İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAŞKAN KOPUZ “BÜYÜME RAKAMLARI TARIMIN ÖNEMİNİ GÖSTERDİ”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAŞKAN KOPUZ “BÜYÜME RAKAMLARI TARIMIN ÖNEMİNİ GÖSTERDİ”
    (02.12.2019 . 12:00:13) (Okuma: 1328)

    Bugün TÜİK tarafından açıklanan Türkiye’nin Üçüncü Çeyrek Büyüme rakamlarını değerlendiren İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, “Bugün açıklanan yüzde 0,9 oranındaki büyüme umut verici. Beklediğimiz gibi olumlu rakamlar geliyor. Olumlu gelişmeler sürüyor. 2019’u büyüme ile kapatacağımız anlaşılıyor. 2020 ise daha iyi olacak inşallah” dedi. Tarımdaki büyümeye de dikkat çeken Başkan Ali Kopuz, “Büyüme rakamları tarımın önemini yine gösterdi. Tarım Türkiye’nin en stratejik sektörüdür” şeklinde konuştu.

     

    Eylül ayı başında yayınlanan İkinci Çeyrek Büyüme rakamlarını değerlendirirken “Yaşadığımız sarsıntının son artçılarını geride bırakıyoruz” dediğini hatırlatan İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Nitekim Hükümetimizin aldığı tedbirler sonucu düşmeye başlayan faizler yatırım ortamını canlandırdı. Öte yandan istihdam ve yatırıma verilen desteklerin artması ve çeşitlenmesi de iş dünyasının yatırım iştahını artırmaya devam ediyor.  Uluslararası derecelendirme kuruluşları ve AB’den OECD’ye birçok kurum Türkiye’nin büyüme oranı eklentilerini olumlu yönde revize etti” dedi.

     

    Aynı kurumların AB bölgesiyle ilgili tahminlerini negatif yönde revize ettiğini de hatırlatan Başkan Ali Kopuz, “Ne yazık ki bu bizim için önemli bir sorun. Çünkü AB bizin en önemli ihracat pazarımız. AB bölgesine ihracatımızla ilgili her sorun yaşadığımızda, yeni pazarlar bulmanın önemi gündemimize geliyor. Böylesi sorunlar henüz başlamadan tedbir almalıyız. Bugün de öyle bir dönemdeyiz ve bunu bir fırsat olarak görüp, hemen yeni pazarlarla ilgili, ARGE’den teşvike kadar birçok çalışma yapmalıyız” şeklinde konuştu.

     

    Tarımın Önemi

     

    Tarımdaki büyüme oranına da dikkat çeken İSTİB Başkanı Ali Kopuz, yüzde 3,8 oranındaki tarım sektörü toplam katma değerinin, İkinci Çeyrekte olduğu gibi diğer sektörlerin düşük oranlarını yukarı çektiğini belirterek, “Tarım yine Türkiye’nin büyümesinde hayati bir önemi olduğunu göstermiştir. 2020 yılı için açıklanan bütçede tarımsal destekler 22 milyar lirayı buluyor. Bu çok önemli bir rakam... Bu rakamın doğru projelere, doğru noktalara verilmesi durumunda 2020 için hedeflerimizi yakalamada önemli lokomotif etkisi olacağına inanıyorum” dedi.





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?