İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BÜYÜME TÜRKİYE’YE İNANANLARI ŞAŞIRTMADI…
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BÜYÜME TÜRKİYE’YE İNANANLARI ŞAŞIRTMADI…
    (31.03.2016 . 17:00:00) (Okuma: 5428)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz 2015 yılı büyüme rakamlarını değerlendirdi: “Büyüme Türkiye’ye inananları şaşırtmadı…”

     

    Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı 2015 yılı büyüme verilerini değerlendiren İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Türkiye ekonomisi 2015 yılında yüzde 4 büyüdü. Bu oran ‘beklenilenin üstünde olarak’ değerlendiriliyor. Oysa biz, yüzde 4’e yakın bir büyüme olacağını defalarca dile getirmiştik. Örneğin 2015 yılı Aralık Meclis toplantısında yaptığım konuşmada ‘İstanbul Ticaret Borsası olarak bizi, yüzde 4’e yakın bir büyüme rakamı şaşırtmayacak’ demiştim. Bu oranlar Türkiye’ye ve onun gücüne inananları şaşırtmıyor” dedi.

     

    Ali Kopuz, 2015 yılında yapılan iki genel seçime, siyasi belirsizliklere, jeopolitik risklere ve piyasalardaki dalgalanmaya rağmen Türkiye ekonomisinin büyüme oranının yüzde 4’e ulaşmasının birçok nedeni olduğunu belirterek, “İç talepteki artış, hane halkı tüketim harcamaları, kamu harcamaları ve sınırlı da olsa özel sektörün yatırım harcamaları büyümeyi sağlayan en önemli nedenler” dedi. Bu büyümenin ve nedenlerinin ‘öngörülemez’ olmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Kopuz, “Tüm gelişmeler ve veriler ortadayken açıklanan büyüme rakamının ‘beklenmedik’ olarak değerlendirilmesi anlamakta zorlanıyorum. Bu ancak, Türkiye’ye inanmamakla, her olumlu gelişmeden şüphe duymakla açıklanabilir” şeklinde konuştu.

     

    Yüzde 4 büyümeye en önemli katkıyı yapan hane halkı tüketim harcamalarına da dikkat çeken İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, “Türk hane halkının tüketici güveni 35 puan gerilemiş olmasına rağmen, 2015 yılında hane halkı tüketim harcamalarındaki reel artış yüzde 4,5’i bulmuş durumda. Bu oran 2014 yılında sadece yüzde 1,4 idi. Geçen yıl üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirirken Türk halkının yaşanan olumsuzluklara rağmen tüketim tarz ve alışkanlıklarını değiştirmemesinin ekonomimize yaptığı katkıya dikkat çekerek, ‘Türkiye dün olduğu gibi bugün de fırsatlarla dolu bir ülkedir’ demiş ve ülkemize olan inancımızı vurgulamıştım. Bugün de tekrar ediyorum; Türkiye, dün olduğu gibi bugün de büyüme ve gelişmesini sürdürecek potansiyele sahiptir. Son açıklanan rakamlar da bunun en iyi göstergesidir” dedi.





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?