İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • ÇANAKKALE, TÜRK MİLLETİNİN KENDİSİNE YAPILAN SALDIRILARA VERDİĞİ CEVAPLARIN EN GÜZELİDİR
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    ÇANAKKALE, TÜRK MİLLETİNİN KENDİSİNE YAPILAN SALDIRILARA VERDİĞİ CEVAPLARIN EN GÜZELİDİR
    (18.03.2016 . 09:14:48) (Okuma: 2730)

    İSTİB Başkanı Ali Kopuz: “Çanakkale, Türk milletinin kendisine yapılan saldırılara verdiği cevapların en güzelidir…”

     

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Çanakkale zaferinin 101. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada Çanakkale zaferini doğuran şartlara dikkat çekerek, “ülkemiz 101 yıl önce olduğu gibi bugün de yedi düvelin saldırısına maruz kalmaktadır. Bugünün bir asır önceki saldırıdan tek farkı, yöntemin değişmiş olmasıdır. O gün kendi ordularıyla saldıran düşmanlar, bugün içimizdeki hainleri kullanmakta ve aynı zamanda ekonomik ve siyasi operasyonlar düzenlemektedir” şeklinde konuştu.

     

    İSTİB Başkanı Ali Kopuz, bir asır önce Birinci Dünya Savaşı’nın başlamasıyla ilk savaştığımız cephe olan Çanakkale’de önce deniz sonra da kara savaşlarında büyük bir başarı göstererek zafer kazanan milletimiz için Çanakkale’nin önemine işaret ederek, “Birinci Dünya Savaşı boyunca ordumuz ve milletimiz, daha doğru bir ifadeyle “ordu milletimiz” birçok cephede savaş verdi. Bu cephelerin hiçbiri Çanakkale kadar milli ruhumuzu canlandırmadı, hiçbiri Çanakkale kadar etkili olmadı. Çanakkale zaferinin milletimizin ruhunda bıraktığı izin en önemli nedeni ne sadece dünyanın en güçlü donanmasını boğaz sularına gömmektir, ne de dünyanın en güçlü ordularını Gelibolu topraklarında süründürmektir. Çanakkale, büyük bir zafere uzun zamandır hasret kalmış milletimizin bu hasretini gidermiştir. İşte bu nedenle Çanakkale zaferi, kısa süre başlayacak Milli Mücadele’ye büyük bir moral katkı sağlayabilmiştir” dedi.

     

    Ali Kopuz, Çanakkale zaferinin bir başka önemli yönünün de Türk milletinin varlığını savunduğu en önemli savaşlardan biri olduğunu hatırlatarak, “o günlerde Türklerin kurduğu ve en geniş coğrafyayı yönetmiş Osmanlı İmparatorluğu hayat mücadelesi veriyordu. Osmanlı İmparatorluğu belki Birinci Dünya Savaşı sonunda yok oldu. Ancak Çanakkale zaferinin de etkisiyle Milli Mücadele sonucunda Türkler yeni bir devlet kurmayı başardılar. Bugün ise yeniden büyüme, yeniden etkin bir dünya ülkesi olma yoluna girmiş olan Türkiye’nin bu çabalarını boşa çıkarmak amacıyla büyük bir savaş verilmektedir. Belki yüz yıl öncesine göre yöntemler değişmiş, savaş biçimleri farklılaşmıştır ama hedef aynıdır: Türkiye’nin küçük, kendi içinde debelenen, gerektiği zaman üstünde operasyon yapılabilecek bir ülke olmasını sağlamaktır” dedi.

     

    Yüz yıl önce olduğu gibi bugün de emperyalist ülkelerin istediklerini yapamayacaklarını belirten Ali Kopuz“Türkiye onların istediği gibi bir ülke olmayacak… Bunun da en büyük göstergesi, Türk milletinin kendisine yapılan saldırılara verdiği cevapların en güzeli olan Çanakkale zaferidir, Çanakkale ruhudur. İşte bu yüzden Çanakkale ruhu bugün de canlı tutulmalıdır” dedi. 





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?