İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • DÜNYA EKONOMİSİ ENFLASYON VE RESESYON ARASINDA YÖNÜNÜ ARIYOR
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    DÜNYA EKONOMİSİ ENFLASYON VE RESESYON ARASINDA YÖNÜNÜ ARIYOR
    (08.09.2022 . 13:50:44) (Okuma: 149)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven Borsanın Eylül ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Dünya ekonomisinin, enflasyon ile resesyon arasında yön arayışına devam ettiği saptamasını yaptı.  Koyunseven, “2021'in son aylarından bu yana, büyüme hız kesiyor. Özellikle ABD ve euro bölgesinde, enflasyon hızlanıyor. Bu 1970’lerden beri yaşanmamış bir durum. Enflasyon ve durgunluğun bir arada yaşanma ihtimali 1970'lerden bu yana ilk kez gündeme geliyor” ifadelerini kullandı.

    Türkiye’nin büyüme ağırlıklı bir politikayı takip ettiğini belirten Koyunsevenİnşallah bu sayede de dünyadan pozitif anlamda ayrışacağız. Geçenlerde açıklanan büyüme rakamları bunu doğrular niteliktedir. Merkez Bankasının kredi faizlerini düşürmek ve kredi kanallarını açmaya yönelik adımlarını da bu çerçevede değerlendirmek mümkündür.

    Merkez Bankasının gayretlerine bankalar da destek olmalı

    Zira Merkez bankamızın zorunlu karşılıklarda yaptığı düzenleme ile ticari kredilerde yüzde 30'u geçen faiz uygulanması zorlaştırılmış oldu. Nitekim yüksek ticari kredi faizlerinin kısmen aşağıya çekildiğini görüyoruz.  Aynı olumlu seyrin bankaların açtığı kredi limitlerinde de sürmesini bekliyoruz” dedi.

    TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun önderliğinde finansmana erişimde yaşanan zorlukların, hem kamu hem de özel bankaların yöneticilerine sürekli aktardıklarına dikkat çeken Koyunseven, Bu gayretlerin neticelerini de almaya başlayacaklarına inandıklarını belirtti.

    Enflasyon artışı azalacak ancak; biraz zaman alacak

    Koyunseven şöyle konuştu: “Ülke olarak durgunluk riskiyle karşı karşıya olmasak da enflasyonun artışı özellikle orta ve alt gelir gruplarında ciddi sorunlara yol açıyor. Son açıklanan veriler enflasyon artış hızının azaldığını gösteriyor. İnşallah kısa zamanda enflasyon duracak ve gerilemeye başlayacak.

    Ancak, üretici fiyatları endeksinin yüksekliği bu sürecin çok kısa sürmeyeceğini gösteriyor. Özellikle tarımda, enerji fiyatlarındaki artışın sürmesi, yem ve ilaç maliyetlerini de yükseltiyor. Bu süreci durdurmak için neler yapılabileceği konusunda daha sıkı çalışılması gerektiği açıktır”.





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?