İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAŞKAN ALİ KOPUZ; “MARKA DESTEĞİ TARIMDA YÜKSEK KATMA DEĞER SAĞLAR”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAŞKAN ALİ KOPUZ; “MARKA DESTEĞİ TARIMDA YÜKSEK KATMA DEĞER SAĞLAR”
    (31.01.2020 . 09:08:23) (Okuma: 1023)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan açıklamalarla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, “Sayın Bakanımızın bu yıl açıklanacağı müjdesini verdiği ‘şemsiye marka’ ve marka desteği, tarımda yüksek katma değeri sağlayacak önemli bir adımdır. Bugüne kadar tarımda verilen tüm destekler, ürünün üretilmesi içindi. Bu destek ise ürünün değerinin artması için” dedi.

     

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, yaptığı açıklamada, “Sonuç bildirgesi Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Tarım Orman Şurasının önemini sık sık vurgulamıştık. Bugün de Şurada alınan tavsiye kararlarının hayata geçirilmesine ilişkin eylem planları ile ilgili bir toplantı yapıldı ve Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli, burada yaptığı konuşmada 38 eylem planı olduğunu vurguladı. Hepsi birbirinden değerli bu girişimler inşallah Türkiye tarımının sorunlarını çözecek ve gelişmesini hızlandıracak” dedi.

     

    Kopuz Şurada alınan kararların tüm paydaşlardan toplandığını hatırlatarak, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak Sayın Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde biz de Şuraya birçok rapor hazırlamış, talep ve önerilerimizi iletmiştik. Sonuçta tüm talep ve önerilerimizin değerlendirilmesi bizi sevindirmişti” dedi.

     

    Marka demek, değerli demektir…

     

    Açıklamasında “Marka kelimesinin anlamı bile yüksek katma değeri vurgular” diyen İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Markanın ilk anlamı ayırt edici işarettir, ama ‘tanınmış, saygın ürün veya kişi’ anlamında da kullanılır. Eğer bir ürüne marka yatırımı yapılmışsa sadece ürün değil, markanın bedeli de talep edilir ve bu bedel tüketici tarafından memnuniyetle ödenir” şeklinde konuştu.

     

    Yıllardır dünya piyasasında söz sahibi olduğumuz tarım ürünlerini “değerli” hale getiremeden sattığımız için ülke olarak yeterince kazanç elde edemediğimizden şikâyetçi olduğumuza dikkat çeken Başkan Ali Kopuz, “Türkiye fındık ve incir gibi dünyanın en büyük üreticisi olduğu ürünlerde de zeytin ve zeytinyağı gibi mükemmel kalitedeki ürünlerde de yeterince katma değer elde edememekten sürekli şikâyet eder. Bu sorunu çözmenin en doğru yolu Sayın Bakanımızın da vurguladığı gibi marka olmaktan geçer” dedi.

     

    Bakan Pakdemirli’nin, “Türkiye için küresel bir şemsiye marka düşünüyoruz. Yılın ikinci yarısında lansmanımız olacak. Yurt dışında bu markanın pazarlanması için çalışmamız olacak. Zeytinyağı, Türk lokumu, Türk baklavası, fındık, işlenmiş ürünler gibi stratejik ürünler bu kapsamda olabilir. Devlet olarak marka desteği verip, küçük üreticilerin ihracatla tanışması sağlanacak" şeklindeki sözlerini hatırlatan Ali Kopuz, “Sayın Bakanımızın açıklamalarını heyecanla karşıladık. İnşallah en kısa zamanda ayrıntılar netleşir ve marka desteği başlar” dedi.

     

    Bu destek çok farklı…

     

    Bu desteğin diğer tarım desteklerinden çok farklı olduğunu vurgulayan Başkan Ali Kopuz, “Bugüne kadar tarımda verilen tüm destekler, ürünün üretilmesi içindi. Yani üreticinin üretim yapmasının yapmamasından daha kârlı hale getirilmesi için yapılan desteklerdi. Bu destek ise ürünün değerlenmesi için verilecek. Yani üretilen ürünün benzerlerinden daha değerli olmasını sağlayacak yatırımlar için… Bu nedenle Sayın Bakanımızın bahsettiği eylem planlarının en önemlilerinden birinin marka desteği olduğunu düşünüyor ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?