İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAŞKAN KOPUZ ÇİN'İN EN BÜYÜK E-TİCARET SİTESİ DHGATE.COM TÜRKİYE’NİN AÇILIŞINI YAPTI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAŞKAN KOPUZ ÇİN'İN EN BÜYÜK E-TİCARET SİTESİ DHGATE.COM TÜRKİYE’NİN AÇILIŞINI YAPTI
    (07.03.2018 . 12:32:40) (Okuma: 2911)

    Çin ve dünyanın en büyük online alışveriş şirketi DHGate.com, Macaristan ve ABD’den sonraki en büyük ofisini 7 Mart 2018 tarihinde Türkiye'de TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz’un katılımı ile açtı.

     

    Ofisin açılışına İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz’un yansıra Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Galip Zerey, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ataşesi, Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Şişli Kaymakamı İdris Akbıyık, DHGate Türkiye Genel Müdürü Hou Yibing, DHGate Türkiye Kurucu Ortağı Özkan Kara katıldı.

     

    Açılışta yaptığı konuşmada proje hakkında bilgi veren TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz,Bilindiği gibi, Türkiye-Çin E-ticaret Pilot Projesi, 2015 yılında Türkiye’nin G20 Dönem Başkanlığında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız ile Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC) arasında imzalanan “Bilgi İpek Yolu’nun Gelişiminin Güçlendirilmesine İlişkin E-ticarette İşbirliği Mutabakat Zaptı” çerçevesinde başlatıldı” dedi.

     

    TOBB olarak proje kapsamında, Türkiye tarafındaki uygulayıcı özel sektör kuruluşu olarak görev yaptıklarını ifade eden Kopuz, projenin Çin ve Türk KOBİ’lerini e-ticaret kanalıyla bir araya getirmeyi hedeflediğini ifade etti.

     

    Kopuz şöyle konuştu: “Bilindiği gibi dijital ekonomi ve özellikle sınır-ötesi e-ticaret KOBİ’lere çok önemli ve tarihi bir fırsat sunuyor. KOBİ’ler için “oyunun kuralları” değişiyor. KOBİ’ler geleneksel iş alanlarının dışına çıkıyorlar. Daha fazla müşteriye ulaşma, dış pazarlara açılma, malların, bilginin ve paranın daha hızlı ve düşük maliyetle dolaşımı mümkün hale geliyor. İnternet üzerinden ticaret yapan işletmeler boyutlarının küçüklüğüne, müşterilerinin uzaklığına bakmadan dünyanın her yerine ürün ve hizmet satabiliyor. Biz TOBB olarak dünyada hızla yayılan bu akımdan ülkemiz KOBİ’lerinin de en etkin şekilde faydalanmasını istiyoruz.

     

    DHGate Açılışı

    Proje kapsamında ilgili Bakanlıklarımızın desteği ile elektronik ticaret, gümrük ve lojistik altyapıları güçlendirilecek. Yasal düzenlemeler elverişli hale getirilecek. Böylelikle orta vadede iş hacmi, ihracat kapasitesi ve istihdamda da önemli artışlar hedefliyoruz.  Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi ve Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’nin desteği ve koordinasyonunda bu projede başarılı sonuçlar alınacağından eminim.

     

    Proje kapsamında her iki ülkede açılacak ürün teşhir merkezlerinin önemine değinen TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali KopuzBilindiği gibi, ürün teşhir merkezleri, e-platformlar üzerinden yapılan ticaretin geleneksel ticaret ile kesişim noktasını oluşturuyor. Platform-fiziksel pazar bağlantısının kurulabilmesine olanak tanıyor. Böylelikle alıcılar/müşteriler, tedarikçilerin e-platform üzerinden satışa sunduğu malları fiziken inceleme, test etme ve deneyerek ikna olma imkanına sahip oluyorlar. Büyük bir teşhir merkezi, marka imajını ve tanınırlığını geliştiren bir unsur. İstanbul’daki teşhir merkezinin açılışını takiben, Çinli ortaklarımızı projenin Türk tarafındaki pilot şehrimiz Kayseri’de de bir ürün teşhir merkezi açmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

     

    Kopuz, Türk KOBİ’lerimizin Çin pazarına satmak istedikleri malların numunelerinin fiziki teşhiri amacıyla da projenin Çin tarafındaki pilot şehri Chongqing başta olmak üzere Çin’in farklı şehirlerinde “ürün teşhir merkezleri” açılması çalışmalarının hızlandırılması gerektiğine dikkat çekerek, “Bu kapsamda, Chongqing’deki ilk Türk ürün teşhir merkezinin açılması çalışmalarında Çinli yetkililerin ve ortaklarımızın desteğini bekliyoruz.

     

    Çin tarafında başta Çin Hükümeti, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu ile ortağımız DHgate’e bu tarihi sorumluluğu beraber üstlenmekten duyduğumuz heyecan ve mutlulukla teşekkürlerimi sunuyorum. Türk tarafında ise başta projenin sahibi Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere Gümrük ve Ticaret, Ekonomi, Çevre ve Şehircilik Bakanlıklarımıza, PTT’ye, Kayseri Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Serbest Bölge yönetimlerine projenin hayata geçmesindeki katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

    DHGate Türkiye Genel Müdürü Hou Yibing ise DHGate ile ucuz ve kalitesiz Çin malı algısını yıkacaklarını ifade etti. Yibing, yeni ve canlı pazara girmek amacıyla Türkiye'yi seçtiklerini, kaliteli ve patentli ürünlerin satışını yapacaklarını belirterek "Türklerin gözünde Çin malı ürün deyince kalitesiz ve ucuz ürün akla geliyor. Ama sitemizdeki ürünlerin fiyatları o kadar düşük değil ama kaliteli. Biz bu sitede kaliteli ve patentli ürünleri buraya getirmeyi amaçlıyoruz.  Bir güvenlik sistemimiz var. Sitemizde dükkan açan fabrikaların hepsini inceledik" ifadelerini kullandı.

     

    DHGate Türkiye Kurucu Ortağı Özkan Kara ise Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye arasındaki işbirliğinin temellerinin 2015 yılında Antalya'da gerçekleşen G20 zirvesinde atıldığını söyledi. Kara, "İki devletin bakanları elektronik ticaretin kolaylaştırılması, tarihi ipek yolunu elektronik ipek yolu olarak tekrar kurabilmek için bir anlaşma imzaladılar. Bu anlaşmanın Çin tarafı kendi ülkesinde DHGate'i görevlendirdi. Biz de Türkiye ortağı olarak bu işe talip olduk. Beraber Türkiye'de bir dijital ticaret merkezi kurmaya karar verdik. Bu hafta sonu Çin'e seyahatimiz var. Çin'de de Türk ürünlerini sergileyeceğimiz dijital ticaret merkezi kuracağız" şeklinde konuştu.

     

    DHgate.com Türkiye İstanbul’da, biri Avrupa'da diğeri Anadolu yakasında olmak üzere iki showroom açacak. İlki Şişli’de açılan 500 metrekarelik teşhir alanda yerli, Çinli ya da diğer global firmalar ürünler sergilenecek.

     

     





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?