İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • ALİ KOPUZ TİCARET VE SANAYİ ODALARI VE TİCARET ODALARI MÜŞTEREK KONSEYİNE KATILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    ALİ KOPUZ TİCARET VE SANAYİ ODALARI VE TİCARET ODALARI MÜŞTEREK KONSEYİNE KATILDI
    (27.12.2018 . 11:19:46) (Okuma: 1350)

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları – Ticaret Odaları Müşterek Konsey Toplantısı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanı Gürsel Baran’ın katılımıyla gerçekleşti.

     

    Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla gerçekleştirilen TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi ve Ticaret Odaları Konseyi Müşterek Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, son dönemde iş dünyasının üzerindeki yükleri azaltan, önünü açan kararlar alındığını söyledi.

     

    Başkan Hisarcıklıoğlu, "Oda ve borsa camiası olarak, atılan adımların ekonomiye yansıması için üstümüze düşen her sorumluluğu yerine getirecek, daha çok çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz." dedi.​

     

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından peş peşe güzel haberlerin verildiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, yıllardır önemini vurguladıkları Ticari Alacak Sigortası'nın çıktığını hatırlattı ve ekonomide olağan dışı gelişmeler yaşandığına işaret ederek; dövizdeki ve faizdeki artışların, ülke ekonomisinin gerçek durumunu yansıtmadığını düşündüklerini bildirdi.

     

    Hükümetin aldığı önlemlerle çalkantıların geride kalmasını beklediklerini söyleyen Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti:

     

    "Döviz kurlarındaki ve faiz oranlarındaki dalgalanma ağustosa göre azaldı. Para piyasaları daha istikrarlı hale geldi. Elbette burada, bizlere, özel sektöre de görev ve sorumluluk düşüyor. İlk olarak üretim ve istihdam kapasitemizi mutlaka korumalıyız. Risklere değil fırsatlara, içeriye değil dışarıya yani ihracata odaklanmalıyız. Enseyi karartmadan, temkinli ama kararlı bir şekilde ilerlemeye devam etmeliyiz. Oda ve borsa camiası olarak bu süreçte elimizi taşın altına koyduk, milli bir dayanışma gösterdik. İnşallah tüm bu emekler sonuç verecek ve ülkemiz yeniden tempolu büyüme sürecine girecek."

     

    Daha yapılması gereken işler olduğunu ve toplantıda bunları masaya yatıracaklarını aktaran Hisarcıklıoğlu, büyük bir ülke olan Türkiye'nin her sorunu aşacak gücü barındırdığını dile getirdi.

     

    Hisarcıklıoğlu, zor günlerin geride kalacağını ifade ederek, "Bu teker bu tümsekte kalmayacak, kimsenin şüphesi olmasın. Burada esas olan bizim birlik ve beraberliğimizi sürdürmemiz. Ülkemizin gücüne ve özel sektörümüzün dinamizmine yürekten inanan oda ve borsa camiası olarak, atılan adımların ekonomiye yansıması için üstümüze düşen her sorumluluğu yerine getirecek, daha çok çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

     

    “Dijital dönüşüm sürecini kaçırmamak gerek”

     

    Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise konuşmasında, elektronik çek ve bono sistemini en kısa zamanda uygulamaya koyacaklarını belirterek, "Artık firmalarımız çek ve bonoyu elektronik ortamda sisteme sokabilecek, takip edebilecek." ifadesini kullandı.

     

    Bakan Pekcan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi ve Ticaret Odaları Konseyi Müşterek Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, küresel ekonominin ticaret, teknoloji ve hukuki boyutunda önemli dönüşümler gerçekleştiğini söyledi.

     

    Bu dönemde, doğru politikalar geliştirmek, alternatif pazarlara ve yeni nesil teknolojilere odaklanmak zorunda olunduğuna işaret eden Pekcan, dünya üretiminin dijital bir dönüşüm sürecinden geçtiğini, bu dönüşümü kaçırmamak gerektiğini bildirdi.

     

    Pekcan, Ticaret Bakanlığı olarak dönemi anlayan yeni politikalar geliştirmek üzere çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verdi.

     

    İş dünyası tarafından kendilerine iletilen talepleri dikkatle incelediklerini ve sorunlara hızlı bir şekilde çözüm ürettiklerini vurgulayan Pekcan, sivil toplum kuruluşları ile İstişare Kurulu kurduklarını, göreve geldiği günden bu yana Bakanlığa 903 talep iletildiğini, bunların kendi görev alanıyla ilgili 455 tanesini karşıladıklarını ifade etti. Pekcan, Ticaret Bakanlığının görev alanında yer almayan 342 talebi ise ilgili bakanlıklarla takip ettiklerini dile getirdi.

     

    "Hedefimiz kâğıtsız gümrük"

     

    Pekcan, dış ticaret ve gümrüklere yönelik çalışmalara da işaret ederek, 100 günlük eylem programında kısa dönem hedefleri çerçevesindeki planları gerçekleştirdiklerini söyledi.

     

    Gelecek yıllarda 35 yeni noktada kurmayı planladıkları Türkiye Ticaret Merkezleri ile firmalara dağıtım kanallarına erişebilmeleri için destek sağladıklarına dikkati çeken Pekcan, TOBB ile 19 il ve 28 odada "İhracat Destek Ofisleri"ni kurduklarını hatırlattı.

     

    Pekcan, hedef ülkeler olarak belirledikleri Çin, Rusya, Hindistan ve Meksika ile Afrika ve Latin Amerika'ya yönelik sektör ve eyalet bazında eylem planları hazırladıklarını ifade ederek, "Eximbank, 2018'de her 100 dolarlık ihracatın 26 dolarını finanse etmiş. Hedefimiz 2019'da bunu 27 dolara çıkarmak. Ayrıca Eximbank'ın 2017 yılında yüzde 57 olan KOBİ payını şu anda yüzde 70,4'e çıkarmış bulunuyoruz ve 11 bin firmamız Eximbank'ın imkânlarından yararlanıyor. Seneye inşallah 12 bin 300 civarında bir hedefimiz var." diye konuştu.

     

    TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanı Gürsel Baran

     

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanı Gürsel Baran da bu yılın Türkiye için zor bir yıl olduğunu belirterek, son 15 yıldır başarılı bir büyüme grafiği sergileyen, sancılı coğrafyasında güven adası haline gelen Türkiye'nin, ekonomik alandaki saldırılarla yıpratılmaya çalışıldığını söyledi.

     

    Kur merkezli saldırıların döviz ve faizlerin yükselmesine yol açtığını hatırlatan Baran, hükümetin aldığı önlemler ve attığı adımlarla fırtınanın durulduğunu, piyasaların sakinleşmeye başladığını bildirdi.





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?