İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • GELECEK NESİLLER İÇİN GIDA İSRAFINI ÖNLEYELİM
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    GELECEK NESİLLER İÇİN GIDA İSRAFINI ÖNLEYELİM
    (12.12.2020 . 14:37:54) (Okuma: 431)

    İSTİB’den Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası çağrısı “Gelecek nesiller için, gıda israfını önleyelim”

    İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB)Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, ancak gıda israfını engelleyerek tutumlu olabileceğimize ve geleceğimize yatırım yapabileceğimize dikkat çekti.

    “Gıda İsrafına Son Ver” sloganıyla yola çıktığı “Gıda İsrafını Engelleme Projesi” ile gıdada israfı azaltmayı hedefleyen büyük bir sosyal sorumluluk hareketini hayata geçiren İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB), “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada sürdürülebilir gıdanın geleceği için israftan kaçınarak, tutumlu olmanın önemine dikkat çeken İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, “İsrafı önlemeyi hayatımızın temeline alarak, gıda alışverişinden saklamaya, yemek yapmaktan tüketmeye kadar tüm süreçlerde israfı önleyecek tedbirler almalıyız” dedi.

    Kopuz, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasının ışığında bilinçli tüketici olmak ve sağlıklı beslenmeye dikkat çekerek, “Gelecek nesiller için, daha iyi bir yaşam sağlamak amacıyla gıda israfını birlikte önleyelim” çağrısı yaptı. Ali Kopuz, bu özel haftanın getirdiği farkındalığın sürdürülebilir yaşam, sürdürülebilir beslenme ve sürdürülebilir ekonomi için büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

    “Sürdürülebilir gıda için tasarruf şart”

    “Sürdürülebilirlik için hedefimiz, gıdanın çöp olmaması ve gıda israfına son vermek” diyen Kopuz, sürdürülebilir gıda için tasarrufun şart olduğunu vurgulayarak, “Bütün dünya koronavirüs ile mücadele ederken, salgın gıdanın insanlık için ne kadar vazgeçilmez olduğunu ortaya koydu. FAO’nun verilerine göre her gün 25 bin insan açlık sebebi ile ölüyor. Birleşmiş Milletlerin tahminlerine göre salgın nedeniyle dünya genelinde açlık çeken insan sayısı daha da artacak. Bugün dünya genelinde meydana gelen gıda kaybının ve israfın yalnızca dörtte birini önleyebilirsek, bu miktar dünyada 830 milyon açlık çeken insanın beslenmesine yetiyor. İşte tüm bunlardan dolayı bu yıl ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’ daha da önemsenerek kutlanmalı” şeklinde konuştu.





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?