İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAŞKAN KOPUZ, YENİ TARIMSAL DESTEKLERİ DEĞERLENDİRDİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAŞKAN KOPUZ, YENİ TARIMSAL DESTEKLERİ DEĞERLENDİRDİ
    (29.08.2024 . 18:40:47) (Okuma: 156)

    "2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı", Resmi Gazete'de yayımlandı. İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, açıklanan yeni destekleme modelini değerlendirdi:
    “Bu destekleme modeli ile, planlı tarımsal üretimin önemli bir aşaması hayata geçirilmiş oluyor. Geçtiğimiz haftalarda hayvancılık desteklerinin 3 yıllık olarak açıklanması üzerine bunu memnuniyetle karşılamış ve bitkisel üretim desteklerinin de aynı şekilde planlanması gerektiğini vurgulamıştım. Bugün görüyoruz ki, bitkisel üretim destekleri de 2025-27 yıllarını kapsayacak şekilde 3 yıllık olarak açıklandı. Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı’nın, destek katsayı değerlerinin girdi maliyetlerindeki değişikliklere göre her yıl güncelleneceğini ifade etmesini de önemli buluyorum.  Ayrıca, yem bitkileri de planlı üretim kapsamına alındı. Zira hayvancılığın en büyük girdilerinden olan yem bitkilerinin üretimini hayvancılıktan ayrı düşünemeyiz. Diğer taraftan, bizim son dönemde gündeme getirdiğimiz, pestisit gibi zirai tarım ilaçlarının ölçüsüz kullanımının engellenmesi hususu vardı. Bu konuda da “Biyolojik ve biyoteknik mücadele desteği” başlığı altında, zirai ilaç kullanımının azaltılması ve ilaç kalıntılarının önlenmesi için verilen destekler artırıldı. Bu konuyu, pestisit sorununun çözümünü teşvik etmesi ve dolayısıyla insan sağlığına ve tarımsal ihracatımıza verdiği zararları azaltması bakımından değerli buluyorum. Bununla birlikte; tarım sayımı ve etkin arazi denetimleri gibi, planlı ve verimlilik esaslı üretimin tüm bileşenlerinin de en kısa sürede hayata geçirileceğine inancımla, artık tarımda boşa harcanacak toprağımız olmadığının altını çizmek istiyorum. Nitekim geçtiğimiz hafta Resmi gazetede yayınlanan ekilmeyen atıl durumdaki arazilerin kiralanması ile ilgili kararla, tarımsal üretimi artıracak yeni bir adım da atıldı. Tüm bu adımlarla birlikte, önümüzdeki 3 yılı kapsayacak şekilde hazırlanmış olan bu destek programının üreticimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”




Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       
Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?


Tarım ve Orman Bakanlığı (Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı)/Kamu Spotu-2