İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • HALKALI GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ TESİSLERİ HİZMETE AÇILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    HALKALI GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ TESİSLERİ HİZMETE AÇILDI
    (28.03.2017 . 10:50:29) (Okuma: 2465)

    Gümrük hizmetlerinin daha modern, sağlıklı bir ortamda verilmesi ve İstanbul trafiğinin rahatlatılması amacıyla, TOBB Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından yap-işlet-devret modeli ile Çatalca’da inşa edilen Halkalı Gümrük Müdürlüğü düzenlenen tören ile hizmete açıldı.​

     

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans ile katıldığı törende, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kopuz ve GTİ AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız hazır bulundu.

     

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreninde, aralarında Mimar Sinan Kavşağı, TOBB'la iş birliği içinde 200 milyon lirayı aşkın yatırımla inşa edilen Halkalı Gümrük Müdürlüğü Tesislerinin hizmete alındığını, gelecek hafta da TOBB'la iş birliği halinde inşa edilen Hakkari Esendere Gümrük Tesislerinin açılacağını bildirdi.

     

     "Türkiye'ye yakışan müthiş bir tesis oldu"

     

    TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, tesisin TOBB'un ortaklığıyla ekonomiye kazandırıldığını belirterek, "Bu tesis Türkiye'nin zenginleşmesi için çok önemli. Ülkemizi zenginleştirmek için daha fazla mal üretmemiz, yurt dışına daha fazla mal satmamız lazım. İşte yurt dışına sattığımız her 100 dolarlık ürünün 13 dolarlık kısmı bu gümrükten geçiyor." ifadelerini kullandı.

     

    Halkalı gümrüğünün eski halini en iyi oradaki çileyi çekenlerin bileceğini ifade eden Kopuz, "Şimdi Halkalı Gümrüğü Türkiye'ye yakışan müthiş bir tesis oldu." değerlendirmesinde bulundu.

     

    Kopuz şöyle konuştu: “Türkiye’nin çehresi değişirken, özel sektör olarak biz de elimizi taşın altına koyuyoruz. Biliyorsunuz bu tesisi, Türk özel sektörünün çatı kuruluşu olan TOBB ve Oda-Borsalarımızın ortaklığı ile inşa ettik. Bu tesis niye önemli? Türkiye’nin zenginleşmesi için önemli. Çünkü ülkemizi zenginleştirmek için daha fazla mal üretmemiz lazım, yurt dışına daha fazla mal satmamız lazım. İşte yurt dışına sattığımız her 100 dolarlık ürünün, 13 dolarlık kısmı bu gümrükten geçiyor. Halkalı Gümrüğünün eski halini, oradaki çileyi çekenler iyi bilir. İşte aramızda gümrükçü arkadaşlar var, şoför arkadaşlar var. En iyi onlar bilir. Ama şimdi Halkalı Gümrüğü Türkiye’ye yakışan, müthiş bir tesis oldu. GTİ Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız Beyi ve emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.

     

    TOBB camiası olarak bu bizim ilk yatırımımız değil. Bugüne kadar 10 kara gümrük kapımızı modernize ettik. Bu işe yaklaşık 450 milyon dolar yatırım yaptık. Türk mallarının yurt dışına daha kolay, daha hızlı, daha ucuz ulaşmasını sağladık. Türkiye’nin geleceği için elini taşın altına koyan, bu yatırımın yapılmasını sağlayan Oda ve Borsa başkanlarımızı yürekten kutluyorum.

     

    Karşımızda müthiş bir anlayış var. Hükümetimiz her konuda önümüzü açıyor, destek oluyor, fikrimizi alıyor. Biz bütün bu yatırımları kamu-özel sektör ortaklığı ile yapıyoruz. Yap-işlet-devret modeli ile yapıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Birleşmiş Milletler bir rapor yayınladı. Yaptığımız bu projeleri bütün dünyaya örnek gösterdi. Yani devlet ve millet el ele verince, Türkiye’nin neyi başarabileceğini bütün dünyaya gösterdik. İşte bu projelerin mimarı olan, önümüzü açan Gümrük Ticaret Bakanımız burada, aramızda. Bu anlayışından dolayı Başbakanımıza, hükümetimize ve Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sn. Bülent Tüfenkci’ye yürekten teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürümüz de, biraz sonra da bize hitap edecek, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a...

    Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sağlanan güven ve istikrar ortamı ile Türkiye müthiş bir atılım yaptı. O önümüzü açtı, cesaret verdi; biz koştuk. Bu coğrafyanın en güçlü, en gelişmiş ekonomisi haline geldik. Türkiye’nin çehresini hep birlikte değiştirdik. Artık önüne bakan değil, ufukların ötesine bakan bir Türkiye var. Allah’ın izni ile yolumuza da devam edeceğiz. Bu birliği, beraberliği kimse bozamayacak. Bütün bu desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a yürekten teşekkür ediyorum.

     

    Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nde Türkiye'nin dış ticaret işlemlerinin yaklaşık yüzde 10'unu gerçekleştirilirken, yaklaşık 20 milyar dolar ihracat, 13,2 milyar dolar ithalat yapılıyor. 60 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 220 bin metrekarelik alana kurulan tesiste gümrük binası, ithalat ve ihracata yönelik depo ve ofisler, sosyal tesisler ve cami bulunuyor.





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?