İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARININ GÜMRÜKLERDE KORUNMASI PROJESİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARININ GÜMRÜKLERDE KORUNMASI PROJESİ
    (27.09.2017 . 19:43:36) (Okuma: 2044)

    Fikri ve Sınai Mülkiyet Haklarının Gümrüklerde Korunması Projesi'nin kapanış töreni Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz’un katılımı ile gerçekleşti. Kapanış töreninde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'yi 50 küsür yıldır bekletmesine rağmen AB ile projeler yaptıklarını söyledi.

     

    Sahte ve korsan eşya üretiminin, ekonomiye verdiği zararın yanı sıra, terör örgütlerinin finansmanında aracı olması bakımından topluma zarar verdiğini belirten, Tüfenkci "Bu nedenle fikri mülkiyet haklarının korunması terör örgütlerinin para kaynağını engelleyecek, devletin vergi kaybı azalacak ve istihdam artacak “dedi.

     

    Tüfenkci, fikri ve sınai mülkiyet haklarının, dünyada ticaretin küreselleşmesiyle birlikte geliştiğini aktararak, "Çünkü bir ekonomiye şekil veren en önemli kavram o ekonomideki üretim faktörleridir. Klasik üretim faktörleri; emek, sermaye, ham madde ve girişimcidir. Bunların kısıtlı olması nedeniyle, üretimi artırmak ve ekonomik büyümeyi sağlamak için teknoloji ve yenilik de üretim faktörlerini etkilemektedir." ifadelerini kullandı.

     

    Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Endeksinin önemine de değinen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TüfenkciEndeksteki artış uluslararası yatırım girişini beraberinde getiriyor. Fikri ve sınai mülkiyetin, ekonominin en büyük sermayelerindendir. Fikri mülkiyet, talebi ve sektörleri etkileyen bir güç haline gelmiştir. Fikri ve sınai hakların korunması, ticaretin tamamı, rekabet, vergiler, tüketicilerin korunması üzerinde gitgide etkisi artan bir unsur olmuştur. AB Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından yapılan çalışmaya göre; 2011 ila 2013 yılları arasında AB'de istihdamın yüzde 28'i, fikri ve sınai mülkiyet haklarına dayalı endüstriler tarafından sağlanmıştır.

     

    Fikri ve sınai mülkiyet haklarının daha iyi korunduğu ülkelerde özellikle yüksek teknoloji transferini de kapsayan yabancı yatırım artmaktadır. Fikri mülkiyet haklarının korunması ile uluslararası yatırımlar arasındaki ilişki çok boyutludur. Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları endeksinde bir puanlık artışı gerçekleştiren ülkelerin uluslararası yatırım çekme olasılığı yüzde 27 artmaktadır. Bu oran fikri mülkiyet hakları konusunda daha hassas olan sektörlerde yüzde 33'e kadar yükselmektedir. Fikri sınai mülkiyet hakları endeksinde bir puanlık bir artış 1,5 milyar dolarlık ilave bir uluslararası yatırım girişini beraberinde getirmektedir” şeklinde konuştu. 





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?