İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAŞKAN ALİ KOPUZ ASEAN TOPLANTISINA KATILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAŞKAN ALİ KOPUZ ASEAN TOPLANTISINA KATILDI
    (14.12.2022 . 12:33:40) (Okuma: 322)

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen “Türkiye-ASEAN Ekonomik ve Ticari İlişkilerinde Yeni Perspektifler Konferansı”na online olarak katıldı.​

    Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu’nun video mesaj gönderdiği konferansta, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Ankara Komitesi Başkanı Tayland Büyükelçisi Apirat Sugondhabhirom ve DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak açılış konuşması yaptı. Konferansa ayrıca ASEAN üye ülkeleri Büyükelçileri, STK Temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

    Konferansta “Türkiye-ASEAN Ortaklığında İş Dünyasının Faaliyetlerinin Merkezi Rolü” oturumunda söz alan Ali Kopuz, Asya ülkelerinin dünya üretiminde payının giderek daha da arttığının, Dışişleri Bakanlığının başlattığı “Yeniden Asya Girişimi”nin memnuniyetle karşılandığını ve Türkiye ile ASEAN arasında tesis edilen “Sektörel Diyalog Ortaklığı”nın da çok önemli olduğunu dile getirdi. 

    Kopuz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak, Asya ve Uzak Doğu ve özellikle de ASEAN bölgesi ile ilişkilerin geliştirilmesi için çalışıldığını ifade etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 2009 yılından beri Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) üyesi olduğunu ve Birlik Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun 2014 yılından beri CACCI’nın Başkan Yardımcılığını yürüttüğünü anımsatan Kopuz, Kasım ayında Avustralya’da gerçekleşen CACCI Genel Kurulu’nda Hisarcıklıoğlu’nun iki yıllık süre için yeniden Başkan Yardımcılığına seçildiğini vurguladı.

    Ali Kopuz, Türkiye’nin ASEAN Sektörel Diyalog ortaklığı ilişkisine destek sağlamak amacıyla, TOBB, Adana Sanayi Odası, Aydın Ticaret Odası, Eskişehir Sanayi Odası ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bir proje yürütülmekte olduğunu ifade ederek proje hakkında bilgi verdi.

    Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Ekonomik, sosyal, kültürel, teknik, eğitim ve diğer alanlarda işbirliği, adalet kavramına, hukuk ve Birleşmiş Milletler ilkelerine saygı çerçevesinde bölgesel barış ve istikrarın sağlanması amacıyla kurulmuş bir örgüttür.  Üye ülkeleri Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler ve Singapur (kurucu üyeler), Bruney (1984), Vietnam (1995), Laos (1997), Myanmar (1997) ve Kamboçya (1999)’dır. Türkiye, 2017 yılında ASEAN Sektörel Diyalog ortağı oldu.

     





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?