İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • E-PAZAR’DA GERİ SAYIM BAŞLADI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    E-PAZAR’DA GERİ SAYIM BAŞLADI
    (16.11.2016 . 17:01:28) (Okuma: 2778)

    İstanbul Kalkınma Ajansı'nın 2015 yılı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve İstanbul Ticaret Borsası tarafından yürütülen “İSTİB Elektronik Pazar Projesi” çalışmalarında son aşamaya gelindi. Proje, alıcı ve satıcıyı elektronik ortamda biraraya getirmeyi hedefliyor.

     

    2015 yılında temelleri atılan projenin birçok alanda kolaylıklar sağlaması bekleniyor. 10 bine yaklaşan üyesi ile yaklaşık 23 Milyar TL’lik işlem hacmine sahip olan İstanbul Ticaret Borsası, üyelerine az maliyetle, daha hızlı, güvenli ve bürokratik süreçlerin kolaylaştığı bir platform vadediyor.

     

    Demo Çalışma Toplantısı

     

    İstanbul Ticaret Borsası'da gerçekleştirilen “Demo Çalışma Toplantısı”na Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis Üyeleri, İSTİB üyeleri ve çalışanlarının yanı sıra İstanbul Kalkınma Ajansı uzmanlarından Cüneyt Genç de katıldı. Bu toplantıda İstanbul Ticaret Borsası E-Pazar Platformunda, canlı olarak alım satım işlemleri gerçekleştirilerek üyelerin değerlendirmeleri alındı. E-Pazar platformu, üyelere hızlıca pazar araştırması yapabilmeyi sağlarken, aynı zamanda doğru fiyat belirleme konusunda ipuçları veriyor. 

     

    Demo toplantısına katılan Yönetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Erkan Özefe proje hakkında yaptığı konuşmada 92 yıllık bir kurum olan İstanbul Ticaret Borsası’nın 21. yüzyıla dönük yüzünü, siz değerli üyelerimize tanıtmış olacağız”dedi. Özefe şöyle konuştu:

     

    Bildiğiniz gibi E-Ticaret dünyada hızla gelişti ve gelişmeye devam ediyor. Bu gelişmeler perakende sektörünü elektronik ortama hızla taşımıştır, ancak aynı hareketlilik toptan alım-satımlarda görülmemektedir. Tam da bu noktada İstanbul Ticaret Borsası Yönetimi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana sorduğumuz “Üyelerimize nasıl daha iyi hizmet sunabiliriz?” sorusunu kendimize bir kez daha sorduk.

     

    Bugün burada, bu soruya verilen cevap olan ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen İSTİB E-Pazar Projesi’nin demo toplantısı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Arkadaşlarımız size önce Dünyada ve Türkiye’de E-Ticaretin durumunu anlatan bir sunum yapacak, daha sonra da sistemimizi sizlere tanıtıp huzurunuzda canlı olarak bir alım-satım işlemi gerçekleştirecekler. Bu sayede, 92 yıllık bir kurum olan İstanbul Ticaret Borsası’nın 21. yüzyıla dönük yüzünü, siz değerli üyelerimize tanıtmış olacağız.”

     

    KOBİ’lerin eğer var olmak istiyorlarsa değişen ticari anlayışa uyum sağlamak zorunda olduklarını belirten Özefe: “KOBİ’lerin Türkiye’deki istihdamın %78’ini sağladığını ve ekonomimizin temel taşlarından biri olduğunu düşünürsek bu meseleyi çözmemizin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu daha rahat idrak edebiliri.” şeklinde konuştu. 

     

    KOBİ’ler’in, E-Pazar projesi sayesinde, 10 bini aşkın Borsa üyesinin alışveriş yapabileceği büyük bir pazarda kendilerini tanıtma ve alım-satım yapma imkânı bulabileceğine de değinen Özefe, projenin resmi olarak Kasım sonunda faaliyete geçeceğini belirtti.

     

    Tahkim Sistemi

     

    Alım satım süreçlerinin karşılıklı onay sistemi ile sağlandığı platform, aynı zamanda hukuki ve teknik anlamda güvenlik olanağı da sağlıyor. Alım satım süreçlerinde ortaya çıkan anlaşmazlıklarda, “Tahkim” sistemi devreye girecek. Tahkim sistemi ile yargı süreçlerinden daha hızlı bir şekilde sonuç alınması sağlanacak. Ticari faaliyetlerde hızlı sonuç almanın önemli olduğu günümüzde “İSTİB Elektronik Pazar Projesi” bu alanda önemli bir işlev üstlenecek.

     

    Resmi Açılış 30 Kasım 2016

     

    30 Kasım 2016 tarihinde resmi açılışı yapılacak olan proje, bizzat ticaretin içinden birçok şirketin üst düzey ve operasyonel yöneticileri ile görüş alışverişinde bulunularak geliştirildi. Ticaret Hukuku, Bilişim Hukuku ve Bilişim teknolojileri uzmanlarının da aktif destek verdiği projenin borsacılık sistemine önemli katkılar sağlayacağı ifade ediliyor.

     

     

     

    İSTİB Elektronik Pazar Projesi Tanıtım Toplantısı





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?