İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • ALİ KOPUZ “TERÖRİSTLERE EN İYİ CEVAP BERABER OLMAKTIR”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    ALİ KOPUZ “TERÖRİSTLERE EN İYİ CEVAP BERABER OLMAKTIR”
    (10.10.2015 . 10:40:49) (Okuma: 4885)

    İSTİB Başkanı Ali Kopuz: “Terörist saldırılara verilecek en iyi cevap, bir ve beraber olmaktır” “Zor günleri birlik içinde geride bırakacağız”

     

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz’un, Ankara’da vuku bulan saldırılar üzerine yaptığı basın açıklaması şöyledir:

     

    “İstanbul Ticaret Borsası olarak, 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara’da Tren Garı önünde meydana gelen terör saldırısını şiddet lanetleniyoruz. Bu saldırı sonucu, ilk belirlemelere göre hayatını kaybeden 86 vatandaşımıza Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyor, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Ayrıca bu menfur saldırıda yaralanan ve tedavileri halen süren vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyoruz.

     

    Biz İstanbul iş dünyası olarak inanıyoruz ki, bu menfur saldırıyla Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü hedef alınmıştır. Tıpkı 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi, 1 Kasım seçimlerine giderken yine bir miting öncesi gerçekleştirilen bu saldırıyla, Türk milletinin huzur ve mutluluğuna kastedilmiş, Türkiye kaos ve krize sürüklenerek, Türk milletinin hür iradesi yönlendirilmeye çalışılmıştır.

     

    Bu saldırının hedefi her ne olursa olsun, asla o hedef gerçekleştirilemeyecektir. Bu saldırıyı kim yaparsa yapsın, asla hedefine ulaşamayacaktır. Bu saldırı, kanlı Cumartesi olarak tarihe geçerken, tarih, Türkiye’yi büyük ve tarihî yolculuğuna doğru gidişine engel olunamadığını da yazacaktır.

     

    Türkiye’yi her güne bir canlı bomba saldırısıyla başlayan ülke yapmak, Türkiye’yi Suriyeleştirmek, Türkiye’yi Irak’a benzetmek, Türkiye’yi Afganistan haline getirmek isteyenlerin bu habis emelleri kursaklarında kalacaktır.

     

    Türkiye Cumhuriyeti’ni zaafa düşürmek isteyenler, tarihe dönüp bakmalı; bunun ham bir hayalden öte gitmeyecek bir zayıflık olduğunu bilmelidirler.

     

    Bu saldırılar karşısında, Türk iş dünyası olarak, tüm siyasi partilerden ve siyasetçilerden birlik ve beraberlik içinde teröre karşı tek vücut olmasını bekliyoruz. Çünkü teröre karşı verilecek en iyi cevap bir ve beraber olmaktır. Bu zor günler, ancak birlik içinde geride bırakılacaktır. Bu yüzden kandan, krizden, terörden ve ölümden beslenenlere, tüm Türkiye olarak, “bir ve beraber” olduğumuzu göstermeliyiz. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, hepimizin Türkiye için, ülkemizin geleceği ve bütünlüğü için bir araya gelip barış ve kardeşliğimizi göstermemiz gerekiyor.

     

    Sonuç olarak, bu menfur saldırı sebebiyle Türk iş dünyası olarak büyük bir üzüntü içindeyiz. Ama biliyoruz ki, kahraman güvenlik güçlerimizin fedakâr çalışmalarıyla, bugüne kadar pek çok canlı bomba yakalandı, eylem hazırlıkları sonuçsuz bırakıldı. İnanıyoruz ki, güvenlik güçlerimiz aynı fedakârlıklarla çalışmalarını sürdürerek, terör örgütlerine fırsat vermeyeceklerdir.”





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?