İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • ALİ KOPUZ “TÜRKİYE G20 ve B20 PERFORMANSI İLE DÜNYAYI BÜYÜLEDİ”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    ALİ KOPUZ “TÜRKİYE G20 ve B20 PERFORMANSI İLE DÜNYAYI BÜYÜLEDİ”
    (20.04.2015 . 00:00:00) (Okuma: 2586)

    Türkiye, G20 ve B20 performansı ile dünyayı şaşırtıyor. TOBB ABD'ye gerçekleştirdiği ziyaretlerinde, B20- T20 etkinliklerini ana tema olarak belirledi. Bununla birlikte, Türkiye-ABD ilişkilerinin iktisadi boyutu, ilişkilerin iktisadi boyutu üzerinde etkisi olacak tüm gelişmeler hakkındaki görüşlerini ABD Kongresi'nde, ABD'de birlikte çalıştıkları ABD Ticaret Odası'nda ve Türk-Amerikan Konseyi’nde (ATC) gündeme getiriyorlar. TOBB ekibinde, Başkan Hisarcıklıoğlu ile birlikte bulunan TOBB başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz, bu performansın ekonomi dünyasını oldukça etkilediğini belirtti. Programlar kapsamında oldukça çeşitli toplantı ve etkinlikler düzenlendi. ABD Temsilciler Meclisi North Carolina Eyaleti üyesi Virgina Fox, Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası (TACCI), Uygur Türkleri Lideri Rabia Kadir, Türk-Amerikan Konseyi (ATC) ile temaslarda bulunurken, basın mensuplarıyla da bir araya geldi. Etkinliklerin tamamına TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ali Kopuz, Ender Yorgancılar ve İbrahim Çağlar da iştirak etti. G20 dönem başkanı Türkiye TOBB sayesinde dikkati toplayan bir 'ye Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim de gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür ederken, "G20, Türkiye'nin başkanlığında Dünya Bankası'nın Küresel Altyapı Fonu'nu (GIF) öncelikleri arasına aldı. Desteğiniz ve rehberliğiniz için minnettarız" ifadelerini kullandı. IMF ve Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye övgü TOBB ve B20 Türkiye Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD'nin başkenti Washington'da devam eden G20 Oturumları kapsamında B20 tarafından düzenlenen "Küresel bir Yönetim Mekanizmasına Doğru" konulu konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Kasım ayında Antalya'da düzenlenecek G20 Zirvesi'ne sadece uzun bir dilek listesiyle gitmek istemediklerini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, Dünya Kobi Forumu'nun kurulumu, küresel büyümenin uzun vadeli altyapı yatırımlarıyla canlandırılması ve ticaret engellerinin kaldırmasının ana eylem planları arasında yer aldığını belirtti. Hükümetler ya da merkez bankaları tek başlarına büyüme sağlayamazlar Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da, G20'nin dünyanın en yüksek temsil gücüne sahip platformlarından biri olduğunu dile getirerek, "G20'ye başkanlık etmekten büyük onur duyuyoruz. Çünkü, G20 dönem başkanları rotasyonla değil, seçimle belirleniyor. Bir ülkenin başkan olarak seçilebilmesi için tüm üye ülkelerin 'evet' oyu kullanması gerekiyor" dedi. Önde gelen gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerinden oluşan G20'nin dünya ekonomisinin yüzde 85'ini, nüfusunun üçte ikisini ve küresel ticaret hacminin yüzde 75'ini temsil ettiğini belirten Babacan, bunun G20'ye güçlü bir meşruiyet kazandırdığını vurguladı.





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?