İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • ALİ KOPUZ “ÜRÜN İHTİSAS BORSASI’NA VAKİT GEÇİRMEDEN GİRİLMELİ”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    ALİ KOPUZ “ÜRÜN İHTİSAS BORSASI’NA VAKİT GEÇİRMEDEN GİRİLMELİ”
    (08.08.2019 . 17:21:10) (Okuma: 1007)

    İstanbul Ticaret Borsası’nın Ağustos ayı meclis toplantısında konuşan İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nın yeni ve önemli bir yatırım aracı olduğunu hatırlatarak, “Üreticiler de tüccarlar da yatırımcılar da bu sistemdeki yerini vakit kaybetmeden almalı. Bu treni ne kadar erken yakalarsak bu sistemin nimetlerinden o kadar çok faydalanırız” dedi.

     

    Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nın başlıca amacının; elektronik ürün senetlerinin ticaretini yürütmek olduğunu hatırlatan Ali Kopuz, şöyle konuştu:

     

    “Bu sayede tarım müstahsilleri ve tüketicilere yatırımcı olabileceklerdir. Ayrıca Türkiye Ürün İhtisas Borsası, çiftçimizin ürettiği ürünlerin doğru fiyatlardan işlem gördüğü bir platform da olacaktır. Böylece ülkemiz ekonomisinin büyümesine de destek olunacaktır.

     

    2017 yılında yine bu kürsüde yaptığım bir konuşmada, ürün ihtisas borsalarından bahsetmiştim. Lisanslı depolarda muhafaza edilen ürünlere ait ürün senetlerinin işlem göreceğini ve ülkemizin tarımsal ürünlerinin gerçek değerini bulacağını belirtmiştim.

     

     

    O günden bu güne lisanslı depo sayısı iki katından fazla artarak 80 sayısına ulaştı. 83 lisanslı depo da onay bekliyor. Yani süratle büyüyen bir yapıdan bahsediyoruz. Biz yatırımcı olarak bu sistemde yerimizi vakit kaybetmeden almalıyız.

     

    Biliyorsunuz zaten daha önce bazı Ticaret Borsaları üzerinden Elektronik Ürün Senetleri yani ELÜS’ler işlem görüyordu. Yeni dönemde Ticaret Borsaları devreden çıktı. TÜRİB’e internet sitesi üzerinden doğrudan yatırım yapmanın yolu açıldı. Biz de gerekli başvurularımızı yaptık, TÜRİB’i İstanbul’da temsil etmek için acente yetkisini aldık.

     

    Artık İstanbul Ticaret Borsası’na başvurup kaydınızı oluşturup şifrenizi alıyorsunuz. İnternet sitesi üzerinden işlemlere başlıyorsunuz. Bu treni ne kadar erken yakalarsak bu sistemin nimetlerinden o kadar faydalanırız. Hem kaydınızı hem de işlemlerinizi nasıl yapacağınız konusu hakkında İSTİB çalışanları size yardımcı olacaktır. Bu fırsatı değerlendirmenizi tavsiye ediyorum.”

     

    Özel Bankalar da Faiz Düşürmeli

     

    Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 20’nin altına düşürmesi sonrası, devlet bankalarının konut kredilerinde faizleri yüzde birin altına çekmesiyle piyasanın hareketlendiğini belirten İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, “Geçen hafta konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmesinin ardından, ilk iki günde 13 binden fazla kişi toplam 2,1 milyar liranın üzerinde kredi başvurusu yaptı. İndirim sonrası yaşanan hareketliliğin diğer sektörlere de yansıyacağını yakın zamanda görmeyi ümit ediyorum. Kamu bankalarının yaptığı bu faiz indirimlerinin diğer özel bankaların da takip etmesi gerekiyor. Biz her zaman faizlerin yüksek olduğunu söylüyoruz. Faizler yüksek olduğu için de hem yatırımların hem tüketici harcamalarının durgunlaştığını belirtiyoruz. Düşen faiz sonrası patlayan kredi talebi haklılığımızı yine gösterdi. Faizlerin düşmeye devam etmesiyle piyasa çarklarının daha kolay döneceğini de göreceğiz inşallah…” dedi.





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?