İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • ASYA-PASİFİK EKONOMİ ZİRVESİ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    ASYA-PASİFİK EKONOMİ ZİRVESİ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI
    (05.02.2018 . 14:44:56) (Okuma: 1946)

    TOBB Başkanı ve Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) Başkan Yardımcısı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz Asya-Pasifik Ekonomi Zirvesi’ne ilişkin bilgi ve tanıtım toplantısına katıldı.

     

    Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, dünya dengelerinin değiştiği dönemde, bu zirvenin Türkiye’de yapılmasının öneminin büyük olduğunu belirterek, “Türkiye’nin bu büyük potansiyelini, Asya-Pasifik iş dünyasına göstermek istiyoruz. Aramızdaki ticareti ve yatırımları arttırmayı, yeni işbirliği ve ortaklıklar kurmayı hedefliyoruz” dedi.​

     

    Hisarcıklıoğlu, Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu’nun, Kasım ayında İstanbul’da gerçekleşmesi planlanan, Asya-Pasifik Ekonomi Zirvesi’nin, hazırlıklarını yapmak üzere toplandıklarını söyledi. Konferansın tarihi, yeri, teması, başlıkları, programın formatı ve konuşmacıları ele alacaklarını belirten Hisarcıklıoğlu, “Bu vesileyle CACCI’nın saygıdeğer Başkanı Jemal Inaishvili’ye, Başkan Yardımcısı Samir Modi’ye, Genel Direktör Ernest Lin’e ve tüm CACCI Planlama Komitesi mensuplarına, ülkemize gelerek, bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

     

    TOBB olarak, CACCI üyelerini, stratejik ortak kabul ettiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “Bizim vizyonumuz, Asya-Pasifik Bölgesi'ndeki iş dünyasıyla, Türk iş alemi arasında, güçlü ve kalıcı ekonomik entegrasyon sağlamaktır. Türkiye, 2017’de Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği ASEAN’ın sektörel diyalog ortağı olmuştur. CACCI Konferansı'na Türkiye'nin ev sahipliği yapacak olması, Asya – Pasifik Bölgesi ülkelerinin iş dünyası çatı örgütleriyle, şirketlerinin, Türkiye’de bir araya gelmesini sağlayacak. Böylece Türkiye’nin ASEAN’daki görünürlüğü artıracak ve bugüne kadar istediğimiz ölçüde kuvvetli ekonomik ilişki kuramadığımız, Doğu Asya ülkelerine yakınlaşmamıza yardımcı olacak” şeklinde konuştu.

     

    CACCI tarafından her yıl, bir üye ülkede, hem bölgesel hem de küresel ekonomik konuların, uluslararası kuruluşların temsilcileri ve iş dünyası liderlerilye bir araya gelerek tartıştıkları konferanslar düzenlediğini anlatan Hisarcıklıoğlu, bu çerçevede CACCI’nin 25. Zirvesi’nin 2011 yılında 22 ülkeden 400’ü aşkın iş adamı ve iş örgütü katılımıyla TOBB ev sahipliğinde İstanbul’da yapıldığını hatırlattı.

     

    Bu sene İstanbul’da daha büyük bir katılım hedeflediklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: “Zira 21. yüzyılın bir “Pasifik  Yüzyılı” olması öngörülüyor. Akdeniz eski dünyanın okyanusuydu. Atlantik bugünün okyanusu. Pasifik ise geleceğin okyanusu olacak gibi görünüyor. İktisadi gelişmeler, dünya ekonomisinin ağırlık merkezinin Uzak Asya’ya kaydığını gösteriyor. Yani Pasifik Yüzyılına girmiş bulunuyoruz. Bir tarafta Japonya ve Kore gibi inovasyon ve teknoloji devleri var. Diğer tarafta Pakistan, Endonezya, Vietnam, Filipinler gibi yükselen pazarları kapsayan ve her türlü ürünün farklı kalite ve ölçeklerde üretildiği bir bölge burası. 3 milyarın üzerinde tüketicisiyle, en büyük küresel pazar burada... CACCI ülkeleri, yılda 5 trilyon dolar civarında mal ve hizmet ithalatı gerçekleştiriyor. Öte yandan ekonomik büyümeleri de dünya ortalamasının üzerinde. Son 5 senede bu bölgenin büyüme hızı yüzde 6’larda. 2018 ve 2019 büyüme beklentisiyse yüzde 6,5. Dolayısıyla Asya Pasifik bölgesi, dünya ekonomisinin gidişatını belirleyici bir güce sahip”.

     

    Dünya dengelerinin değiştiği bu dönemde, Asya-Pasifik Ekonomi Zirvesi’nin Türkiye’de yapılmasının öneminin büyük olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Türkiye; 850 milyar dolarlık milli geliri, 160 milyar dolar mal ihracatı, 43 milyar dolar hizmet ihracatı yapan bir ülke. İtalya ile Çin arasında en büyük sanayi üretim kapasitesini kurmuş bir ülke. 2020’de 1,1 trilyon dolarlık milli geliri yakalamayı hedeflemiş bir ülke. Dünyanın 17., Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi olmuş, Avrupa Birliği’nin 6. büyük tedarikçisi haline gelmiş bir ülke. Türkiye’nin bu büyük potansiyelini, Asya-Pasifik iş dünyasına göstermek istiyoruz. Aramızdaki ticareti ve yatırımları arttırmayı, yeni işbirliği ve ortaklıklar kurmayı hedefliyoruz” dedi.

     

    Hisarcıklıoğlu, Asya-Pasifik Ekonomi Zirvesi’nin, Türk iş dünyasını, Asya-Pasifik iş dünyasıyla buluşturacak, katılımcılara bölgenin iş dünyası liderleri ve uluslararası kuruluşların temsilcileriyle bir araya gelme fırsatı sağlayarak, yeni iş ve yatırım imkânlarıyla stratejik ortaklıklar kurabilecekleri bir ortam sunacağını söyledi.

     

    TOBB İstanbul Hizmet Binası’nda yapılan toplantıya CACCI Başkanı Jemal Inaishvili, CACCI Başkan Yardımcısı Samir Modi, CACCI Genel Direktörü Ernest Lin, TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak ve CACCI Planlama Komitesi üyeleri katıldı.

     





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?