İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • HİSARCIKLIOĞLU İSTİB KASIM AYI MECLİS TOPLANTISINDA
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    HİSARCIKLIOĞLU İSTİB KASIM AYI MECLİS TOPLANTISINDA
    (13.11.2020 . 16:11:36) (Okuma: 288)

    İstanbul Ticaret Borsası Kasım ayı Meclis Toplantısı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
     
    Toplantının açılış konuşmasına Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığına atanan Lütfi Elvan’a görevinde muvaffakiyetler dileyerek başlayan Başkan Ali Kopuz, bugüne kadar yaptığı çalışmalarından dolayı Berat Albayrak’a da iş dünyası adına teşekkür etti. 
     
    Başkan Ali Kopuz “Daha önce “Ermenistan Dağlık Karabağ'dan ya çekilir, ya da kovulur.” demiştim. Çok şükür Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgali nihayet sona eriyor. 30 yıllık bu işgal bitiyor ve kardeşlerimiz sahip oldukları topraklara kavuşuyorlar. İmzalanan anlaşma ile Laçin ve Kelbecer bölgeleri de geri alınacak. Hocalı Katliamı başta olmak üzere, haince katledilen tüm kardeşlerimizin ruhunu şad eden bu gelişme, hepimizi ziyadesiyle sevindirdi. Türkiye savaş döneminde olduğu gibi, bu yeniden yapılanma döneminde de her daim kardeşlerinin yanında yer almaya devam edecektir.” dedi.
     
    TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun toplantıya katılımı dolayısıyla memnuniyetini ifade eden Başkan Kopuz “Oda ve borsaların başarısında Sayın TOBB Başkanımızın vizyonu ve aktif çalışmalarının payı büyüktür. Başkanımız bugüne kadar, gerek yazılı, gerekse şifahi olarak iletmiş olduğumuz tüm sorunlarımızla, sağolsun yakinen ilgilendi. Biliyorsunuz, içinde bulunduğumuz pandemi dönemi, kendine has sıkıntıları da ortaya çıkardı. Bunlara ivedilikle çözümler bulmak gerekiyordu. Başkanımız da tam olarak bunu yaptı. Bizler, salgın sürecin en başından bu yana üyelerimizden gelen, sahadan topladığımız sorunları, Birliğimize ve Başkanımıza aktardık. Örneğin daha geçtiğimiz haftalarda Ticaret Borsaları Konsey Toplantısında görüşlerimizi dile getirdik. Ayrıca Eylül ayında yaptığımız Müşterek Meslek Komitesi Toplantısının bir raporunu da, yine Birliğimize aktardık. Yani sizin dile getirmiş olduğunuz bütün meseleler, Başkanımız ile paylaşılıyor. Başkanımız da ekibiyle beraber, gecesini gündüzüne katarak bu konuları çalışıyor. Bu çalışmalar hükümete ve ilgili bakanlıklara iletiliyor. Bunların büyük bir kısmından da sonuç alınıyor. Ben, özel sektörün sıkıntılarını hafifletmek için verdiği mücadeleye yakinen şahidim. Bu vesileyle Başkanımıza şahsım, İstanbullu meslektaşlarım ve iş âlemi adına şükranlarımı sunuyorum. Hem ülkemizde, hem uluslararası arenada üstlendiğiniz görevlerde, başarılarının devamını diliyorum.”dedi.
     
    Başkan Kopuz sözlerine şöyle devam etti;
     
    “Koronavirüs salgınıyla Nisan ayında küresel ekonomide dip görüldü. İş dünyası olarak, ekonomik aktivitenin durma noktasına geldiği günleri birebir yaşadık. 3. çeyrekle beraber gelen veriler, “V” tipi toparlanma yaşanacağına işaret ediyor. Ekim ayı ihracatımız 17.3 milyar dolar oldu. Bu rakamın yaklaşık 7 milyar doları, ülke ekonomisinin lokomotifi İstanbul’dan geldi. Tüm bunlardan sonra Pazartesi günü, etkili bir aşı bulunması ile ilgili umut verici bir haber de geldi. Ancak, bu gelişmenin etkisini kısa vadede beklememek lazım. Vaka ve ölümlerin artışıyla, ülkeler yeniden kapanmaya başladı. Bu da, ticaret yollarının kısıtlanması ihtimalini doğuruyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün yaptığı açıklamalar, Türkiye’nin her senaryo için bir planı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu açıklamaları, ekonomik sorunların bir nevi aşısı olacaktır. Zaten piyasanın olumlu tepkisi bunu hemen gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın tespitlerine katılıyor ve hedeflerine ulaşmak için iş dünyası olarak, her zaman olduğu gibi yanında olacağımızı belirtmek istiyorum. Yoğun mesaisinde Meclis Toplantımıza teşrif eden TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.”
     
    Video konferans yöntemiyle yapılan toplantıya katılan meclis üyeleri sektörleri ile ilgili yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na iletti. Toplantıda gündemdeki ortak konular ele alınırken, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Salgının başladığı ilk andan itibaren oda ve borsalarla birlikte hızlı bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, tüm illerden ve sektörlerden bilgileri toplayarak Hükümete ilettiklerini ve hayata geçirilmesi noktasında takipçi olduklarını anlattı.




Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?