İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAHARAT KİMLİK SORUNU ELE ALINDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAHARAT KİMLİK SORUNU ELE ALINDI
    (05.06.2015 . 00:00:00) (Okuma: 2280)

    İstanbul Ticaret Borsası üyesi baharatçılar 04.05.2015 tarihinde İSTİB Mega Center hizmet birimi toplantı salonunda bir araya geldiler. 13. Meslek Komitesi bünyesinde bulunan Baharat Sektörü temsilcilerinin, bir süredir devam ettirdikleri toplantıların devamı niteliğindeki buluşmada, sektörün temsil olanağının artırılması ana gündem maddesi oldu. İSTİB 13. Meslek Komitesi üyesi ve aynı zamanda Meclis üyesi Emin Demirci, Komite Başkanı Selahattin Kutluer ve Komite Başkan Yardımcısı Erhan Yalın öncülüğünde devam eden çalışmalarda, tespit edilen sorunlar ve çözüm önerileri Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı nezdinde, yüksek düzeyde sağlanan temaslar ile iletmişti. Sektör temsilcilerinin belirli aralıklar ile yaptığı toplantıların ardından, tespit edilen soruların çözümü için öncelikli olarak, sektörü temsil edebilecek, sözcülüğünü yapabilecek, etkin bir platform kurulması fikri ağır bastı. Bu tema üzerine yapılan toplantı’da somut adımlar atılması için çalışmalar başlatıldı. Bağımsız bir baharatçı grubu kurmak amacı ile toplandıklarını ifade eden, İSTİB 13. Meslek Komitesi ve Meclis üyesi Emin Demirci “Baharat sektörü, meslek örgütlerimizde tek başına bir komite olarak temsil edilmelidir. Bu etkinliğin kazanılması da, sektörümüzü temsil edebilecek bir platform kurulması ile mümkün olacaktır. Sektörde sesimizi daha yüksek ve özgüven ile duyurabilmek için birlikte olmalıyız. Bu kadar önemli olan bir ürünün itibarı konusunda çalışmalar yapmalıyız.” dedi. Demirci’nin ardından söz alan İSTİB 13. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Erhan Yalın ise aynı işi yapan bir aile olduklarını vurgulayarak, “Bunu hep birlikte yapacağız.” dedi. Yalın şöyle konuştu: “Sektörün temsilciliğinin örnekleri var. Baharat dendiğinde akla kiremit tozu gibi olumsuz algılar akla geliyor. Televizyon ve benzeri basın organlarına baharat sektörünü temsil edebilecek yetkinlikte kişiler konuşmalı. Daha önceki toplantılarımızda da dile getirdiğimiz birçok sorun var. Sektör sahipsiz bir görünüm içinde. Bu sebeple kamu oyu ve siyasal alanda temsil sorunları var. Kendimizi ifade edemiyoruz. Bu sebeple birlik olmamız büyük önem taşıyor.” Katılımcılar ile karşılıklı müzakerelerin yapıldığı toplantıda, derneğin kurulması konusunda fikir birliğine varılarak, platform üyeliğinin bir itibar sağlanması ve üyelik için özel kriterler benimsenmesi gibi konuların değerlendirilmesinin ardından toplantı sona erdi.





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?