İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAŞKAN KOPUZ YENİŞEHİRİN EN’LERİ ÖDÜL TÖRENİNDE
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAŞKAN KOPUZ YENİŞEHİRİN EN’LERİ ÖDÜL TÖRENİNDE
    (05.03.2018 . 09:26:11) (Okuma: 1498)

    TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz ve TOBB Heyeti ile birlikte Bursa Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği “Yenişehir’in EN’leri Ödül Töreni”ne katıldı. Törende konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, sorunların ancak birlik ve beraberlik içinde çözülebileceğine işaret ederek Yenişehir’in, Bursa için Anadolu ve Avrupa’ya açılan bir kapı haline geldiğini söyledi.​

     

    Hisarcıklıoğlu konuşmasına Afrin'deki Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Yenişehir’in, Osmanlı’nın beylikten devlete dönüştüğü yer olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Osmanlı’nın kuruluşu burada ilan edildi, ilk hutbe okundu. Osman Gazi, devletin alameti olan ilk sikkeyi burada bastı. İlk ferman burada çıktı, düzenli ordu burada toplandı. Yenişehir bugün de, tarıma uygun bereketli topraklarının yanı sıra, hızla gelişen ekonomisiyle, birçok önemli sanayi tesisine de ev sahipliği yapıyor. Havalimanı, hızlı tren, Gemlik Limanı'na yakınlığı, Yenişehir için büyük avantaj. İstanbul-İzmir Otoyolu projesi de burası için çok önemli. Bursa'nın Anadolu ve Avrupa'ya açılan kapısı haline geliyor” dedi.

     

    Yenişehir ekonomisinin özelliklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, toprakların üçte ikisinin tarıma elverişli olduğuna vurgu yaptı. Hisarcıklıoğlu, “Hem tarım, hem konut, hem de sanayi yatırımlarına uygun. Tüm bu nedenlerle, yatırımcıların da yeni gözdesi. arsa ve konut fiyatları artıyor. Ayrıca Otomotiv Test Merkezi de burada kuruluyor. Bu çok önemli, zira sadece tasarlamak, üretmek yetmez. Bunu test edip, onaylamanız gerekir. Dolayısıyla yerli araba projesinde, Otomotiv Test Merkezi’ne ihtiyaç duyulacak. Yenişehir; Bursa'nın en önemli cazibe merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor.” diye konuştu.

     

    Yenişehir TSO üyeleri için çalışıyor

     

    Yenişehir TSO’nun da kent için çok önemli projelere imza attığını bildiren Hisarcıklıoğlu, Oda’nın çalışmalarına ilişkin şunları söyledi: “KOSGEB ile işbirliği protokolü yaparak, hizmeti üyemizin ayağına getirdi, ücretsiz eğitimler düzenledi. Yenişehir TSO’yu, Avrupa İşletmeler Ağı Projesine dâhil etti. Düzenlediği kurslarla Yenişehir’de girişimci kültürünü geliştirdi. Ayrıca Yenişehir Odamızla birlikte, tüm Odalarda 2 büyük yenilik yapıyoruz Birincisi Online Belge. Artık evinden, işinden ihtiyaç duyduğun belgeyi alabileceksin, Oda’ya gelmene gerek kalmadan. Dijital Dönüşüme geçtik. Odalar, artık online Oda. İkincisi şirket kuruluşlarında tek durak ofis projesi. Tüm kuruluş işlemleri Odalarımızda gerçekleşecek. Önceden 7 olan işlem sayısını 1’e düşürdük. Önceden 2.250 TL olan masrafı 650 TL’ye düşürdük. Üyeye hizmet işte böyle olur. Bizim Odalarımız, Şehrinin geleceğine böyle yatırım yapar. Odamız, Yenişehir’in gelişmesi ve zenginleşmesi için elini taşın altına koyuyor, çalışıyor. Ben de buna hem Ankara’da hem de burada şahidim. Başkanımızdan, Yönetimine, Meclisinden Genel Sekreterlerine, Akademik danışmanından tüm çalışanlarına kadar, hepsinden Allah razı olsun. Odalarım, sizlerin nabzını en iyi şekilde tutup, sıkıntılarınızı tespit ediyor, sonra da hep birlikte bunlara çözüm arıyoruz.

     

    Son 1 yılda neler yapıldı?

     

    Hisarcıklıoğlu TOBB ve oda borsa camiası olarak son bir yılda neler yaptıklarını anlattı, Finansman anlamında çok önemli işler yaptıklarını bildiren Hisarcıklıoğlu Nefes Kredisi adı altında yüzde 9,9 faizle 290 bin firmaya 8 milyar lira kaynak sağladıklarının altını çizdi. KOSGEB’in de 0 faizli 3 yıl vadeli, 290 bin firmaya kredi sağladığını belirten Hisarcıklıoğlu, Kredi Garanti Fonu olarak ise 364 bin firmaya 221 milyar lira için kefil olduklarını kaydetti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Türkiye genelinde 681 bin firmaya dokunarak, 234 milyar lira finansa ulaşım sağlandığını anlattı.

     

    İstihdamın iş dünyasının en önemli şikâyet noktası olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu bu konuda da başlatılan İstihdam Seferberliği sayesinde Türk özel sektörünün 1,5 milyon ilave istihdam sağladığını ifade etti. Bursa’nın  da bu konuda sözünü tuttuğunu ve firma başına 1,3 kişi ilave istihdam sağladığını söyledi. İstihdam seferberliği kapsamında önemli teşvikler sağlandığını açıklayan Hisarcıklıoğlu bu teşvikleri şöyle anlattı: “Aylık 100 TL asgari ücret desteği 2018’de devam edecek. Yeni birini işe aldığınızda prim+vergi devlet tarafından karşılanıyor. Siz sadece maaşını ödeyeceksiniz. Yani 1,600 TL sizden, 800 TL vergi+prim devletten. Teşvikler tam 3 yıl boyunca yürürlükte olacak. Bu arada geriye dönük teşviklerinizi de almayı unutmayın” dedi.

     

    Sanayi-Üretim Reform Paketi kapsamında yüzde 2 TRT kesintisi, OSB’lerde emlak vergisi ve damga vergisi gibi toplamda 1 milyarlık yükün iş dünyasının üzerinden kaydırıldığını bildiren Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin otomobilini üretmek için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türk iş dünyasının harekete geçtiğini söyledi.

     

    Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “73. Genel Kurulumuzda Sayın Cumhurbaşkanımız bizden bir çağrıda bulundu. Türkiye’nin otomobilini yapacak babayiğit TOBB’un içinden çıksın dedi. Biz de, “siz bizim yanımızda olun, biz bunu yaparız” dedik. Sanayi Bakanımız ile yoğun bir mesai yaptık ve 5 babayiğit ortaya çıkardık. Bunları da Cumhurbaşkanımızla birlikte açıkladık. Şimdi iller yarışıyor. Fabrika burada kurulsun diye. Yapılacak fizibilite sonuçlarına göre bunlara 5 babayiğit karar verecek. İnşallah 2019’da ilk prototip ortaya çıkacak. 2021’de de ticari satışlar başlamış olacak.”

     

    Yine iş dünyasından gelen konularda, Bakanlarla birlikte Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunda kapsamlı çalışmalar yaptıklarını anlatan TOBB Başkanı, “Dünya iş-yatırım yapma kolaylığı endeksinde 60. sıradayız. Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri olan ve ilk 10’u hedefleyen ülkemize yakışmayan bir tablo söz konusu. 2 yıl içinde Türkiye'yi ilk 20’ye sokmayı hedef aldık. Bu kapsamda çok sayıda eylem planı üzerinde çalıştık. 100'ün üzerinde reformu, Bakanlarımızla birlikte hazırladık. Mesela; İnşaat izinlerinde mevcut 18 ayrı prosedür var, bunlar 6’ya iniyor. Yapı Denetim Kanunu’nda yapılacak değişiklikle inşaat ruhsatındaki imza sayısı da 18’den 1’e düşürülüyor. Ayrıca Muhtasar ve SGK beyannameleri birleştiriliyor. Bir şirketimiz yılda ortalamada 40-45 beyanname veriyordu. Şimdi bu beyanname sayısı 12’ye düşürülüyor azalıyor. Bir diğer önemli reform KDV alanında. KDV alacaklarımız için de Maliye Bakanımızla çalıştık. Ayrıca esnafın üzerindeki KDV yükü de düşürülecek. Tüm bu öneriler şu an mecliste. İnşallah kısa süre içinde yasalaşacak.

     

    Sıkıntılarımız yok mu? Elbette var. Ama hepsini aşacak iradeye ve imkâna sahibiz. Bakın birlik ve beraberlik içinde hareket ederek pek çok iyileşme sağladık. Kavga ile sorun-sıkıntı çözülmez. Ortak akıl ile diyalog ile çözülür. Bir ve beraber olunca Allah rahmeti ve bereketi de verir. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim. Ben, Nisan ayında camiamıza yakışır bir seçim sürecini geçireceğinize de yürekten inanıyorum. Seçim olur biter... Kazanan da olacak, kaybeden de. Sonrasında yine omuz omuz verip, Yenişehir için birlikte çalışmalısınız.”

     

    Okul sözü

     

    81 ilin 81'inde okul yapımını tamamladıktan sonra görev almaları halinde ilçelere de okul yapmak istediklerini belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Yenişehir'in okul talebine de olumlu yanıt verdi.

     

     





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?