İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • AYDIN ZEYTİNYAĞI İSTANBUL’DA TANITILACAK
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    AYDIN ZEYTİNYAĞI İSTANBUL’DA TANITILACAK
    (25.07.2018 . 12:38:57) (Okuma: 1439)

    İstanbul Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ulusal  Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi ve AYTB Laboratuvar Hizmetleri A.Ş. ortaklığında gerçekleştirilen “Zeytinyağının Pazar Payının Arttırılması” projesi 2015 – 2017 yılları arasında Aydın Ticaret Borsası tarafından 20 ilde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 

     

    Tadım ve tanıtım faaliyetlerine 2018 yılında da devam eden Aydın Ticaret Borsası senenin ilk etkinliğini İstanbul Marmara Forum AVM’de düzenleyecek. Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, 28 – 29 Temmuz 2018 tarihinde düzenlenecek olan etkinlik ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Aydın Ticaret Borsası olarak kaliteli zeytinyağı konusundaki hassasiyetimiz ve bir önceki projemizden aldığımız olumlu tepkiler sebebiyle 2018 yılı Temmuz ayı sonu itibariyle daha önce tadım ve tanıtım yapılmayan İstanbul (Avrupa), Eşkişehir, Kastamonu, Kayseri, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Antalya, İstanbul (Anadolu) ve Rize olmak üzere 10 ilimizde daha tadım ve tanıtım yapılması planlanmıştır. Gerçekleştirilecek tadım ve tanıtım etkinliklerinde tadım uzmanlarımız vasıtası ile tüketicilerimize ‘doğru zeytinyağının nasıl olması gerektiği’ tadım yaptırılarak anlatılacaktır. Tanıtım faaliyetleri ile, tüketiciler kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgilendirilerek, tadım kriterleri ve kimyasal özelliklerine gore üstün kalitede olan zeytinyağının tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmaya ve kişi başı düşen iç tüketim miktarının artmasına katkıda bulunulacaktır” şeklinde konuştu.

     

    Zeytinyağı Tadımı Nasıl Yapılır?

     

    Zeytinyağı bir meyve suyu gibi tamamen fiziksel işlemlere tabi tutularak üretilmektedir. Zeytinyağı, iz (minör) bileşenler diye ifade edilen yararlı bileşenleri içermektedir. Zeytinyağının yöresel ve lezzet özelliklerini belirleyen maddeler, uçucular dahil olmak üzere bu grupta yer almaktadır. Bu minör maddelerin nitelik ve nicelikleri zeytinin cinsine, üretildiği bölgenin ekosistemine, yağın çıkarılış teknolojisine, depolama ve şişeleme faktörlerine bağlıdır. Zeytin meyvesi uygun şartlar 27 - 300oC’de, oksijen ve ışık kaynağından uzak bir şekilde sıkıldığı takdirde elde edilen zeytinyağı, bütün minör bileşenleri zeytinin çeşidine ve coğrafi şartlarına göre uygun oranlarda içerir.

     

    Tadım, zeytinyağının bu bileşenlerini içerip içermediğinin anlaşılması için uygulanan basit yöntemlerden biridir. Koklama ve tat duyusuna bağlı olan bu değerlendirme yağın önce koklanması ve daha sonra tadılması esasına dayanır. Bu yöntemde yağ koklandığında duyusal olarak tadan kişi de taze, yeşil veya bir meyve kokluyormuş (örneğin zeytin) hissi uyandırır ve tadıldığında rahatsız etmeyecek şekilde ağızda bir acılık ve yakıcılık bırakmamalıdır. 

     

     





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?