İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • DTİK TANITIM TOPLANTISI SIRBİSTAN'DA YAPILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    DTİK TANITIM TOPLANTISI SIRBİSTAN'DA YAPILDI
    (31.08.2016 . 05:03:27) (Okuma: 3850)

    Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde oluşturulan Dünya Türk İş Konseyi (DTİK)’in Sırbistan Tanıtım Toplantısı 27 Ağustos 2016 tarihinde Novi Pazar, Sırbistan’da gerçekleştirildi.

     

    DTİK Balkanlar Bölge Komitesi Sırbistan üyesi Salih Akgül, DTİK Balkanlar Bölge Komitesi Başkan Yardımcısı Tuna Eyüp Kahveci, Munir Kolashinac ve DTİK Balkanlar Danışmanı Sunusi Mısıroğlu katılımlarıyla düzenlenen tanıtım toplantısına Novi Pazar Belediye Başkanı Nihat Bişevaç katılım sağladı. Toplantıya  İstanbul Ticaret Borsası’ndan Alaattin Altuntaş, Yusuf Acar, Sırbistan Ekonomisi hakkında gerçekleştirdiği sunumla Gökay Üstün ve Sırbistan’dan 30’a yakın girişimci biraraya geldi.


    Toplantının moderatörlüğünü yapan DTİK Balkanlar Bölge Komitesi üyesi ve Sancak Dostları Platformu Başkanı Salih Akgül, Dünya Türk İş Konseyi olarak amacının diliyle, kültürüyle, gelenekleriyle, inançlarıyla var olan; yaşadığı ülkeye tüm alanlarda katkılar sağlayan bir Türk diasporası görmek ve anayurtla bur da yaşayan girişimciler arasında bir köprü görevi olduğunu ifade etti. Bunlara ilaveten, 15 Temmuz 2016 ‘da yaşanan arzu edilmeyen gelişmeler sonucunda ekonomik istikrarımızın devamlılığının sürdüğünü, bu süreçle ilgili ülkemiz gerçeğini, iş dünyası dahil bütün halkımızın demokrasiye sahip çıkışını ve herhangi bir şekilde darbe girişimlerine müsaade etmemek üzere hareket ettiğini aktarmanızı rica ediyorduz dedi.

     

    Akgül’ün konuşması akabinde DTİK Kooordinatör Yardımcısı Tuğba Bal, DTİK’in amaçları, hedefleri ve DTİK projesi olan DTİK İletişim Platformu hakkında bilgiler paylaştı.


    DTİK tanıtımı akabinde Sayın Gökay Üstün ‘Sırbistan Ekonomisi’ hakkında gerçekleştirdiği sunumla Sırbistan’ın ekonomisi, yatırım fırsatları ve iş geliştirme potansiyeli hakkında bilgiler paylaştı ve sunumun sonunda katılımcıların sorularını cevapladı.  Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB)  Dış İlişkiler Uzmanı Sayın Vedad Haliloviç ise TDBB’nin çalışma alanları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Novi Pazar Belediye Başkanı Sayın Nihay Bişevaç ise DTİK’in önemine dikkat çekerek Sırbistan’da yaşayan iş adamları ile dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Türk girişimciler arasında köprü görevi gördüğünü ilişkilerinin ve işbirliğinin arttırılmasını temenni ettiğini dile getirdi. Sırbistan ve Sancak bölgesiyle ticaret yapmak için güçlü bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.  Gerçekleştirilen konuşmalardan sonra plaket takdimi ile toplantı sona erdi.





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?