İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • GAZİANTEP TİCARET BORSASI'NDAN İSTİB'E ZİYARET
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    GAZİANTEP TİCARET BORSASI'NDAN İSTİB'E ZİYARET
    (20.10.2017 . 18:17:43) (Okuma: 2256)

    İstanbul Ticaret Borsası’na nezaket ziyaretinde bulunan Gaziantep Ticaret Borsası heyetini Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz ve beraberindeki heyet karşıladı.

     

    Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet TİRYAKİOĞLU, Meclis Başkanı Selami MEMİŞ ve beraberindeki heyete İstanbul Ticaret Borsası’nın tarihi binası gezdirilerek tanıtıldı.

     

    Toplantının açılış konuşmasında İstanbul Ticaret Borsası’nın 93. yılını geride bıraktığını hatırlatan Başkan Ali Kopuz Biz Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olarak, üyelerimize ve Türkiye ekonomisine en iyi şekilde hizmet etmek için çalışıyoruz. Biliyorsunuz Türkiye’de 113 Ticaret Borsası var. Tüm Borsalarımız bulundukları il ve ilçelerin ve ülkemizin ekonomik gelişimine güçleri nispetinde katkıda bulunuyor” dedi.

     

    Gaziantep Ticaret Borsası’nın da ülkenin en büyük borsalarından biri olduğunu belirten Kopuz, “Ben bu ziyareti çok önemsiyorum. Gaziantepli kardeşlerimin kullandığı çok güzel bir deyim var, “altın kepeğe muhtaç” diye. Bizler ancak birlikte hareket edersek, birbirimizle dayanışma içerisinde olursak daha iyi hizmetler ortaya koyabiliriz. Bir şeyin kıymeti başka şeylerle beraber olması ile daha da artıyor. Bu sebeple diğer bölgelerdeki iş dünyasının temsilcileri ile birlikte hareket edilmesi ve ortak projeler üretilmesi gerektiğini, her fırsatta dile getiriyorum. Ülkemizin büyümesi ve gelişmesini istiyorsak, bunun zaruri olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

     

    İnsanlar “Gazi” unvanını es geçip, sadece “Antep” kelimesinin kullanıldığına dikkat çeken Başkan Kopuz, “Gaziantep, kurtuluş savaşındaki mücadelesi ile “Gazi unvanını almıştır. Her fırsatta büyük bir gurur ile dile getirilmelidir. O unvanın arkasında, düşmanlara karşı savaşmış şehitlerimizin kanı var. O dönem verilen Kurtuluş Savaşı, şimdilerde şekil değiştirmiştir. Artık dünya sahnesinde ticaret ile var olma savaşı vardır. Yüzyıllardır ticaretin merkezinde bulunmuş ve inşallah bundan sonra da yer almaya devam edecek bir şehir olan Gaziantep, ülkemizin ticaretteki en büyük silahlarından biridir” ifadelerini kullandı.

     

    İSTİB Başkanı Kopuz, Gaziantep’in şu anda ülke çapında ihracatta 6. sırada olduğunu ve hali hazırda 5. sırayı zorladığını anımsatarak “Gaziantep Ticaret Borsası’nın benim de yakinen takip ettiğim çalışmaları neticesinde, önümüzdeki yıllarda bu kıymetli şehrimizin ilk 5’e gireceğini umuyorum. Gaziantep Ticaret Borsası gibi değerli kurumlar ile yapılacak bilgi ve tecrübe paylaşımları sayesinde, yeni savaşın Türkiye cephesinde kuvvetimizi arttırabiliriz” dedi.

     

    Kopuz“TOBB’un iki önemli kuruluşunun bir araya geldiği bu dostluk yemeğinde, işin ticaret kısmını bir yana koyarsak, asıl önemli olan, sizin gibi kıymetli dostlarımız ile aynı mecliste bir arada olmak ve kardeşlik duygumuzu pekiştirmektir. Bu nedenle, bugünkü ziyaretiniz beni ve çalışma arkadaşlarımı onurlandırmış ve son derece memnun etmiştir. Bu ziyaretin kardeşlik protokolü ile taçlandırılabiliriz” dedi.

     

    Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet TİRYAKİOĞLU, Gaziantep Ticaret Borsası’nın projeleri hakkında bilgi verdi. Antep fıstığının bölge ve ülkede önemine vurgu yapan Tiryakioğlu Hububat Emtia Merkezi, Hububat Lisanslı Depoculuk Tesisi, Gıda Sektörü Ur-Ge, Bulgur-Bakliyat Sektörü İhracat Takımı Ur-Ge ve Baharat Sektörü İhracat Ur-Ge projelerini anlattı.

     

    Fıstık ezmesi ve Gaziantep lahmacunu gibi çeşitli ürünlerin coğrafi işaretlerini aldıklarını belirten Başkan Tiryakioğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

     

    Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami MEMİŞ de İstanbul Ticaret Borsası’nın tarihi dokusuna hayran kaldığını söyleyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

     

    Konuşmaların ardından, İstanbul Ticaret Borsası hizmet binasında misafir heyete akşam yemeği ikramında bulunuldu.

     





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?