İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAŞKAN KOPUZ TOBB EKONOMİ ŞURASI’NA KATILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAŞKAN KOPUZ TOBB EKONOMİ ŞURASI’NA KATILDI
    (21.01.2019 . 10:21:21) (Okuma: 1492)

    Türkiye Ekonomi Şurası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili Bakanlar ve TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz’un katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.​

     

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB 10. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şûrası'nda yaptığı konuşmada, “Aynı mala, aynı hizmete, kur ve enflasyonla izah edilemeyecek zamlar yapmak yerine, işimizi geliştirip güçlendirerek kazancımızı artırmanın yollarını aramalıyız. Ekonomimizi büyütmek ve milletimizin refahını artırmak için doğru yolları takip etmeliyiz. İş dünyamızın yanındayız ama spekülatörlerin de karşısındayız” dedi.

     

    “Kendi ecdadını kötüleyen bir zihniyetin, ülkenin geleceğine katkısının olması mümkün değildir”

     

    Türkiye’nin en büyük sorununun, dışarıda rekabet ettiği güçlerin değil, kendi içindeki birtakım kifayetsizler olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar kendi ülkelerinin gücünü bilmedikleri, inanmadıkları, kendi insanlarına güvenmedikleri için hep birilerinin gölgesi altında, birilerinin emrinde hareket etmişlerdir. Kendi medeniyetini, kendi tarihini, kendi kültürünü, kendi ecdadını ısrarla kötüleyen, küçümseyen, aşağılayan, karikatürize eden bir zihniyetin, bu ülkenin geleceğine zerre katkısının olması mümkün değildir” diye konuştu.

     

    Konuşmasının devamında “Aynı mala, aynı hizmete, kur ve enflasyonla izah edilemeyecek zamlar yapmak yerine, işimizi geliştirip güçlendirerek kazancımızı artırmanın yollarını aramalıyız” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonomimizi büyütmek ve milletimizin refahını artırmak için doğru yolları takip etmeliyiz. İş dünyamızın yanındayız ama spekülatörlerin de karşısındayız.”

     

    “Ülkemize ve milletimize yeni bedeller ödetilmesine rıza göstermeyeceğiz”

     

    Türkiye’nin, Suriye politikasındaki kararlılığını Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ile İdlib’de aldığı inisiyatifle tüm dünyaya gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç ve Fırat’ın doğusundaki sorunu suhuletle çözmek için her yolu denediklerini ve denemeye devam ettiklerini açıkladı.

     

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’de kendisine verilen sözlerin tutulmaması sebebiyle çok sıkıntılar yaşadığını, çok bedeller ödediğini vurgulayarak,  “Artık ülkemize ve milletimize yeni bedeller ödetilmesine rıza göstermeyeceğiz. Bedel ödeyecek birileri varsa o da sadece ülkemizi hedef alan terör örgütleridir, onları destekleyenlerdir” şeklinde konuştu.

     

    Hisarcıklıoğlu, Şura'nın açılışında yaptığı konuşmada, 1 yıl önce başlatılan Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nın yıldönümü dolayısıyla şehitleri andı, gazilere şifa diledi.

     

    Oda ve borsa başkanlarının, tüm ülkede ve yerelde hangi ekonomik sıkıntıları yaşadıklarını tespit ettiklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Biz şimdi tüm bunları, il bazında ve ayrıca bakanlıklara göre tasnif ediyoruz. Şuradan sonra tamamını size ve her birini ilgili kamu kurumlarına ileteceğiz. Elbette, bizler için en önemli teşvik, bugünkü gibi devletimizi yanımızda görmek." diye konuştu.

     

    Karşılaşılan her tür engele ve ekonomik saldırılara rağmen sektörlere sağlanan kolaylıkların moralleri yükselttiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Dünya Bankasının "Doing Business Raporu"na göre Türkiye'nin, geçen yıl en çok reform yapan ilk 10 ülke arasında yer aldığını söyledi.

     

    Hisarcıklıoğlu, "İş ve yatırım ortamında 17 basamak birden sıçrayarak, 60'ıncı sıradan 43'üncü sıraya ilerledik ve tarihimizdeki en üst sıraya yükselmiş olduk." ifadesini kullandı.

     

    100 bin KOBİ’ye düşük faizli kaynak…

     

    Son 3 ayda TOBB olarak bir ilki daha gerçekleştirdiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: 

     

    "Bankalarla birlikte tüm Anadolu'yu dolaştık. Burada şunu gördük, KOBİ'lerin en büyük sıkıntısı nakit açığı. Finansmana erişimde büyük sıkıntı var. Yüksek kredi faizleri, bir türlü reel sektörümüzün yakasını bırakmıyor. İşte bu ortamda, yüksek faize karşı sizin gösterdiğiniz hassasiyet ve mücadele, bizlere güç ve moral veriyor. Bizler de sizin, bu konudaki çağrınıza, ilk ve en somut katkıyı verdik. TOBB, odalar ve borsalar, tüm kaynaklarını bir araya getirdi, bugüne kadar ülkemizde ticari kredilere uygulanmış en düşük faiz oranıyla KOBİ'lerimize Nefes Kredisi temin ettik. Yaklaşık 100 bin KOBİ'mize düşük faizli 12 milyar lira kaynak sağladık. Sizin tabirinizle 'finansmanda inovasyon' yaptık." 

     

    Yaşanan bazı gelişmelerin dünyada ticareti, yatırımı ve fon akışını olumsuz etkilediğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin son yıllarda elde ettiği tüm kazanımların temelinde, güven ve istikrarın yattığını bildirdi. 

     

    Hisarcıklıoğlu, cesur ve ezber bozan yeni yatırım hamlesinin, küresel rekabette Türkiye'yi öne çıkaracağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

     

    "Bu tekerlek, bu tümsekte kalmayacak. Allah'ın izniyle yola devam edeceğiz. El birliğiyle Türkiye'yi yeniden tempolu büyüme sürecine kavuşturacağız. Türk özel sektörü, yani bizler de dün olduğu gibi yarın da ülkemizi daha güçlü, daha zengin, daha müreffeh yapmak için üretmeyi, emek vermeyi sürdüreceğiz."

     

     





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?