İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAŞKAN KOPUZ ZÜCCACİYE SEKTÖR MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAŞKAN KOPUZ ZÜCCACİYE SEKTÖR MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDI
    (07.10.2020 . 09:40:21) (Okuma: 309)

    TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu TOBB Türkiye Zücaciye Sektör Meclisi toplantısına katıldı.

    Açılış konuşmasına toplantıya katılımından dolayı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek başlayan Kopuz, “Sektör meclislerinden uyum içinde ve birlikte çalışmak çok önemli. Biz de Züccaciye Sektör Meclisinde bu uyumu sağlamış durumdayız. Böylece hem sektörün sorunlarını doğru tespit ediyoruz, hem uygulanabilir çözüm önerileri sunuyoruz, hem de karar alıcılara daha kolay iletiyoruz. Sonuçta hem sektör gelişiyor, hem de ülkemiz. Meclisimizin sık toplanması ve toplantılarımızın verimli geçmesi gerçekten memnuniyet verici. İnşallah hep birlikte sektör adına hayırlı işlere imza atacağız” dedi.

    TOBB Türkiye Züccaciye Sektör Meclisi’ne seslenen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise zücaciye sektörünün, sahip olduğu bilgi birikimi ve cesur girişimcileriyle, dünyada önemli bir noktaya geldiğini, üretim, istihdam ve ihracatta büyük pay sahibi olduğunu söyledi.

    Sektörün cari fazla veren ender sektörlerden olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Ülkemize net döviz kazandırıyor. Sektörün toplam ihracatı geçen sene 4.6 Milyar Dolar. İthalatı ise yaklaşık 880 Milyon Dolar. Yani 3.7 Milyar Dolar dış ticaret fazlası veriyorsunuz” dedi.

    Hisarcıklıoğlu, sektörün olgunlaşma ve kendini dünyaya kabul ettirme sürecini tamamladığını vurgulayarak, “Önümüzdeki dönem, tasarım odaklı anlayışla, dünya liderliğine oynayacağımız dönem olmalı. Biz de sektörümüzün, önümüzdeki dönem çalışmalarına ışık tutmak amacıyla, Sektör Meclisimizi kurduk. Sektör Meclisimiz çatısı altında, güçlü bir sesle taleplerimizi ve sorunlarımızı dile getireceğiz, ilgili yerlere ileteceğiz ve bunların takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

    TOBB olarak bu sıkıntılı dönemde, iş dünyası ile hükümet arasında köprü görevi üstlendiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Sahadaki sıkıntıları hızlı bir şekilde hükümetimize ilettik. Salgının başladığı Mart ayında Sektör Meclislerimiz ve oda/borsalarımızdan gelen talepleri derledik. Oluşturduğumuz 70 maddelik öneri setini Cumhurbaşkanımıza sunduk. Bunların büyük bir kısmı hayata geçti, geçmeye de devam ediyor. İşte son olarak teşvik sisteminde ilçe bazlı sisteme geçildi ki, yıllardır her platformda dile getirdiğimiz taleplerden bir tanesiydi. Elbette her gün yeni problemler karşımıza çıkıyor. Ben de ilgili Bakanlara tek tek sıkıntıları ve çözüm önerilerimizi anlatıyorum” dedi.

    Hisarcıklıoğlu, Haziran ayında yapılan seçim sonucunda, Meclis Başkanlığı görevine oy birliğiyle seçilen Murat Kolbaşı’na ve Meclis Başkan Yardımcısı Selman Yar’a, hayırlı olsun dileklerini iletti.





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?