İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BUNDAN SONRA YASSIADA DENİLİNCE AKLA HÜZÜN DEĞİL, UMUT GELECEK
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BUNDAN SONRA YASSIADA DENİLİNCE AKLA HÜZÜN DEĞİL, UMUT GELECEK
    (27.05.2020 . 20:01:25) (Okuma: 715)

    Türk tarihinin en karanlık sayfalarından biri olan 27 Mayıs 1960 darbesinin 60. yılında gerçekleşen Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın açılışına TOBB Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz da katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende TOBB adına bir konuşma yapan Ali Kopuz şunları söyledi:

     

    “Yassıada, hepimiz için hüznün simgesidir. Aynı zamanda, şehadete giderken bile, milletin ve vatanın selametini düşünen bir metanetin simgesidir.

     

    Milletten aldığı emaneti taşırken; ailelerinden, arkadaşlarından ve tutkuyla bağlı olduğu milletinden koparılan, memleketimize büyük hizmetler vermiş, 3 demokrasi şehidinin hatırası burada yatıyor.

     

    Bu vesileyle vatana hizmet yolunda mücadele ederken, en ağır bedelleri ödemek zorunda bırakılan, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı rahmetle ve saygıyla yad ediyorum

     

    Cenabı Hak hepsinin mekânları cennet eylesin, ruhları şad olsun.

     

    Sayın Cumhurbaşkanım; Sizin talimatınız ve himayelerinizde gerçekleştirilen bu proje, 3 demokrasi şehidimizin hatırasının gelecek nesillere aktarımında önemli bir rol oynayacak.

     

    Sağolun, siz bize güvendiniz, inandınız… Bize, Yassıada'yı yeniden inşa projesini üstlenme görevi ve sorumluluğunu verdiniz. Biz de, TOBB ve 137 oda, borsa ortaklığıyla kurulan Gümrük Turizm İşletmeleri AŞ vasıtasıyla, bu önemli işi üstlendik. Burası on yıllardır, kimsenin uğramadığı, adeta kaderine terkedilmiş olarak bırakılmış bir adaydı.

     

    Biz burayı, yerli ve yabancı misafirlerin ağırlanacağı, ziyaret edenlerin Türkiye'nin demokratikleşme mücadelesine tanıklık edecekleri dev bir esere dönüştürdük. Kara Gümrük Kapılarının modernizasyonundan sonra, bu işi de başarıyla tamamlayan Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.’yi ve burada görev alanları gönülden tebrik ediyorum.

     

    Bundan sonra Yassıada denilince akla hüzün değil, umut gelecek. Burayı ziyaret edenler ülke olarak hangi zorlukları aşıp bu noktaya geldiğimizi hatırlayacak. Yassıada artık demokrasi ve özgürlüklerle anılacak. Milli iradenin ve demokrasinin simgesi haline gelecek. Daha büyük hedeflere ulaşmamız için de bir mihenk taşı olacak.

     

    Yaklaşık 103 bin metrekare olan Yassıada üzerinde, 123 odaya sahip otel ve bungalov yapılarının yanı sıra, 600 kişilik kongre merkezi ve 4,193 metrekarelik demokrasi müzesi inşa ettik. Ama hepsinden önemlisi 27 Mayıs darbesinden sonra kurulan düzmece mahkemede yargılamaların yapılmış olduğu spor salonunu, bir müzeye dönüştürdük. Böylece insanlarımız, o günleri gerçek mekânlarında hissederek gezecek.

     

    Yine, yıllarca bakımsızlıktan ve terk edilmişlikten dolayı harabeye dönüşen, tarihi ve kültürel miraslarımıza da sahip çıktık. Onları restore ettik. Yalnızca tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmakla da kalmadık. 62 bin metrekareyi, yapısal ve bitkisel peyzaj alanı yaparak, doğaya ve çevreye duyduğumuz hassasiyeti de gösterdik.

     

    Bu kapsamda, 388’i ağaç olmak üzere 20 binden fazla yeni bitki dikildi. Yaptığımız ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarıyla Yassıada, daha yeşil ve estetik bir görünüme kavuştu

     

    Ve nihayet bugün, size ve ülkemize, bu dev eseri sunuyor ve milletimizin hizmetine açıyoruz Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

     

    Bu vesileyle Menderes’i, Zorlu’yu, Polatkan’ı ve memlekete hizmet için mücadele vermiş tüm vatanperverleri bir defa daha saygıyla anıyor, bu açılışı şereflendiren, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, sizlere yürekten saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.”





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?