İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE İÇİN NE TEK SEÇENEK NE DE VAZGEÇİLMEZ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE İÇİN NE TEK SEÇENEK NE DE VAZGEÇİLMEZ
    (06.07.2017 . 22:25:08) (Okuma: 2074)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz; Türkiye'deki Anayasa değişikliği paketinin mevcut haliyle uygulanması durumunda, katılım müzakerelerinin askıya alınması yönünde Avrupa Parlamentosu tarafından yapılan çağrıyı değerlendirdi. 
     
     
    Avrupa Parlamentosu’nda bugün alınan bu kararın, tavsiye niteliğinde olsa da tam bir skandal olduğunu söyleyen İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz: “Hatırlarsanız 16 Nisan Referandumunun hemen akabinde, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türkiye’nin yeniden siyasi denetim sürecine alınmasını öngören raporu kabul etmişti. O kararın siyasi olduğunu ve 16 Nisan Referandumu ile ülkemizin önünde açılan yola taş koymak için alındığını o gün de ifade etmiş ve ‘Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği'nden önce de vardı, sonra da var olacak’ demiştim. Bugün Avrupa Parlamentosu tarafından alınan bu utanç verici kararda da tıpkı o günkü gibi halkımız tarafından kabul edilen Anayasa Değişikliği Paketi gerekçe gösterilmiş ve bazı kesimlerin Türkiye ile ilgili tasarruflarında art niyetli olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır. Avrupa Parlamentosu öncelikle şuna karar vermelidir: Terörün mü yanında olacaklar evrensel değerlerin mi? Halk iradesinin üstünlüğünü mü savunacaklar yoksa dış müdahaleyi mi? Darbecileri mi savunacaklar demokrasiyi mi?” dedi.
     
     
    Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye üzerinde kirli  emelleri olanların sözcüsü gibi davranarak tavsiyeleri yerine getirilmez ise AB'ye almamakla tehdit ettiğini belirten Kopuz: “Avrupa Parlamentosu şunu iyi bilmelidir ki Türkiye AB üyeliği için diz çöküp talimat bekleyecek bir ülke değildir. Başkanlık sistemi ile birlikte siyasi istikrarını sağlamış daha güçlü bir Türkiye tehditle değil ancak davetle bu birliğin içinde olur. Her şeye rağmen, Avrupa Birliği Komisyonu ve Avrupa Konseyi’nin bu kararı dikkate almayacağını ümit ediyorum. AB ile ilişkilerimizin sağlıklı bir zeminde yürütülebilmesi için bu elzemdir. Bu arada kimse Türkiye'nin seçeneksiz olduğunu zannetmesin. Avrupa Birliği, Türkiye için ne tek seçenektir ne de vazgeçilmezdir. Ben inanıyorum ki Türkiye kendi ayakları üzerinde durmayı ve istikameti üstünde yürümeyi son 15 yılda öğrenmiştir. Türkiye'yi dışlayan bir Avrupa Birliği’nin, bunun sonuçlarına katlanamayacağını bilmesi gerekmektedir." şeklinde konuştu.




Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?