İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAŞKAN ALİ KOPUZ, FED’İN FAİZ ARTIRIMINI DEĞERLENDİRDİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAŞKAN ALİ KOPUZ, FED’İN FAİZ ARTIRIMINI DEĞERLENDİRDİ
    (17.12.2015 . 04:58:27) (Okuma: 5795)

    “İYİ STRATEJİ GELİŞTİRENİN KAZANACAĞI YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI”

     

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, ABD Merkez  Bankası  FED’in gösterge faiz oranını 0,25 puan artırmasını değerlendirdi. FED’in uzun süreden bu yana  faiz artıracağına ilişkin açıklamaları ile bugüne gelindiğini belirten Ali Kopuz, “FED, yaptığı açıklamalarla bir bakıma kendisini bu artırımı yapmaya zorladı. Bu artırımın ABD Merkez Bankasının saygınlığını koruması açısından yapılması gerekiyordu” dedi.

     

    Faiz artırımının 0,25 puandan fazla da olabileceğini ifade eden İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, ABD  ekonomisindeki  sorunların bunu engellediğini ifade etti. FED’in bundan sonra da periyodik olarak ama küçük miktarlarda artırımlar yaparak bir denge oluşturmaya çalışacağını söyleyen Ali Kopuz, bu yeni durumun Türkiye’ye etkileriyle ilgili de şöyle konuştu: “Bu adımı ile FED dünya ekonomisinde yeni bir dönemin kapısını açmış oldu. Bu dönem oyunu iyi oynayanların iyi strateji  geliştirenlerin kazanacağı bir dönem olacak. Ben 0,25 puanlık artışın ülkemiz için bir şans olduğunu  yeni faiz artışına  kadar ülkemize ve ekonomimize zaman kazandırdığını düşünüyorum.”

     

    Başkan Kopuz, yeni dönemin Türkiye için güzel bir dönemin başlangıcı olabileceğini de belirterek, “64.  Cumhuriyet Hükümeti bu durumu iyi değerlendirir yeni bir  yol haritası ile makroekonomik reform modelini oluşturarak bu süreyi tamamlayabilirse ekonomimiz için tarihi bir fırsat doğacaktır. Ben inanıyorum ki ticaret risktir. Risk almayan para kazanamaz. Biz iş âleminin temsilcileri olarak hükümetimizin gereken adımları atması durumunda, fırsatları görüp riski de göze alırız” dedi.  

     

    Türkiye’nin son yıllarda sürekli iyileşen bir yatırım ortamına sahip olduğuna dikkat çeken İSTİB Başkanı Ali Kopuz, bunun en güzel göstergesinin  2015 3. çeyrek büyüme rakamları olduğunu belirtti. Son büyüme rakamlarının, Türk sanayicisi ve Türk tüccarının haziran sonrası oluşan siyasi belirsizlik döneminde bile risk alıp büyüdüğünü açık bir şekilde gösterdiğini söyleyen Ali Kopuz, “Halkımız da aynı şekilde tüketim tarz ve alışkanlıklarını  değiştirmeyerek ekonomiye katkı sağlamıştır. Tüm bunlar gösteriyor ki Türkiye dün olduğu gibi bugün de fırsatlarla dolu bir ülkedir. Türkiye sanayicisi ve tüccarı cesur girişimcilerden oluşur. Türkiye halkı da sağduyusuyla kolay paniğe kapılmayarak krizlerin etkilerini azaltan tutumunu hiç terk etmez. İşte bu nedenle Türkiye, dün olduğu gibi bugün de büyüme ve gelişmesini sürdürecek potansiyele sahiptir” dedi.





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?