İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAŞKAN KOPUZ “HÜKÜMETE GÜVENİMİZ TAM, YENİ EKONOMİK PROGRAMI DESTEKLİYORUZ”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAŞKAN KOPUZ “HÜKÜMETE GÜVENİMİZ TAM, YENİ EKONOMİK PROGRAMI DESTEKLİYORUZ”
    (30.09.2019 . 17:54:53) (Okuma: 1056)

    İSTİB Başkanı Ali Kopuz 2020-2022 Yeni Ekonomik Programını Değerlendirdi “Hükümete güvenimiz tam, Yeni Ekonomik Programı destekliyoruz”

     

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan, “Değişim Başlıyor” temalı Yeni Ekonomik Programı değerlendirdi. 2020-2022 yılları arasında uygulanacak Yeni Ekonomik Programın, ayakları yere basan ve doğru hedefleri olan bir program olarak değerlendiren Başkan Ali Kopuz, “Sayın Bakanımız Berat Albayrak, geçen yaz başlayan ekonomik saldırılardan sonra hazırlanan ilk YEP’i açıkladığında yaptığımız değerlendirmede, umutlu olduğumuzu ve hükümete güvendiğimizi belirtmiştim. Geçen sürede kur ve diğer ekonomik göstergelerin dengelenmesi, güvenimizin boşa çıkmadığını göstermiştir. Hükümetimiz, tüm felaket tellallarının söylediklerinin aksine dış kaynaklı ekonomik saldırıların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Sayın Bakanımız Berat Albayrak’ın da belirttiği gibi bu dengelenme süreci sonrası önümüzdeki süreç de değişim süreci olacaktır.

     

     

    Bu yıl cari açık verilmemesi, ihracatın artması, ithalatın düşmesi önümüzdeki süreçle ilgili bir müjde niteliğindedir. Tüm olumsuzluklara rağmen 2019’u yüzde 0,5 büyüme oranıyla bitireceğimizi öngören Sayın Bakanımız, 2020 ile 2022 yılları içinde yüzde 5 büyüme hedefi açıklamıştır. Ayrıca enflasyon ve işsizlik oranlarının bu süre sonunda tek haneli rakamlara indirilmesinin hedeflenmesi de çok önemlidir. Geçtiğimiz yıl boyunca yapılanların ve elde edilen kazanımların tehlikeye atılmaması için uyumlu ve ayağı yere basan hedefler belirlenmesi de ayrıca takdire şayandır.

     

     

    Vergi politikalarıyla ilgili açıklamaları ise özellikle önemsiyoruz. Etkin ve kazanca göre vergi toplama hedefi, hem iş dünyasında haksız rekabet ihtimalini engelleyecek, hem de kamu yatırımlarının zamanında yapılmasına katkı sağlayacaktır.

     

     

    Bu noktada, değişimin başlamasında kamu bankalarının kilit rol oynayacağının altını çizmek istiyorum. Daha önce de belirttiğim gibi bu konuda özel bankaların, kamu bankalarını yalnız bırakmamaları gerekiyor. Kamu ve reel sektör temsilcileri nasıl ellerini taşın altına koyuyorsa, özel bankaların da artık sorumluluk alarak yatırım ortamının iyileştirilmesine gerekli katkıyı sağlamaları gerekmektedir.

     

    Geçen yaz yaşadığımız ekonomik saldırılardan en az hasarla çıkmamızı sağlayan Hükümetimize güveniyoruz ve 2020 ile 2022 yılları arasında uygulanacak Yeni Ekonomik Programı destekliyoruz” dedi.

     





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?