarak verdikleri tepkiyi hatırlatarak şöyle konuştu: “Biz İstanbul Ticaret Borsası olarak o gece ilk tepki veren kuruluşlardan biriydik. “Bu gece Türkiye'nin demokrasi geleneğine kastedilmiştir. Evde durma zamanı değil. Sokağa çıkıyoruz" dedik. Bu asil millet, o gece tek yürek olup, darbenin karşısında dimdik durarak hâkimiyetin kayıtsız şartsız kendinde olduğunu gösterdi. Türk demokrasisi o gece rüştünü ispat etti. Bugün hapishanelerde çürüyen alçaklar o gece millete doğrulttukları silahların bedelini sadece bu dünyada değil ahirette de ödeyecektir inşallah. 15 Temmuz günü milletin gösterdiği kararlı dik duruş, bundan sonra olabilecek benzer girişimlerin önünü kesecek en büyük engeldir.”

     

    15 Temmuz gecesi önce bir karmaşa yaşandığını hatırlatan Başkan Kopuz, gecenin en önemli anının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milleti sokaklara çağıran konuşması olduğunu vurguladı. Türk milletinin 15 Temmuz’da adeta ikinci bir kurtuluş savaşı verdiğini belirten Ali Kopuz, şunları söyledi: “O geceyi torunlarımıza gururla anlatmalı ve asla unutmamaları için çalışmalıyız. Millet o gece sadece bir darbe girişimini engellemedi, aynı zamanda Türkiye’nin önündeki engelleri de elinin tersiyle itti ve aydınlık geleceğimize yürüyüşümüzü hızlandırdı.”

     

    Darbeden sonra bitmeyen saldırılar

     

    Üç yıl önce yaşanan darbe girişiminin artçı saldırılarının hala sürdüğünü belirten İSTİB Başkanı Ali Kopuz“Darbe ile başaramadıklarını üç yıldır kesintisiz süren ekonomik saldırılarla başarmaya çalışıyorlar. Ancak bilmedikleri, bu asil milletin her türlü oyunu bozmaya kadir olduğudur. Üç yıldır süren saldırıları da basiret ve sağduyusuyla atlatmayı başarmıştır ve başaracaktır. Biz inanırız ki, “Onlar tuzak kurar, Allah da tuzaklarını başlarına geçirir”… 15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit ve gazi olan asil milletimizin asil mensuplarına borcumuzu ödememiz mümkün değildir. Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilerimize de minnetlerimi sunuyorum” dedi.

     




Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?