İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • GEMLİK TİCARET BORSASI LABORATUVARI AÇILIŞ TÖRENİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    GEMLİK TİCARET BORSASI LABORATUVARI AÇILIŞ TÖRENİ
    (05.03.2018 . 10:20:51) (Okuma: 1540)

    Gemlik Ticaret Borsası Laboratuvar Açılışı ve Ödül Töreni’ne katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz ve beraberindeki TOBB Heyeti ile açılışını yaptıkları laboratuvarın Gemlik zeytininin marka imajını ve standartlarını güçlendireceğini bildirdi. Hisarcıklıoğlu Gemlik’in tarım ve hayvancılığına değer katan girişimcileri ödüllendirerek teşekkür etmek istediklerini dile getirdi.​

     

    Körfeze elmas gerdanlık gibi dolanan Gemlik’te girişimcilerle birlikte olmanın sevincini taşıdığını bildiren Hisarcıklıoğlu, Gemlik’e ilişkin düşüncelerini şöyle paylaştı: “Gemlik, Osmanlı’nın ilk yıllarında deniz kuvvetlerine savaş gemisi yapan bir yerdi. Bundan dolayı “Gemilik” denirdi. Gemlik, geçmişte olduğu gibi bugün de devletinin, milletinin yanında... Allah sizden razı olsun... Zeytin Dalı Harekâtındaki kahraman askerlerimize zeytin gönderdiğinizi öğrendim. Bu vesileyle Afrin’deki Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimiz, içimizi yaksa da her geçen gün yeni başarılarla kahraman ordumuz ilerlemesi bizleri gururlandırıyor. Bu operasyonda, Allah ordumuzu muzaffer kılsın.

     

    Gemlik, limanlarıyla Bursa’nın dünyaya açılan kapısı. Serbest bölgemiz var. 13 milyar dolarlık ihracat hacmi ile Gemlik, Türkiye’de ilk 3'te. Gemlik’ten geçen İstanbul-İzmir otoyolunun ilk fazı tamamlandı. Gemlik, serbest bölgesi ve limanları da doğrudan otoyola bağlanmış oldu. Türkiye’de konserveciliğin ilk başladığı yer. Zeytini zaten marka. Bugün de Gemlik Zeytininin marka imajını ve standartlarını güçlendirecek laboratuvarımızın açılışını yapıyoruz.”

     

    Gıda, tarım ve hayvancılıktan vazgeçemeyiz

     

    Gıda, tarım ve hayvancılığın, geçmişten bu yana ülkenin olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Hem kendimizi hem de çevre coğrafyamızı doyuracak potansiyelimiz var. Bakın tüm dünyada orta sınıf hızla büyüyor. Her yıl 2 Türkiye büyüklüğündeki nüfus orta sınıfa ekleniyor. Orta sınıf, daha çok tüketiyor daha çok harcıyor. Yanı başımızda, çevre coğrafyamızda 2 milyarlık bir nüfus var. Ve bu 2 milyarlık nüfus, yaklaşık 500 milyar dolarlık gıda, tarım ve hayvancılık ürünü ithal ediyor. Öte yandan tarım ve hayvancılıktaki fiyat artışı, genel fiyat artışının üzerinde. İşte bu yüzden gıda, tarım ve hayvancılık hep kazanır” diye konuştu.

     

    Ticaret borsalarının önemi

     

    Türkiye’de de gıda, tarım ve hayvancılık piyasasını ticaret borsalarının düzenlediğini belirten Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Ürünlerin fiyatları, alıcı ve satıcının katılımıyla borsalarda belirleniyor. Ürünlerin analizleri de borsalardaki laboratuvarlarda yapılıyor. Bugün ticaret borsalarımız dünyaya örnek hale geldi. Modern borsacılık uygulamalarımız ile üyelerimize hizmet sunuyoruz. Akredite laboratuvarlarımızla, lisanslı depolarımızla üyemizin hizmetindeyiz. Son dönemde Türkiye’de gıda, tarım ve hayvancılık piyasasını daha da geliştirecek 2 önemli adım attık.  Birincisi Lisanslı depolar. Üretici ürettiği ürününü artık lisanslı depoya koyuyor. Karşılığında aldığı elektronik ürünü senedini (ELÜS) finansmana erişimde kullanabiliyor. Hem ürününü devlet teşvikleriyle güvende saklıyor hem de finansmana daha kolay ulaşıyor. Gemlik TB’nin de zeytin üzerine lisanslı depo yatırımı projesi var.   

     

    İkincisi Ürün İhtisas Borsaları. Türk tarımının 50 yıllık rüyası olan Ürün İhtisas Borsası’nın kurulumunu da tamamlamak üzereyiz. Ürün İhtisas Borsası’nın temelini de lisanslı depolarımız oluşturuyor. Lisanslı depodan aldığınız ürün senetlerini, Ürün İhtisas Borsası’nda alıp, satabileceksiniz. Tıpkı Borsa İstanbul gibi. Bu da emtia borsası. Ürün İhtisas Borsasıyla birlikte artık tarım ve hayvancılık ürünlerinin fiyatları ülkemizde belirlenecek. Gemlik TB de Ürün İhtisas Borsası’nın ortağı olacak.

     

    Borsa, Gemlik Zeytini’ni tescil ettirdi

     

    Açılışı yapılan laboratuvarda zeytin analizi yapılacağını anlatan Hisarcıklıoğlu, “Borsamız, Gemlik zeytinini, coğrafi işaretli ürün olarak tescil ettirdiler. Gemlik zeytini satmak isteyenler, önce gelip borsamıza başvuruyor, coğrafi işaret logosunu alıyor. YÖREX başta olmak üzere tüm fuarlarda tanıtımını yapıyorsunuz. Şimdi sıra Gemlik Zeytininin AB tescilinde. TOBB olarak her türlü desteği vereceğiz” dedi.

     

    Borsanın bünyesinde İŞKUR Hizmet Noktası açıldığını hatırlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Gemlik Borsası’nın Türkiye’nin örnek borsalarımızdan biri olduğunu vurguladı. Bölgesindeki üreticilere, üyelerine ihtiyaç duydukları hizmeti en iyi şekilde sunan Borsa’nın vizyonunu öven Hisarcıklıoğlu, “Şehrinin geleceğine yatırım yapar benim Borsalarım. Ben de buna hem Ankara’da hem de burada şahidim. Başkanımızdan Yönetimine, Meclisinden kadın ve genç girişimcilerimize, Genel Sekreterinden tüm çalışanlarına kadar hepsinden Allah razı olsun. Oda ve Borsalarım, sizlerin nabzını en iyi şekilde tutup, sıkıntılarınızı tespit ediyor, sonra da hep birlikte bunlara çözüm arıyoruz” diye konuştu.

     

    Hisarcıklıoğlu konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Kavga ile sıkıntı çözülmez. Ortak akıl ile diyalog ile çözülür. Bir ve beraber olunca Allah rahmeti ve bereketi de verir” ifadesini kullandı.

     





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?