İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BANKKART TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMAN PROJESİ LANSMANI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BANKKART TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMAN PROJESİ LANSMANI
    (10.12.2020 . 15:50:43) (Okuma: 832)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz “Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi Lansmanı”na katıldı.

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın katılımıyla gerçekleşen lansmanda yapılan protokol ile ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkânı için işbirliğine gidildi.​

    TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ziraat Bankası ile çok önemli bir iş birliği başlattıklarını ifade ederek, “Tüm üyelerimize, ticari mal alım-satımlarında, güvenli ticaret sistemi ve kolay finansman imkânı getiriyoruz. Böylece tedarik zincirinin aksamadan sürdürülmesine ciddi bir katkı sağlıyoruz. Ziraat Bankkart ile ekonomiye kazan-kazan anlayışını getirmiş oluyoruz. Tedarik Zincirinin işleyişini ve devamlılığını kolaylaştırıyoruz. Alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önünü açıyoruz” dedi.

    Üreticilerin veya satıcıların tahsilat ile uğraşmadan, güven içinde mallarını satabileceklerine işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Sattıkları mal bedelini, alacak riski taşımadan, Ziraat Bankası garantisiyle peşin ya da taksitli alacaklar. Böylece nakit akışını öngörülebilir hale getirmiş olacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar. 1,5 seneye ulaşan kredi imkanına kavuşacaklar. Ödemelerini, esnek vadelendirme ile yapacaklar. Böylece nakit akışlarını rahatlatacaklar. Yani kısaca, mal almak gerekince, bu kart ile para ödemeden satın alma yapılıyor. Satıcı da, bu kimdir diye endişe etmeden malını güvenle satıp, parasını bankadan tahsil ediyor” ifadesini kullandı.

    Tüm oda borsa üyeleri ile sektör meclisi üyeleri yararlanabilecek

    365 Oda-Borsa ve 61 Sektör Meclisinin tüm üyelerinin Ziraat Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde, hem satıcı hem de alıcı olarak bu sistemden yararlanabileceklerini ifade eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, tedarik zincirini güven altına alacak bu sistemin, KOBİ’lerin kredi faizlerinin düşmesine de yardımcı olacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu, sonraki aşamadaysa, düşen finansman maliyetleri KOBİ’leri yatırım ve üretim için teşvik edeceğini, KOBİ’nin finansal istikrarı hem tedarik zincirini daha istikrarlı hale getireceğini ve tedarik kanallarını garanti altına alacağını vurguladı. Bunun da alıcı konumundaki büyük firmaların, bu tedarik zinciri finansmanına dâhil olmalarını motive edeceğini sözlerine ekledi.

    TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak ekonomik sıkıntıların en yoğun hissedildiği dönemlerde Nefes Kredisi kampanyaları yaptıklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Elimizdeki tüm kaynakları, birleştirip, üyelerimize düşük maliyetli kredi destekleri sağladık. Son 4 yılda düzenlediğimiz kampanyalarla KGF kefaleti ile 150 bin firma 15 milyar lira uygun koşullarda finansmana kavuştu. Bu yıl pandemi başlayınca da Nefes Kredisi kampanyasına başladık. 50 bin firma KGF kefaleti ile 3 milyar lira kaynağa ulaştı” diye konuştu.

    TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’a ve bu projenin hayata geçirilmesi için tüm çalışanlara teşekkür etti.





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?