İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAŞKAN KOPUZ FACEBOOK İSTASYON AÇILIŞINA KATILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAŞKAN KOPUZ FACEBOOK İSTASYON AÇILIŞINA KATILDI
    (12.09.2019 . 17:48:41) (Okuma: 584)

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Facebook ve Habitat Derneği’nin işbirliği ile hayata geçirilen Facebook İstasyon, İstanbul Maslak’ta törenle açıldı.

     

    TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, girişimcileri ve KOBİ’leri, dijital ortama, iş yapmak üzere taşımak istediklerine vurgu yaparak, “TOBB olarak; özel sektörün dijitalleşmesini ve yeni nesil girişimciliğin gelişmesini hedefliyor, bunun için çalışıyoruz. Kendi alanında Türkiye’nin en büyük teşkilatı olan, TOBB Genç Girişimci Kurullarıyla, İstasyon’un etkisi, tüm Anadolu’ya yayılacak. Onların sayesinde Facebook İstasyon’la, 1 yıl içinde, 35 binden fazla insana ve firmaya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.​

     

    Facebook İstasyon açılışına; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz Facebook Afrika, Orta Doğu ve Türkiye Bölge Direktörü Ari Keşişoğlu, Facebook Kamu Politikaları EMEA Direktörü Ebele Okobi ile Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, ile çok sayıda davetli katıldı.

     

    -“Dijital dünyadaki her gelişmeyi takip ediyoruz”

     

    TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu,  açılışta yaptığı konuşmada Türkiye nüfusunun yüzde 93’ünün mobil cihaz kullandığına işaret ederek, “Yüzde 63’ü de sosyal medyada. Dünyada, sosyal medyayı, en çok kullanan ülkeler arasındayız. Dijital dünyadaki her gelişmeyi biliyoruz, takip ediyoruz. Ama tüm bu teknolojileri, iş üretmek, işimizi geliştirmek için değil, çoğunlukla laf üretmek için kullanıyoruz. İşte bunu tersine çevirmek, girişimcileri ve kobi’leri, dijital ortama, iş yapmak üzere taşımak istiyoruz Çünkü dünya buraya gidiyor. Artık herkes işini, ticaretini, sosyal hayatını, sanal ortama kaydırıyor” diye konuştu.

     

    Dünya nüfusunun yaklaşık 7,7 milyar kişi olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, mobil cihaz kullanıcısının 5,1 milyar kişi, internet kullanıcısının 4,4 milyar kişi, sosyal medya kullanıcısının ise 3,5 milyar kişi olduğu bilgisini paylaştı. Tüm bu rakamların, dünya nüfus artışından çok daha hızlı şekilde, her sene büyümeye devam ettiğini ifade eden TOBB Başkanı, “Avrupa ve Amerika’da, nüfusun yüzde 95’inin, internete erişimi bulunuyor. Ortalama günde 6 saatleri, internette geçiriyor. Bizim bu değişimi kaçırmadan, adapte olmamız lazım. Böylece bütün dünyaya, tek bir tuşla ulaşırız. Milli şairimiz mehmet akif ne diyor: Arkadan gelenler, yolda uyuyanları ezer geçerler. Duranlar için hayat hakkı yoktur. Beşeriyet durmuyor. Durursan muhakkak ezilirsin.  İşte biz de TOBB olarak; özel sektörün dijitalleşmesini ve yeni nesil girişimciliğin gelişmesini hedefliyor, bunun için çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

     

    -TOBB küresel teknoloji devleriyle projeler üretiyor

     

    Dünyanın en büyük küresel teknoloji firmalarıyla, bu kapsamda projeler ürettiklerinin altını çizen Hisarckılıoğlu, Turkcell ile birlikte, geleceği yazan kadınlar projesini gerçekleştirdik ve bu projeyle 1,800 kadının kodlama öğrendiği örneğini verdi. Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Şeker mühendisi Zeynep reklamını TV’de izlemişsinizdir. Coca-Cola ile birlikte 30 ilde 9.000 kadına teknoloji ve girişimcilik eğitimleri düzenliyoruz. Vodafone ile KOBİ’lerimizin dijital dönüşümüne öncülük ediyoruz.

     

    Facebook ile She Means Business Projesi’ni gerçekleştirdik. 20 ilde 5 bin kadına, dijital pazarlama eğitimi verdik.  Sosyal medya platformlarından satış yapmanın yollarını öğrettik. Yine Facebook’la bu merkezde işbirliğine gittik. Niye Facebook? Çünkü Facebook, 2,4 milyarı aşan kullanıcı sayısıyla, dünyanın en büyük sosyal platformu. 2019’da kullanıcı sayısı 200 milyon kişi arttı. Yani sadece 1 senede, 2,5 Türkiye’yi daha bünyesine kattı. Halen dünya çapında, 80 milyon KOBİ’nin sayfası, burada bulunuyor. Dolayısıyla Facebook, B-2-B ve B-2-C erişimleri için de iyi bir imkân. Biz de TOBB olarak, girişimcilerimizin bu dev platformu daha iyi kullanmalarını istedik. Burada yeni nesil girişimcilerin ihtiyaç duyduğu her şey var. Facebook İstasyon, bilgiye ve müşteriye ulaşmak, network kurmak için müthiş fırsatlar sunuyor. Burası ayrıca, işletmelerimizin küresel pazara ulaşmalarının da önünü açacak.

     

    Dijital ortamla ilgili atölye çalışmalarına, ev sahipliği yapacak. Başta girişimcilerimiz ve dileyen herkes, siber güvenlikten, sosyal medya kullanımına ve blockchain’e kadar birçok konuda, burada eğitim alacak. Facebook’un geliştirdiği araçlar hakkında bilgi edinerek, işlerini geliştirecek. Aynı zamanda, iş arayanlara da destek vererek, istihdama katkı sağlayacak. Facebook’taki İş Fırsatları, gençlerimizin iş bulmasına yardımcı olacak.

     

    -Facebook İstasyon sadece İstanbul’a hizmet etmeyecek

     

    Facebook İstasyon’un, sadece İstanbul’a hizmet etmeyeceğini bildiren Hisarcıklıoğlu; Gaziantep, Denizli, Samsun, Antalya, Diyarbakır, İzmir, Ankara ve Kayseri’de, Odaların ev sahipliğinde, uydu merkezleri açılacağını söyledi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, kendi alanında Türkiye’nin en büyük teşkilatı olan, TOBB Genç Girişimci Kurullarıyla, İstasyon’un etkisinin, tüm Anadolu’ya yayılacağını ve onların sayesinde Facebook İstasyon’la, 1 yıl içinde, 35 binden fazla insana ve firmaya ulaşacaklarını kaydetti.

     

    Programlara başladıklarını ve İstanbul’daki KOBİ’ler için ilk dijitalleşme eğitimini başarıyla tamamladıklarını belirten Hisarckılıoğlu, “İstasyon’un programları herkese açık. Ve en önemlisi de,  buradaki tüm aktiviteler ücretsiz. Eğitim oturumları ve etkinlikler, Facebook ve ortakları tarafından düzenlenecek. Ayrıca kendi etkinliklerini düzenlemek isteyen insanlara ve kurumlara da açık olacak. Facebook Türkiye yöneticilerine, bu önemli yatırımı ülkemize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Facebook İstasyon’un, ülkemiz, girişimcilerimiz ve tüm vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

     

    TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise konuşmasında projede emeği geçenlere teşekkür etti. Dünyada sürekli bir değişim yaşandığına işaret eden Sabancı, inovasyon yapmanın mecburiyet olduğunu ifade etti. Girişimcilik için hep kolay bir ortam olmadığından söz edildiğini belirten Sabancı, “Şikâyet etmeyi bırakalım ve icraat yapalım” dedi.

     

    ABD Türkiye Başkonsolosu Daria Darnell da projeye ilişkin değerlendirmelerini paylaşırken çalışmada katkısı olanları tebrik etti.

     

     





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?