İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAŞKAN ALİ KOPUZ RİZE’DE TOPLU AÇILIŞA KATILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAŞKAN ALİ KOPUZ RİZE’DE TOPLU AÇILIŞA KATILDI
    (17.08.2020 . 12:54:27) (Okuma: 467)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Rize’de Toplu Açılış Töreni’ne katıldı.

    Rize Valiliği’nde düzenlenen törende açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Rize’ye elleri boş gelmediğini belirterek toplam yatırım bedeli 525 milyon lira olan 33 kalem eser ve hizmetin toplu açılış törenini gerçekleştireceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılan eserler arasında; Ardeşen, Pazar, Çayeli, Kalkandere Fındıklı ve merkezde yapılan Anadolu İmam Hatip liseleri, meslek liseleri ve anaokulları, atölye binası ve ek binaları bulunduğunu söyledi.

    Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatının hızla devam ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yandan şehri koruyacak diğer yandan da imkânları geliştireceklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 18 yılda Rize'ye 20 milyar liranın üzerinden yatırım yapıldığının altını çizerek şehre yapılan sağlık, eğitim, altyapı, enerji yatırımları ile sosyal yardımları anlattı.

    Yapımı süren projelerin önemli bir bölümünün de seneye tamamlayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Rize-Artvin Havalimanı’nın da 2022 yılında hizmete sunulmasının planlandığını açıkladı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaş çay prim ve budama desteği olarak 2002 yılında 24,4 milyon lira ödendiğini, 2019 yılında ise 176 milyon lira destek ödemesi yaptıklarını vurgulayarak, “Rizeli çiftçilerimize son 18 yılda 2,5 milyar lira yaş çay prim ve budama desteği sağladık. Rize’de ÇAYKUR tarafından 2002 yılında 378 bin ton çay alımı yapılmışken, 2019 yılında alınan çay miktarını 517 bin tona çıkardık. Son 18 yılda yaş çay alımı karşılığında üreticilerimize toplam 6,5 milyar lira ödedik. Bu yılın çay fiyatlarını açıkladık, aldığım haberler memnuniyetti. İnşallah bereketli bir hasat dönemi geçirir, bol kazançlar elde edersiniz” dedi.

    Fındık için son sekiz yılda toplam 40,4 milyon lira alan bazlı destek verdiklerini, bu yılki fındık fiyatlarını da oldukça tatminkâr bir seviyede açıkladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’nin içme suyu ihtiyacı için Varda ve Andon kaynağından alınan suyun inşa edilen tesislerle şehre ulaştırıldığını kaydetti.





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?