İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAŞKAN KOPUZ "KISA BİR SÜRE SONRA ARTAN İSTİHDAM RAKAMLARINI KONUŞUYOR OLACAĞIZ"
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAŞKAN KOPUZ "KISA BİR SÜRE SONRA ARTAN İSTİHDAM RAKAMLARINI KONUŞUYOR OLACAĞIZ"
    (14.03.2019 . 11:09:44) (Okuma: 1220)

    İstanbul Ticaret Borsası Mart Meclis toplantısında, meclis ve komite üyelerine İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında sunulan teşvikler ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, “Bu teşvikler sayesinde kısa bir süre sonra artan istihdam rakamlarını konuşuyor olacağız” dedi.

     

    Beyoğlu Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Murat Demir, Beyoğlu İŞKUR Şube Müdürü Zeynep Kıratlı ve İŞKUR İş Meslek Danışmanı Sayın Hüseyin Taner Kucur İstanbul Ticaret Borsası Meclisinde, yeni istihdam teşvikleriyle ilgili birer sunum gerçekleştirdiler. Sunumlarda; İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyasına sunulan “Yeni İstihdama Ücret Desteği (3 ay)”, “Yeni İstihdamın SGK Primine, Vergisine Destek (en az 12 ay)”, “Kısa Çalışma Ödeneği”, “Asgari Ücret Desteği”, “Düzenli Ödemeye Devamlı Destek”, “Kalkınmaya İlave Destek”, “Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği” ve “İhtiyacınıza Uygun, Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek” başlıklarındaki 8 farklı teşvik konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

     

    Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan ve İSTİB tarafından da desteklenen “İstihdam Seferberliği 2019” kampanyası kapsamında, istihdamın arttırılması amacıyla sağlanan teşvikler konusunda farkındalık oluşması için İstanbul Ticaret Borsası tarafından birçok çalışma ve açıklama yapılıyor.

     

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, istihdam teşviklerini değerlendirdiği açıklamasında “Bu desteklerle istihdam yapan kazanır” demişti.

     

    Mart Meclis toplantısında gerçekleştirilen sunumlar ile ilgili değerlendirme yapan Başkan Ali Kopuz Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, 21 Ocak’taki TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulunmuştu.

     

    Bu çağrının ardından Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve TOBB Başkanımız 2 hafta boyunca yoğun bir şekilde çalışarak istihdam teşviklerini hazırladılar.

     

    25 Şubat 2019 tarihinde TOBB Başkanımızın ev sahipliğinde Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ile Oda ve Borsa Başkanlarımızın ve TOBB Sektör Meclisi Başkanlarımızın katılımıyla başlatıldığı “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyasında kısa sürede önemli bir farkındalık yarattığımızı düşünüyorum.

     

    İstihdamın artması için gereken her kolaylık yapıldı, bilgi her yere ulaşır hale getirildi. Sonuna kadar var gücümüzle çalışacağız. Kısa bir süre sonra da artan istihdam rakamlarını konuşuyor olacağız” şeklinde konuştu.

     

    İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında sunulan teşvikler şunlardan oluşuyor.

     

    1) Yeni İstihdama Ücret Desteği (3 ay): Her İlave İstihdam İçin İlk 3 ay ücreti, vergi ve SGK primlerini; Devamındaki 9-15 ay, vergi ve SGK primleri devlet ödüyor.

     

    2) Yeni İstihdamın SGK Primine, Vergisine Destek (en az 12 ay): Her ilave istihdam için 12-18 ay süreyle SGK primlerini ve vergiyi devlet karşılıyor. 12-18 ay prim+vergi aylık 1.113 TL kişi başına 12-18 ay imalat ve bilişime aylık 2.712 TL kişi başına İşçi başına toplam destek 13.356 TL

     

    3) Kısa Çalışma Ödeneği: Ekonomik sebeplerle; İşyerinde çalışma sürelerini geçici olarak azaltmak durumda kalan işverenlere, 3 ay boyunca azaltılan süreye ilişkin çalışanlarının ücreti devletten.

     

    4) Asgari Ücret Desteği: Çalışan sayısı 500’ün altında 12 ay aylık 150 TL kişi başına, Çalışan sayısı 500 ve üzeri 12 ay aylık 101 TL kişi başına,

     

    5) Düzenli Ödemeye Devamlı Destek: SGK primlerinin işveren hissesinin 5 puanlık kısmı devlet tarafından karşılanıyor. Aylık 128 TL - 959 TL kişi başına

     

    6) Kalkınmaya İlave Destek: Kalkınmada öncelikli 51 ilde ve 2 ilçede; Sigortalının SGK primlerine 5 puanlık indirime ilave olarak, 5 puana ilave 6 puan, Aylık 281 TL - 1.113 TL kişi başına

     

    7) Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği: Katılımcılara, aylık 2.021 TL, öğrenciler için 1.516 TL, işsizlik ödeneği alanlar için 1.010 TL devlet tarafından ödeniyor

     

    8) İhtiyacınıza Uygun, Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek: Mesleki eğitimler düzenleniyor: Katılımcılara 8 ay 2.021 TL aylık Katılımcı başına toplam destek 16.168 TL





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?