İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAŞKANI KOPUZ: “KALİTESİZ BAHARATI ENGELLEME ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAŞKANI KOPUZ: “KALİTESİZ BAHARATI ENGELLEME ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”
    (14.06.2019 . 16:29:37) (Okuma: 1412)

    İstanbul Ticaret Borsası’nın Haziran ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, piyasadaki kalitesiz baharat ürünlerine değinen Başkan Ali Kopuz, “Kalitesiz baharatı engelleme çalışmalarımız sürüyor” dedi.

     

    İthal edilen baharat ürünlerinin bir kısmının kalitesiz, standart dışı ve sağlıksız olduğunu belirten İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Bu durumun temel nedeni baharat ürünleriyle ilgili uzmanlaşmış bir gümrük yapısının bulunmaması. Ayrıca kaçak yollarla yurda giren ürünler de bu sorunu artırıyor. Bu durum haksız rekabete ve sağlıksız ürünlerin piyasaya girmesine neden oluyor. İstanbul Ticaret Borsası olarak ilgili meslek komitelerimizle yaptığımız çalışmalar neticesinde bu sorunun en etkin çözümünün baharat konusunda bir ihtisas gümrüğü oluşturulması olduğunu tespit ettik. Tabii kaçak girişin önlenmesi için ek tedbirler de alınmalı. Bu tespitlerimizi bir rapor haline getirerek, Şubat ayında gerçekleşen TOBB Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’nda gündeme getirdik. Geçtiğimiz günlerde, ilgili Bakanlıklar tarafından talebimizin değerlendirilmeye alındığı bilgisi, resmi yazı ile borsamıza bildirildi” şeklinde konuştu.

     

    İstanbul Ticaret Borsası olarak, üyelerinin sorunlarını, halkın sağlığını ön planda tutarak çözmek için çalıştıklarını belirten Başkan Ali Kopuz şöyle konuştu: “Böylece, üyelerimizin bize ilettiği bir sorunu daha Bakanlık gündemine aldırmış bulunuyoruz. Ben bu sorunun en kısa zamanda çözüme kavuşacağına inanıyorum. Biliyorsunuz daha önce yaptığımız çalışmalarla birçok sorunun çözümüne katkıda bulunmuştuk. Bu çalışmalarımızın son örneklerinden biri ceviz, badem ve kaju ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranlarında yapılan indirimdir.”

     

    Ali Kopuz, konuşmasının sonunda İstanbul Ticaret Borsası üyelerine seslenerek: “Her zaman söylediğim gibi, sizden sorunlarınızı ve çözüm önerilerinizi bizlere iletmenizi bekliyoruz. Halkımızın kaliteli ve sağlıklı gıda ürünlerine uygun fiyatlarla ulaşmasını öncelikli amaç kabul ederek, ticaretin önündeki engellerin kaldırılması için, çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

     

    Ekonomi Değer Kredisi

     

    Konuşmasında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı Ekonomi Değer Kredisi hakkında da konuşan İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, “KOBİ’ler ve KOBİ dışı tüm işletmeler için bir destek daha geldi. “Ekonomi Değer Kredisi” adıyla, 25 milyar TL’lik bir kredi desteği devreye alınacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı bu destek, Kredi Garanti Fonu kefaleti ve 12 bankanın katılımı ile sağlanacak. Kredi faizi, enflasyona göre 6 ayda bir güncellenecek. Dolayısıyla, TÜFE’deki olası bir düşüş, kredi maliyetine de olumlu yansıyacak. Böylece krediyi alanlar mağdur edilmemiş olacak. Bu paketin, özellikle istihdam yoğun sanayi sektörüne önemli destek sağlayacağına inanıyorum” dedi.





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?