İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • DIŞ POLİTİKADAKİ DEĞİŞİKLİKLER VE EKONOMİYE ETKİLERİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    DIŞ POLİTİKADAKİ DEĞİŞİKLİKLER VE EKONOMİYE ETKİLERİ
    (29.06.2016 . 02:29:49) (Okuma: 3044)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali KOPUZ, dış politikadaki değişiklikleri ve ekonomiye etkilerini değerlendirdi.

     

    “Normalleşme süreci Türkiye’ye yönelik pozitif algıyı güçlendirecek ve ekonomik istikrara katkı sağlayacaktır.”

     

    Son dönemde meydana gelen dış politika değişikliklerinin uluslararası alanda Türkiye’ye yönelik pozitif algıyı güçlendireceğine inandığını ifade eden İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali KOPUZ, “Türkiye ile İsrail arasında sağlanan mutabakat, Rusya ile ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın attığı önemli adım ve yine Mısır ile ilişkiler bağlamında Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın yaptığı açıklama bizi iş dünyasının temsilcileri olarak son derece memnun etmiştir. Çünkü biz Türk iş dünyasının temsilcileri olarak biliyoruz ki, Sayın Başbakanın da ifade ettiği gibi “kriz istisna normalleşme esastır” ve normalleşen ilişkiler iş dünyasının her zaman önünü açmıştır. Ve yine biliyoruz ki her üç krizde de Türkiye haklılığını ve itibarını korumuştur. Şimdi de onurlu bir normalleşme süreci gerçekleşeceğine olan inancımız tamdır.”

     

    İsrail ile Türkiye arasında sağlanan mutabakatı değerlendiren Ali KOPUZ, Türkiye’nin adım adım hedeflerine ulaştığını belirterek, “önce özür dilediler, sonra tazminatı kabul ettiler şimdi de Gazze’deki kardeşlerimize yardımlarımız ve desteklerimiz daha rahat ulaşacak. Cuma günü Gazze’ye doğru yola çıkacak gemimiz bayramda Gazze’li kardeşlerimiz için büyük bir moral olacaktır” dedi.

     

    Rusya ile ilişkilerdeki normalleşme sürecini de değerlendiren KOPUZ, “Rusya ekonomik açıdan önemli bir ortağımız, elbette ilişkilerimizin bir kriz sürecinde devam etmesi iki tarafa da zararlar veriyordu, ilişkilerin normalleşmesi iş dünyası için memnun edici bir gelişmedir. Bu krizin en yüksek olduğu dönemde dış ticaretimizi çeşitlendirmemiz gerektiğini böylece olası krizlerden daha az etkileneceğimizi ifade etmiştim. Bu normalleşme sürecinde de bu politikadan ayrılmamamız gerektiğine inanıyorum. Dünyanın her köşesine satabilecek ürünlerimiz ve hizmetlerimiz var. Dış ticaretimizi çeşitlendirerek dış politikadaki etkinlik ve gücümüzü de arttıracağımız açıktır. Mısır ile ilişkilerdeki gelişmeleri de iş dünyası olarak yakından izliyoruz.” şeklinde konuştu.

     

    Son günlerde yaşanan bütün bu gelişmelerin umut verici olduğunu ifade eden KOPUZ, “Dünya piyasaları Brexit ile dalgalanırken ülkemizin dış politikasında gerçekleşen bu normalleşme süreci Türkiye’ye yönelik pozitif algıyı güçlendirecek ve ekonomik istikrara katkı sağlayacaktır.” dedi.





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?