İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAŞKAN KOPUZ “YENİ TARIMSAL KREDİ VE FAİZ İNDİRİMLERİ, ÜRETİMİMİZİ CANLANDIRABİLECEK ÖNEMDE BİR ATILIM…”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAŞKAN KOPUZ “YENİ TARIMSAL KREDİ VE FAİZ İNDİRİMLERİ, ÜRETİMİMİZİ CANLANDIRABİLECEK ÖNEMDE BİR ATILIM…”
    (03.01.2020 . 16:07:17) (Okuma: 715)

    Resmi Gazete’de bugün yayınlanarak yürürlüğe giren “T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Karar” hakkında bir açıklama yapan İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, tarımsal kredilerin bu kararla çok cazip hale geldiğini belirtti.

     

    Ali Kopuz, “Yeni kararla tarım kredilerinde hem miktar arttı hem de kapsam genişledi. Faiz indirimi ise yüzde 100’e kadar yükseltildi. Yani üreticilerimiz sıfır faizle kredi kullanabilecekler. Bu tarımsal üretimimizi canlandırabilecek önemde bir atılımdır” dedi.

     

    Büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinden kanatlı hayvanlara ve arıcılığa, su ürünlerinden seracılığa kadar tüm tarımsal üretimi kapsayan geniş bir kredi yelpazesi oluştuğunu belirten İSTİB Başkanı Ali Kopuz, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yayınlanan karaarda faiz indirimlerinden yararlanmak için gerekli vasıflar ayrıntılı biçimde yer alıyor. Yani muğlaklık ve belirsizlikten uzak bir kredilendirme ve faiz indirimi olacak. En önemlisi de uygun şartları taşıyan üreticilerimiz yüzde 100’e varan faiz indirimleri sayesinde sıfır faiz ile kredi kullanabilecekler. Bu nedenle önümüzdeki dönemde tarımsal üretimimizde ciddi bir canlanma bekliyorum.”

     

    Tarım ve Orman Şurası Kararları Uygulanıyor

     

    2019 yılı Kasım ayında gerçekleştirilen ve sonuç bildirgesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Üçüncü Tarım Orman Şurası’nda alınan kararların hızla uygulamaya geçtiğini hatırlatan Başkan Ali Kopuz, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından geçen haftalarda açıklanan “Uzman Eller” projesinin bu konudaki ilk adım olduğunu belirtti. Kopuz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu tüm oda ve borsalardan gelen talepleri bir rapor haline getirtip Şura’ya sunmuştu. Sonuç bildirgesinde bu taleplerimizin tamamı yer almıştı. Bugün de görüyoruz ki söz konusu kararlar hızla uygulanmaya başladı. Dün Sayın Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak bugün Resmi Gazete’de yayınlanan haberin müjdesini vermişti” şeklinde konuştu.

     

    Küçükbaş Hayvancılıkta Kredi Üst Limiti 3 Katına Çıktı

     

    Türkiye’deki kırmızı et üretimi ve tüketiminin artması için küçükbaş hayvancılığa her fırsatta dikkat çektiklerini belirten Başkan Ali Kopuz, kredi üst limitinin 5 milyon liradan 15 milyon liraya çıkarılmasının önemine dikkat çekti. Kopuz, “Küçükbaş hayvancılıkta mera kullanımı dolayısıyla maliyetler düşük. Bu tip desteklerle üretimi artırmak ve Türk halkının küçükbaş eti kullanımını özendirmenin ülkemizin kırmızı et sorununun çözümüne büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

     

    Çözüm İthal Et Değil Yerli Üreticinin Desteklenmesidir

     

    Dönem dönem alınan et ithalatı kararlarının kısıtlı bir zaman ve miktarlarda yapıldığını ve iç piyasayı düzenlemeyi amaçladığını belirten İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, “Bu kararla net olarak gördük ki hükümetin niyeti üzüm yemektir. Tüm hayvancılık destekleri gösteriyor ki yerli et üretimini artırmak hükümetin öncelikli hedefidir. Bu kredi oranları ve faiz indirimlerinin kırmızı et üretimini arttıracağına inanıyorum” dedi.

     

    Elektronik Ürün Senedi Karşılığı Kredi

     

    Bugün yayınlanan kararla, lisanslı ürün depolarına teslim edilen ürünlerin anında nakit olarak kullanılmasının mümkün olacağını söyleyen İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Bu da lisanslı depoların kuruluş amaçlarına hemen ulaşılacağını gösteriyor. Artık üreticimiz nakit ihtiyacı nedeniyle ürününü ucuz bedelle erkenden elinden çıkarmak zorunda kalmayacak. Lisanslı Depoya teslim ettiği ürünleri karşılığında aldığı elektronik ürün senedini teminat göstererek 5 milyon liraya kadar ve sıfır faizle kredi kullanabilecek. Bence tek başına bu bile Türk tarımı için tarihi bir adımdır” dedi.

     





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?