İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • FETHULLAHÇI HAİNLER GEREKEN CEVABI ALDILAR
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    FETHULLAHÇI HAİNLER GEREKEN CEVABI ALDILAR
    (26.07.2016 . 05:37:20) (Okuma: 2622)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz İKV 54. Genel Kurulu’nda konuştu:

    “Fethullahçı hainler millet iradesine saldırdı ve gereken cevabı aldılar!”

     

    İktisadi Kalkınma Vakfı’nın 54. Genel Kurulu’nun açılışında bir konuşma yapan İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiği günlerde yapılan genel kurulun iş dünyamız ve ülkemiz için çok önemli olduğunu vurguladı. Kopuz, “Allah’a şükür ki halkımız kendisine doğrultulan silahlara en güzel şekilde karşılık vermiştir. Buradan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

    İktisadi kalkınma Vakfı’nın 51 yıldır Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına hizmet ettiğini hatırlatan Ali Kopuz, şöyle konuştu: “İKV, Türkiye’nin diğer ülkelerle ve AB ile olan ilişkilerini geliştirmek ve Yurtdışında Türkiye’nin tanıtımını yapmak için çalışıyor. Bu kurum iki darbe gördü, muhtıralar gördü, postmodern darbeyi gördü, ama hiçbiri 15 Temmuz gecesi yaşadığımız kadar haince darbe girişimleri değildi” şeklinde konuştu.

    Başkan Ali Kopuz, “Birçoğumuz 1960 ve 1980 darbelerini, 12 Mart’ı, 28 Şubat’ı gördük. Hiçbirinde darbeciler bu kadar acımasız ve hain olmamıştı. Vatandaşı tanklarla, helikopterlerle vurmamıştı, milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne saldırmamıştı. Bu Fethullahçı hainler millet iradesine saldırdı ve gereken cevabı aldılar ve alıyorlar.

    Bu darbeci teröristlerin tek başına olmadıklarını da biliyoruz, bu girişimin uluslararası destek olmadan yapılabilmesi mümkün değildir.

    Uluslararası güçler ve onların maşası hain terör örgütü ülkemize yeni darbeler vurabilmek için çalışacaklardır. Avrupa ülkelerinden gelen açıklamaları hepimiz gördük.

    Darbe girişimi sonrası alınan OHAL kararını bile eleştiriyorlar. Darbecilere karşı orantısız güç kullanıldığını söylüyorlar.

    Bizi eleştiren Fransa kendi ülkesindeki OHAL’i altı ay daha uzatıyor, Almanya küçük bir terör olayında OHAL ilan ediyor. Bize gelince karşı çıkıyorlar. Bu tam bir samimiyetsizlik.

    Bunları onların hükümetleri anlamak istemese bile halklarına, işadamlarına, tüccarlarına anlatmalıyız.

    Tam burada İktisadi Kalkınma Vakfı’na önemli bir görev düşüyor. Yaşadığımız bu olayı uluslararası topluma en iyi şekilde anlatmak üzere, toplantılar gerçekleştirmek ve yayınlar yapmak artık İktisadi Kalkınma Vakfı’nın önemli bir görevidir.

    Olanlar bir tiyatroydu diyen Pensilvanya’daki yalancı herifin hezeyanlarını uluslararası alanda cevaplamak İktisadi Kalkınma Vakfı’nın bir görevidir.

    İktisadi Kalkınma Vakfı’nın Türk İş Dünyasının temsilcisi ve bağımsız bir kuruluş olması nedeniyle bu görevi en iyi şekilde yapacağına inancımız tamdır.

    Değerli delegeler;

    Burada bir konuyu daha ifade etmek istiyorum.

    Bizlere pis postallarını yalatmak isteyen paralel teröristler, boynumuzu öne eğdirmek istedi, bizleri bütün dünyaya rezil etmek istedi, çoluk çocuğumuzun önünde bizlere silah doğrulttu.

    Ama bu halk ne yaptı. Onurumu çiğnetmem dedi. Darbenin karşısında dimdik durdu ve vatanını üç beş haine yem etmedi.

    İş dünyamız da bu sınavı başarıyla atlattı. Tek yürek olduk. Darbe teşebbüsünü duyduğumuz andan itibaren karşı çıktık.

    Sivil Toplum örgütlerinin liderleri olarak birbirimizle bağlantı kurduk. Üyelerimizi darbeye karşı çıkmaya çağırdık.

    Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatını duyduğumuz anda havaalanlarına, kışla önlerine, karakollarımızın önlerine gittik.

    Cumhurbaşkanımızın tehlike daha geçmemiştir sözünü işittikten sonra da, sabahları hepimiz işimizde gücümüzde olduk, daha çok çalışmaya daha çok üretmeye devam ettik, akşam ise meydanlarda milli irade nöbeti tutuyoruz.

    Bu vesile ile hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyor, Rabbim’den bir daha milletimizi böyle bir hainlikle karşı karşıya getirmemesini ve içimizden böyle hainlerin çıkmasına fırsat vermemesini niyaz ediyorum.”

     





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?