İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • ICC 64. GENEL KURULU YAPILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    ICC 64. GENEL KURULU YAPILDI
    (27.07.2018 . 10:14:19) (Okuma: 2612)

    Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi 64. Genel Kurul Toplantısı, TOBB Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul’a İstanbul Ticaret Borsasını temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı İsmet Aral katıldı.

     

    ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, geçtiğimiz aylarda bir dizi tarife ve karşı tarifelerin yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, “Ticaret savaşları bizim için müthiş bir tehdit. Avrupa ve Asya'dan gelen son veriler, yeni ihracat siparişlerinde düşüşe işaret ediyor. Özellikle ABD’nin yeni dönem ticaret politikası anlayışı, küresel ticaret şartlarını giderek daha zorlu hale geliyor. Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında artan gerginlik, 70 yıldır devam eden küresel kurallı ticaret düzenini tartışma konusu haline getirdi” diye konuştu. TOBB Başkanı, ABD’nin 700 milyar dolar tutarında ticaret açığının yaklaşık yarısının, Çin ile ticaretinden kaynaklandığını ifade ederken, bu açığın 100 milyar dolar seviyesinde oluşmasının, ABD tarafından kabul edilebilir bir seviye olarak görüldüğünü söyledi.​

     

    Milletlerarası Ticaret Odası’nın (ICC) dünyada ticaretin ve yatırımların artması için çalışan en büyük iş örgütü olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu“1. Dünya Savaşı’nın, uluslararası ticarete verdiği zararı hafifletmek için, bir grup girişimci tarafından, “barışın tüccarları” sloganıyla kurulmuştur. ICC, zamanla, farklı ülkelerden özel sektör temsilcilerini bir çatı altında toplamış ve dünyada ticaretin artırılması ve ticaretin önündeki engellerin kaldırılması için referans kurum haline gelmiştir. Bugün ICC'nin küresel ağı, 100'den fazla ülkede 6 milyonun üzerindeki müteşebbis, ticaret odaları ve meslek birliklerini kapsıyor. Ülkemizde, TOBB çatısı altında faaliyet gösteren ICC Türkiye Milli Komitesi, Türk iş âleminin, uluslararası arenadaki gözü ve kulağıdır” dedi.

     

    ICC’nin faaliyetleri

     

    Geçtiğimiz dönemde, iş dünyamıza yönelik, pek çok etkinliği hayata geçirdiklerini bildiren Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “İstanbul’da “Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması ve Standardizasyonu” konulu bir uluslararası konferans düzenledik. Konferansa, ilgili Bakanlık yetkilileri, uluslararası kurum ve kuruluşlardan gümrük uzmanları ve iş dünyasından yaklaşık 300 temsilci katıldı. Öte yandan ticari taraflar arasında ihtilafların çözümü amacını taşıyan ICC Tahkimini ülkemizde tanıttık. Uluslararası ticarette referans olarak kullanılan ICC yayınlarını ve Türkçe tercümelerini, iş dünyamıza sunduk.

     

    Yine bu kapsamda, ICC Türkiye Milli Komitesi ve ICC Milletlerarası Tahkim Divanı tarafından TOBB işbirliğinde İstanbul’da “ICC Türkiye Tahkim Günü” düzenledik. Yargıtay ve Adalet Bakanlığı’nın yanı sıra, alanında uzman hakemler, kamu ve özel sektörden hukuk müşavirleri, hâkimler, avukatlar ve akademisyenlerden oluşan yaklaşık 350 kişi burada bir araya geldi. Gelenekselleşen uluslararası “ICC Türkiye Tahkim Günü”nün ikincisini de 15 Şubat 2019 tarihinde İstanbul’da gerçekleştireceğiz.” dedi.

     

     





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?