İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • FAO TAGEM İŞBİRLİĞİYLE BİTKİ SAĞLIĞI ETKİNLİĞİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    FAO TAGEM İŞBİRLİĞİYLE BİTKİ SAĞLIĞI ETKİNLİĞİ
    (12.05.2023 . 19:17:58) (Okuma: 157)

    Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) işbirliğiyle 12 Mayıs Dünya Bitki Sağlığı Günü (DBSG) kapsamında ‘Bitkileri Koruyalım, Hayatı Koruyalım’ etkinliğini düzenlendi. Elektronik ortamdaki etkinliğe İstanbul Ticaret Borsasından da katılım gerçekleştirildi.

    FAO Tarım Uzmanı Fazıl Düşünceli etkinliğin açılış konuşmasında 2020 Dünya Bitki Sağlığı Yılının en önemli kazanımlarından birinin 12 Mayıs’ın Dünya Bitki Sağlığı Günü ilan edilmesi olduğunu belirtti. Belirlenen bu özel günün hedefinin bitki sağlığı konusundaki farkındalığın her düzeyde artırılması, üreticilerin entegre mücadele konusunda bilinçlendirilmesi ve bitki sağlığının önemini karar vericilere ve politika yapıcılara aktarılması olduğunu söyleyen Düşünceli, “İnsan sağlığı, hayvan sağlığı ve gezegenimizin sağlığı bitkilerimize bağlı. Ayrıca bitki sağlığını korumadan, gıda güvenliğini sağlayamayız. Bitkilerin özellikle sınır aşan zararlılardan korunması ancak önleyici tedbirlerin etkin uygulanması, sürekli izleme ve ülkeler arasında bölgesel ve küresel iş birliklerinin güçlendirilmesi ile mümkün olabilir. FAO - Türkiye Ortaklık Programı kapsamında yürütülen bölgesel buğday pas hastalıkları projesi bu iş birliklerine güzel bir örnektir” dedi.

    Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Durali Koçak da yaptığı konuşmada “Dünya Bitki Sağlığı Gününün amacı Bitki sağlığı faaliyetlerinde farkındalık oluşturmak, gıda güvenliği ve güvenilirliğini sağlamak, çevreyi korumak, sağlıklı ürün elde etmek, tarımsal üretimi artırmak, çiftçilerin refah düzeyini yükseltmek ve küresel farkındalığı artırmaktır” dedi.

    Kompleks bir ekosistemde bitki sağlığını korumanın özel çaba ve emek istediğini anımsatan Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü (TAGEM) Nevzat Birişik ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yerkürede yaşamı mümkün kılan şey bitkiler, onlar yoksa bakteriler de var olamaz, hayvanlar da var olamaz, onlar yoksa insanlar da var olamaz.”

    Konuşmalardan sonra fuaye alanında, aralarında biyolojik ve biyoteknik mücadele ürünleri, izleme ve erken uyarı sistemleri ve drone uygulamalarının da yer aldığı ürünler sergilendi.

     

     





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?