İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAŞKAN KOPUZ YERLİ OTOMOBİL “TOGG” UN TANITIMINA KATILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAŞKAN KOPUZ YERLİ OTOMOBİL “TOGG” UN TANITIMINA KATILDI
    (27.12.2019 . 19:08:05) (Okuma: 736)

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde düzenlenen "Yeniliğe Yolculuk Buluşması"nda yerli otomobil fabrikasının Bursa'nın Gemlik ilçesinde açılacağını belirtti. Erdoğan, "Silahlı kuvvetlerimize ait olan büyükçe bir yerimiz var. 1 milyon metrekaresini yerli otomobilin yapılacağı fabrika için tahsis edeceğiz" dedi.

     

    TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz’un da katıldığı buluşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bugün ülkemiz için tarihi bir güne, Türkiye'nin 60 yıllık rüyasının gerçekleşmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Bizim amacımız tasarımcılarımızın emekleriyle yoğurulan, tüm hakları bize ait olan bir otomobile sahip olmaktı.

     

    Bu iş için mühendislerimiz gecesini gündüzüne kattı, evinden, çocuğundan ayrı kalma pahasına çalıştı, çabaladı. Bunların bir kısmı da yurt dışındaki prestijli işlerini bırakıp, vatanlarına dönen arkadaşlarımızdan oluşuyor. Ki CEO’muz böyle bir arkadaşımız, kendisine özellikle teşekkür ediyoruz. Fakat bu süreçte sessiz ama derinden gidildi. Ön gösterim araçlarını 2 sene evvel söz verdiğimiz gibi bugün ilk kez sizinle paylaşıyoruz” dedi. 

     

    2 mega projenin aynı anda gerçekleştirildiğini ifade eden Erdoğan “Hem Bilişim Vadimizin resmi açılışını gerçekleştiriyor, hem de otomobilimizin ön gösterim araçlarını sizlerle paylaşıyoruz. Bu vesileyle Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başta olmak üzere Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun tüm üyelerine, projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

     

    Devrim otomobilini önünü kesmeyi başardılar ama devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler.

     

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu mekanın özellikle seçildiğini belirterek “Burası Türkiye’nin bilişim vadisi. Burası Türkiye’nin yarınlarını şekillendirecek teknoloji üssü. Aslında biz bu tarihi günde iki mega projeyi aynı anda hayata geçiriyoruz. Hem bilişim vadimizin resmi açılışını gerçekleştiriyor, hem de otomobilimizin ön gösterimini sizlerle paylaşıyoruz.

     

    Daha önceki uçak, silah, motor projelerinin sürdürülmesi halinde de bugün bambaşka bir yerde bulunacaktık. Gümüş Motor teşebbüsünden 65 yıl sonra hala motorumuzu kendimiz üretemiyor olmanın sancılarını çekiyoruz. Bu vesileyle, ülkemizin ilk motor fabrikası teşebbüsünü başlatan, sanayileşme fikrinin yılmaz savunucusu Necmettin Erbakan hocamızı da rahmetle, minnetle yad ediyorum. İnşallah farklı kurumlarımız nezdinde başlattığımız projelerimiz sonuçlandığında, birkaç yıl içinde her türlü ihtiyacımızı karşılayacak şekilde, motor meselesini de kökten çözmüş olacağız. Kaybettiğimiz 65 yılın hesabını sormayı da milletimize bırakıyoruz” dedi.

     

    Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu “Bilişim vadimiz ile sisteme yeni ve güçlü bir aktörü daha dahil ediyoruz. Bilişim Vadisi ile savunma sanayiindeki başarımızı farklı alanlara da taşımayı hedefliyoruz. Biz bu güce, iradeye, teknik bilgiye, insan gücüne sahibiz, Yeter ki kendimize inanalım. Türkiye artık yeni teknolojilerin sadece pazarı değil. Bunları üretip pazarlayan bir ülke haline gelecek.

     

    Bu ulaşım hattına Mega Teknoloji Koridoru diyebiliriz. Türkiye'nin üretken gençleri tüm enerjilerini Bilişim Vadisi'nde somut projelere dönüştürecektir.

     

    Savunma sanayinde elde ettiğimiz başarıları diğer alanlara da taşıma gayesiyle kurduğumuz bu vadiyle, yarının Türkiye’sini daha sağlam temellere oturtmayı hedefliyoruz. Ürettiğimiz yüksek teknolojili savunma sanayi ürünleri sayesinde, güçlü ve rakipsiz bir küresel oyuncu olma yönünde ilerliyoruz. Milli SİHA, milli İHA, milli helikopter, gemi, tüfek, eğitim uçağı, elektro-optik sistem, mühimmat gibi ürünler, Türk mühendisliğinin geldiği seviyeyi ve kabiliyetlerimizi göstermesi bakımından da son derece önemlidir. Şimdi artık sıra, bu ürünleri sivil teknolojilere uyarlayarak, daha geniş bir alana damga vurmaya gelmiştir. Bunun için tüm sektör temsilcilerimizin, üreticilerimizin, yatırımcılarımızın, tıpkı buradaki babayiğitlerimizin yaptığı gibi, ellerini taşın altına koyması gerekiyor.

     

    Buradan bir müjde açıklıyorum. Bursa'da Gemlik'te silahlı kuvvetlerimize ait olan büyükçe bir yerimiz var. 1 milyon metrekaresini yerli otomobilin yapılacağı fabrika için tahsis edeceğiz.

     

    Araç sıfır emisyonla çalışarak çevreyi hiç kirletmeyecek, Seri üretime geçtiğimiz Avrupa'nın doğuştan elektrikli ilk ve tek SUV modelinin sahibi olacağız.

     

    Bu otomobilin satışa sunulacağı 2022 öncesi milletimiz için ön sipariş süreci başlatılabilir. Recep Tayyip Erdoğan olarak şahsım adına ilk ön siparişi de buradan veriyorum.

     

    Rabb'imin izniyle Türkiye, önümüzdeki dönemin yükselen değeri, attığı adımları takip edilen ülkesi olacaktır."

     

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ise Türkiye'nin Otomobili'nin 2020'de ülkenin en önemli küresel markalarından biri olacağını belirterek, "Marka lansmanımızı gerçekleştireceğiz. 2021'de fabrikamızı tamamlayıp, açılışını yapacağız. 2022'de de inşallah ilk aracımız banttan çıkmış olacak." dedi.

     

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOGG Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, konuşmasında, Türkiye'yi yarım asırlık hayaline kavuşturacak dev bir adım atıldığını dile getirerek, "2017'de TOBB Genel Kurulu'nda, Sayın Cumhurbaşkanımız bize bir çağrı yapmış ve bu işi bizim üstlenmemizi istemişti. Biz de yola çıktık ve babayiğitlerimizi bir araya getirdik. Rabbimize şükürler olsun, verdiğimiz sözün arkasındayız. Bu vatanın bir evladı olarak gurur duyuyorum. Bu işi başaran Türk özel sektörü adına şeref duyuyorum." ifadelerini kullandı.

     

    Hisarcıklıoğlu, otomotiv sektörünün kabuk değiştirdiğini ve Türkiye için yeni bir fırsat penceresi açıldığını belirterek, ülkenin 1960'larda bu fırsatı kaçırdığını ve Devrim arabasına sahip çıkamadığını söyledi.

     

    Rifat Hisarcıklıoğlu, 2017 yılının Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a söz verdiklerini yineleyerek şöyle devam etti: "(Taşın altına elimizi koyarız.) dedik, dalga geçtiler. 2017 Kasım'da ortak girişimimizi kurduk, inanmadılar. 2018 Haziran'da şirketimizi kurduk, güldüler ama pes etmedik, çalışmaya devam ettik. Biliyoruz, daha yolumuz uzun ama bakın, bugün buradayız. Türk özel sektörünün birikimi, enerjisi, vatan sevgisi bu salonda. Niye "Türkiye'nin Otomobili" diyoruz biliyor musunuz? Çünkü bu 82 milyonun otomobili."

     

    Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu TOGG, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (%5), Anadolu Grubu (%19), BMC (%19), Kök Grubu (%19), Turkcell (%19), ve Zorlu Grubu (%19) ortaklığında 25.06.2018 tarihinde kuruldu. CEO olarak Mehmet Gürcan Karakaş’ın görev yaptığı TOGG Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor.

                            

    Yönetim Kurulu Başkanı : M. Rifat Hisarcıklıoğlu

    Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı : Tuncay Özilhan

    Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı : Taha Yasin Öztürk

    Yönetim Kurulu Üyesi : Kamilhan Süleyman Yazıcı

    Yönetim Kurulu Üyesi: Bülent Denkdemir

    Yönetim Kurulu Üyesi: İnan Kıraç

    Yönetim Kurulu Üyesi: Okan Baş

    Yönetim Kurulu Üyesi: Ahmet Akça

    Yönetim Kurulu Üyesi: Osman Yılmaz

    Yönetim Kurulu Üyesi: Ahmet Nazif Zorlu

    Yönetim Kurulu Üyesi: Bekir Cem Köksal





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?